Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 23

Wątek: Co wy na to??

Początki nałogu Awatar wojtek_j
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie Co wy na to??

Co wy na to?Znaczy czy warto kupić coś takiego i jakie zdjęcia najlepiej wychodzą z takim obiektywem?
    http://www.allegro.pl/item93466526_b..._f_1_8_ii.html

I czy wogóle do 350d się nadaje?
    Ostatnio edytowane przez wojtek_j ; 26-03-2006 o 00:10

Uzależniony Awatar Silent Planet
    Miasto
    Poznań / tu nie ma plenerów CB

Domyślnie

Każde.
    EOS is SILENCE
    "Enjoy the silence."
    ---
    Wróciłem...!
    analog & digital / black & white / calm & easy...

Pełne uzależnienie Awatar Jac
    Miasto
    W-wa/Bielany

Domyślnie

podstawowy obiektyw z rewelacyjnym stosunkiem cena/jakosc zdjec.. polecany i wychwalany, nia ma sie co zastanawiac nawet

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

A jak mam już Canona 18-55 i Tamrona 28-200 to warto dokupić ten obiektyw?

Miasto
    W-wa/Bielany

Domyślnie

A to na ilosc chcesz kupowac czy moze do jakis konkretnych zdjec? bo nie wiem o co pytasz?

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Chcę wiedzieć czy np 18-55 nie pokrywa się z tym obiektywem znaczy czy jest duża różnica.A jakie zdjęcia bym nim chciał robić?No chyba głównie w domu bo w plener to się chyba nie nadaje.A może się nadaje?Nie wiem.

Początki nałogu

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wojtek_j
    Chcę wiedzieć czy np 18-55 nie pokrywa się z tym obiektywem znaczy czy jest duża różnica.A jakie zdjęcia bym nim chciał robić?No chyba głównie w domu bo w plener to się chyba nie nadaje.A może się nadaje?Nie wiem.

No ja śmiem (choć nieśmiało twierdzić że 50mm w domu to może być ciut wąsko... no chyba, że masz chałupę niczym hala produkcyjna, lub/i będziesz tym robił wyłącznie portrety.

Żeby mieć wyobrażenie o ogniskowej 50mm, ustaw sobie KITa w pozycji 50-55mm i tego nie zmieniaj - będziesz widzieć czy taka ogniskowa do Twoich potrzeb się nada.

Ja się łapię na tym, że jak raz zapnę ten obiektyw do swojego aparatu to potem strasznie niechętnie go zdejmuję - jest taki malusi, lekki i ma wszystkie inne zalety

Miasto
    W-wa/Bielany

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez TOKIN
    No ja śmiem (choć nieśmiało twierdzić że 50mm w domu to może być ciut wąsko... no chyba, że masz chałupę niczym hala produkcyjna, lub/i będziesz tym robił wyłącznie portrety.
    a co ma sie nie nadac? przeciez zalezy co sie w tym domu fotografuje, poza tym nierozumiem dlaczego poza domem ten obiektyw mialby przestac sie nadawac...
    tutaj w domu zdjecie @200mm :-)

wiec 50mm tym bardziej sie zmiesci ;-)

Pełne uzależnienie Awatar Mac
    Miasto
    Gdańsk/Warszawa

Domyślnie

To szkiełko jest polecane głównie do portretówki, jest bardzo jasne i jakościowo lepsze od kita. Dostawca czyli Bogutti jest o.k. ale na cyfrowe.pl kupisz o 1 PLN taniej
    EOS 5D/BG-E4, EOS-300V, EF 16-35/2.8L | EF 24-105/4L IS | EF 70-200/2.8L| EF 100-400/4.5-5.6L IS | EF 15/2.8 Fisheye | EF 35/1.4L | EF 135/2L| EF 100/2.8L IS Macro | EF MP-E 65/2.8 Macro | Lensbaby Composer | 580 EX II | MR-14EX | PowerShot SX1 IS, Gitzo 1540, 682B
    Onanizm sprzętowy NIE, dobra jakość TAK.

Początki nałogu

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jac
    a co ma sie nie nadac? przeciez zalezy co sie w tym domu fotografuje, poza tym nierozumiem dlaczego poza domem ten obiektyw mialby przestac sie nadawac...
    tutaj w domu zdjecie @200mm :-)

wiec 50mm tym bardziej sie zmiesci ;-)
    No ale to jest właśnie portret - czyż nie

Chodziło mi o to że jeśli się trafią imieniny to cała rodzinka siedząca przy stole może się w kadrze nie zmieścić - ale to oczywiście zależy od wielkości familii, stołu i rozmieszczenia krewnych w kadrze

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów