Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 20

Wątek: Osłona na LCD

Domyślnie Osłona na LCD

Witam! Co sądzicie o takim ustrojstwie na LCD?
    1.http://www.foto-tip.pl/sklep/product...roducts_id=469
    2.http://www.foto-tip.pl/sklep/product...roducts_id=468

Jak można przeczytać, jedna wersja zintegrowana z muszlą oczną a druga bez.
    Pytam, bo nie wiem czy spełnia to "coś" swoje zadanie.
    Oczywiście pomijam odpowiedzi typu, po co, w jakim celu w ogóle potrzebna jest taka osłona.
    Pozdrawiam!

Bywalec Awatar GaGacek
    Miasto
    Kraków
    Are you brave enough?

Pełne uzależnienie Awatar Mac
    Miasto
    Gdańsk/Warszawa

Domyślnie

Spełnia, spełnia.
    EOS 5D/BG-E4, EOS-300V, EF 16-35/2.8L | EF 24-105/4L IS | EF 70-200/2.8L| EF 100-400/4.5-5.6L IS | EF 15/2.8 Fisheye | EF 35/1.4L | EF 135/2L| EF 100/2.8L IS Macro | EF MP-E 65/2.8 Macro | Lensbaby Composer | 580 EX II | MR-14EX | PowerShot SX1 IS, Gitzo 1540, 682B
    Onanizm sprzętowy NIE, dobra jakość TAK.

Pełne uzależnienie Awatar piast9
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kołaj
    Pytam, bo nie wiem czy spełnia to "coś" swoje zadanie.
    Jakie to zadanie?
    650D, T 12-24 4.0, S 30 1.4, S 18-35 1.8, C 70-210 3.5-4.5, C 50 2.5 macro, M42: Praktica LLC, Jupiter 9, Pentacon 135 2.8, Orestegor 300 4.0

Korek !
    Guest

Thumbs down

To coś chroni LCD, ale bardzo utrudnia pracę. Próbowałem używać tego i przekonać się. Niestety nie udało się.

Bywalec
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Przymierzyłem toto i sobie odpuściłem. Jak dla mnie to zbędny bajer tak jak 4 rury wydechowe w stuningowanym aucie
    MOŻE MI SIĘ CHCEEEE!!!!!!!!!!!!!!!!

Domyślnie

A wykorzystujecie może jakieś folijki antystatyczne?
    350D --> 40D --> 70D + jakieś inne popierdułki --> czekam na 6D Mark II

Początki nałogu Awatar AGO
    Miasto
    Berlin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez AQUANTA
    A wykorzystujecie może jakieś folijki antystatyczne?
    Ja mam i jestem BRADZO zadowolony ... ale zadowolenie zalezy glownie of firmy.
    Swoja kupielm na niemieckim eBay'u i jest 'krysztalowo' przezroczysta, dlugo sie trzyma (po jakies 3 miesiacach lekko rogi sie zawijaja).
    Canon 350D | Sigma 15-30 3.5-4.5 EX Asp IF | Sigma 75-300 4-5.6 DL Super Macro | Tamron SP AF 28-75 XR Di
    Fotografie: obiektywni.pl gorski.cba.pl

Domyślnie

A pamiętasz może jakąs nazwe tych folijek albo nazwe firmy, która to wykonała ?
    350D --> 40D --> 70D + jakieś inne popierdułki --> czekam na 6D Mark II

Bywalec
    Miasto
    Wrocław, Radosmko

Domyślnie

Ja kupilem na allegro wlasnie dobrą, bardzo sztywna, mam ja od ok roku i na zadnym z wyswietlaczy nie widac absolutnie zadnych roznic w stosunku do stanu z momentu zalozenia, zadne rogi nie odstaja, nic sie nie odklaja i nie ma zadnych rys i sladow. Folia jest dosc sztywna, jak plastik bardziej niz folia.
    Choc ciezko sie ja przyklajalo i chyba 2 wczesniej zepsulem zanim udalo mi sie przykleic idealnie (na gornym wyswiatlaczu w ogole nie widac ze jest folia tak mi sie udalo ja dopasowac, ale na dolnym wyszlo minimalnie krzywo ). Generalnie jest tak przejrzysta ze nie odczuwa sie jej obecnosci a jak sie ladnie przklei to nawet trudno sie zorientowac ze tam cos jest na tym wyswietlaczu jeszcze...
    Pmietam ze byla to folia docelowo do telefonu sonyericsson P-900 i moze dlatego taka dobra bo tam sie rysikiem caly czas po tym wyswietlaczu jezdzi a ona ma sie trzymac i nie rysowac...
    A do 350 bedzie jeszacze latwiej bo jest tylko jedna duza szybka wyswietlacza.

Pozszukam i zamiesze link jak znajde...

Edit:
    Teraz na allegro juz nie ma tych folii, ale przypomnilo mi sie ze byla to folia z poliweglanu i w przeciwienstwie do niektorych miala calkowicie gladka strukture, jak org. powierzchnia szybki przed lcd.
    Ostatnio edytowane przez kociu ; 28-03-2006 o 12:37
    eos 10D, zenit TTL
    kilka obiektywów, statyw, wężyk home made...

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów