Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 14 z 14

Wątek: [Dota_K] Mocno początkująca, bardzo proszę o opinie.

Początki nałogu Awatar Diego
    Miasto
    Madrid

Domyślnie

Ja dodam tylko tyle: proszę nie propagować idiotyzmu rodem z plfoto i innych śmieciowisk "zdięcie nie dotykane w programie graficznym, prosto z aparatu - a więc zaaaajebiste". Brzmi to tak jak by fotografowi analogowemu powiedzieć: Staaary a na co ci powiększalnik, papiery o różnych gradacjach, filtry, przepisy na różne zupy z Rodinala itd, można ciągnąć wyliczankę....

Uzależniony Awatar Routlaw
    Miasto
    Brwinów k. Warszawy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Dota_K
    Rozumiem, że każde zdjęcie, które nie przejdzie przez kilku godzinną sesję w Photoshopie należy odrazu kasować?
    Obawiam się że temu zdjęciu nie pomogłaby nawet kilku godzinna praca w PSie.. Kadr jest ciasny światło za ostre..
    Piszesz że fotografią interesujesz sie od lat.. Ja mam aparat od pierwszej komunii ale fotografią interesuje się od ~2,5roku..

Na swojej stronie masz pare fajnych zdjęć.. To które pokazałaś na forum jest wg mnie słabe..
    Ostatnio edytowane przez Routlaw ; 26-03-2006 o 12:47
    14, 24, 50, 85, 135, 70-200

BLOG

Uzależniony Awatar Raff
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Popieram Diego. Też mnie wkurza jak np. "analogowcy" tak argumentują, kiedy np. brak połówkowego albo rozpiętości tonalnej chcę zrekompensować sobie w PS. A forsowanie filmów, cross, korekcja kolorystyczna, gęstościowa na labie, doświetlanie/niedoświetlanie kawałków kadru na powiększalniku (to się jakoś nazywa, nie pamiętam). Zdjęcie zawsze się jakoś obrabia. Ważne, żeby efekt końcowy był dobry. Jak widać "cyfrowcy" też przejęli manierę "nie tykać" fotki. Może to Ci co nie umieją "tykać"?
    Ostatnio edytowane przez Raff ; 26-03-2006 o 17:23

Domyślnie

Niestety to zdjęcie nie świadczy o kilkuletnim zainteresowaniu fotografią, słabiutkie niestety i niepoprawne technicznie. Nic mi się w nim nie podoba.

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów