Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 14

Wątek: [Dota_K] Mocno początkująca, bardzo proszę o opinie.

Mieszany widok

Dota_K
    Guest

Domyślnie [Dota_K] Mocno początkująca, bardzo proszę o opinie.

Witam,
    jestem Dorota, chciałabym się ze wszystkimi przywitać i pokazać Wam jedno z pierwszych zdjęć zrobionych nowo zakupionym aparatem.
    Oczywiście wszystkie opinie mile widzane.

I jeszcze oryginalnej wielkości plik.
    Julka

Zdjęcie jest surowe, nie było poddane żadnej korekcji w programach graficznych.

Dota

Uzależniony Awatar Raff
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Dota_K - przepraszam, że przy okazji Ciebie ale mnie naszło Nie wiem czy podziwiać niecierpliwość wielu początkujących czy też ją besztać Człowiek kupi aparat, cyknie fotkę i od razu - proszę o opinie! A nie lepiej poznać sprzęt, poczytać o fotografii, popatrzeć na zdjecia, poczytać forum to czy tamto i pokazywać to co już uważamy za jakąś naszą twórczość. Wtedy się będzie można rozwijać z sensem.

Co do zdjęcia - zwaczajny portret kumpeli Zbyt ostre światło bokiem i na górze, niezbyt dobry kadr, mina fajna. Tak naprawdę podziwiam w tym zdjęciu to, że było zrobione 5D 105mm I może lepiej jednak ciut obrobić. Chyba, że chodzi Ci o jakość "surowego" jpg'a z C5D
    Ostatnio edytowane przez Raff ; 26-03-2006 o 11:39

Dota_K
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Raff
    Dota_K - przepraszam, że przy okazji Ciebie ale mnie naszło Nie wiem czy podziwiać niecierpliwość wielu początkujących czy też ją besztać Człowiek kupi aparat, cyknie fotkę i od razu - proszę o opinie! A nie lepiej poznać sprzęt, poczytać o fotografii, popatrzeć na zdjecia, poczytać forum to czy tamto i pokazywać to co już uważamy za jakąś naszą twórczość. Wtedy się będzie można rozwijać z sensem.

Co do zdjęcia - zwaczajny portret kumpeli Zbyt ostre światło bokiem i na górze, niezbyt dobry kadr, mina fajna. Tak naprawdę podziwiam w tym zdjęciu to, że było zrobione 5D 105mm I może lepiej jednak ciut obrobić. Chyba, że chodzi Ci o jakość "surowego" jpg'a z C5D
    Dziękuję za opinię, chociaż pierwszy akapit niezbyt potrzebny moim zdaniem. Fotografią interesuję się od kilku lat, początkująca jestem jeśli chodzi o lustrzankę cyfrową. Zdjęć cyknęłam więcej niż kilka i ponieważ akurat to zdjęcie mi się podoba, chciałam usłyszeć opinię innych. Być może ze względu właśnie na fakt, że do tej pory robiłam zdjęcia aparatem analogowym, staram się robić zdjęcia, których nie trzeba będzie godzinami obrabiać w PS'ie.

Do Driver'a. Rozumiem, że każde zdjęcie, które nie przejdzie przez kilku godzinną sesję w Photoshopie należy odrazu kasować?

Mimo wszystko dziękuję za opinie.
    Dota

Zablokowany Awatar Driver

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Dota_K
    Fotografią interesuję się od kilku lat,

A to mnie zaskoczyłaś

Rozumiem, że każde zdjęcie, które nie przejdzie przez kilku godzinną sesję w Photoshopie należy odrazu kasować? ,
    Sobie zostaw, dlaczego by nie

Odniosłem ogólne wrażenie że chcesz pochwalić się aparatem. Dlaczego ? Ktoś kto robi zdjęć kilka lat nie potrzebuje opini o takim zdjęciu. ( słabym technicznie )

Początki nałogu Awatar Przemoc
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Dziękuję za opinię, chociaż pierwszy akapit niezbyt potrzebny moim zdaniem............
    Cześć Dota.
    Nie bierz tych opinii za bardzo do siebie, nikt tutaj napewno nie zamierza wyśmiewać Twoich prac. Prosiłaś o opinie więc je masz, najważniejsze że szczere, uwierz mi, że forumowicze z CB są raczej życzliwi.

Ja np. idę drogą opisaną przez Raff-a, czytam, uczę się, szukam fajnych kadrów , dotychczas niczym się nie pochwaliłem bo uważam, że jeszcze nie mam czym. Ale to tylko kwestia czasu. :smile:

Trzymaj się.
    Pozdrawiam

PrzemoC

Pełne uzależnienie Awatar snow
    Miasto
    Świdnik/Lublin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Przemoc
    Ja np. idę drogą opisaną przez Raff-a
    Czy to jakaś sekta?
    40d + m42 58-500 + EF 18-75

"osiagnales szczyt w lizaniu viteaza" - by dan7770

Uzależniony Awatar Raff
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez snow
    Czy to jakaś sekta?
    "Za mną bracia, szczęście blisko" Sekta nazywa się CeBe - całkiem błogo

Uzależniony Awatar Routlaw
    Miasto
    Brwinów k. Warszawy

Domyślnie

Rozumiem, że każde zdjęcie, które nie przejdzie przez kilku godzinną sesję w Photoshopie należy odrazu kasować?
    Obawiam się że temu zdjęciu nie pomogłaby nawet kilku godzinna praca w PSie.. Kadr jest ciasny światło za ostre..
    Piszesz że fotografią interesujesz sie od lat.. Ja mam aparat od pierwszej komunii ale fotografią interesuje się od ~2,5roku..

Na swojej stronie masz pare fajnych zdjęć.. To które pokazałaś na forum jest wg mnie słabe..
    Ostatnio edytowane przez Routlaw ; 26-03-2006 o 12:47
    14, 24, 50, 85, 135, 70-200

BLOG

Zablokowany Awatar Driver

Domyślnie

Opinia ędzie równie krótka jak krótki czas poświęcony tej focie :

Delete

Pełne uzależnienie Awatar snow
    Miasto
    Świdnik/Lublin

Domyślnie

Eeee nie każde, tylko poprostu to. Tutaj kompozycji brak i pomysłu na takie zdjęcie. Ta ręka (o ile to wogóle ręka ?) to tak "ni w pięść ni w oko" na tym zdjęciu, nie wiadomo co to. Pozatym za wąsko z kadrem.
    40d + m42 58-500 + EF 18-75

"osiagnales szczyt w lizaniu viteaza" - by dan7770

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów