Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 21

Wątek: Canon 24-70 vs Sigma 24-70

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez acekd
    Wybacz Jac
    Czy możesz z czystem sumieniem i pełnym przekonaniem powiedzieć, że optycznie (nie obudowa i silnik) canon jest lepszy

Czy ty na sile szukasz kogos kto cie zmusi "Canon jest lepszy, musisz kupic Canona" ?

Ze zacytuje haslo konkurencji: "Odwagi! " . Podejmij sam decyzje. My tu mozemy jedynie podsunac argumenty, alternatywy, zdjecia, opinie a nie autorytatywnie decydowac za ciebie co masz kupic.

Pełne uzależnienie Awatar Jac
    Miasto
    W-wa/Bielany

Domyślnie

Tak pewnie masz rację, może jeszcze nie trafiłem na ten najlepszy egzemplarz. Ten odłożony to UU 02 czyli z lutego br., wcześniejsze były UT, oczywiście wszystkie sklepowe, gwarancyjne, Pl. Dzięki, przepraszam za nachalność, pozdrawiam.
    Jest na to pewna metoda zeby miec 'spokojna glowe' jesli masz mozliwosc przetestowania kilku tych obiektywow np 3-4, to je przetestuj wybierz najlepszy z nich i zakoncz testy... zacznij robic zdjecia i ciesz sie odbitkami a nie 100% powiekszeniem na ekranie!!!

Coś już napisał Awatar acekd
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez
    Czy ty na sile szukasz kogos kto cie zmusi "Canon jest lepszy, musisz kupic Canona" ?

Ze zacytuje haslo konkurencji: "Odwagi! " . Podejmij sam decyzje. My tu mozemy jedynie podsunac argumenty, alternatywy, zdjecia, opinie a nie autorytatywnie decydowac za ciebie co masz kupic.
    Tak macie Panowie rację. Na swoje usprawiedliwienie:
    1. mój wiek (kolega x2) - starcze zwyrodnienie zwane "drobiazgowościa sklerotyczną"
    2. przetestowałem 5 canonów 24-70 m in w sklepie fotoDura ul Ratajczaka i Winmarze Piątkowo w Poznaiu. W odniesieniu do:
    50. 1.4, 135 l 2,0, sigma 24-70 x2, Tamron 28-75 (jeden) a nawet sigma 105 i canon 70-300 DO.
    Chyba mam świra??? No cóż..... Panie Boże spraw by mój ukochany SIX z Biometarem 2.8/80 stał się cyfrówką!!!!!!!

Cytat Zamieszczone przez Jac
    Jest na to pewna metoda zeby miec 'spokojna glowe' jesli masz mozliwosc przetestowania kilku tych obiektywow np 3-4, to je przetestuj wybierz najlepszy z nich i zakoncz testy... zacznij robic zdjecia i ciesz sie odbitkami a nie 100% powiekszeniem na ekranie!!!
    I tak zrobię jak się na COŚ zdecyduję!!!!!!!!

Domyślnie

acekd,

było na forum, może pomoże w decyzji.
    http://www.canon-board.info/showthre...ht=24-70+sigma

kupiłem nawet ta sigme (nową wersje DG Macro), wybraną z paru egzemplarzy.
    Po zobaczeniu rezultatów z 24-70L, czym prędzej sigmę sprzedałem.

pozdrawiam

amber
    Ostatnio edytowane przez Amber ; 26-03-2006 o 21:47
    Wind i ...ciągłe wydatki...

Uzależniony Awatar towersivy
    Miasto
    WLKP-Krotoszyn

Domyślnie

Tak macie Panowie rację. Na swoje usprawiedliwienie:
    1. mój wiek (kolega x2) - starcze zwyrodnienie zwane "drobiazgowościa sklerotyczną"
    2. przetestowałem 5 canonów 24-70 m in w sklepie fotoDura ul Ratajczaka i Winmarze Piątkowo w Poznaiu. W odniesieniu do:
    50. 1.4, 135 l 2,0, sigma 24-70 x2, Tamron 28-75 (jeden) a nawet sigma 105 i canon 70-300 DO.
    Chyba mam świra??? No cóż..... Panie Boże spraw by mój ukochany SIX z Biometarem 2.8/80 stał się cyfrówką!!!!!!!
    Jak kupowałem 24-70 to tez testowałem 1 sztuke w FotoDurze i według mnie była bardzo oki.

Coś już napisał Awatar jrock7
    Miasto
    Sopot

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Amber
    acekd,

było na forum, może pomoże w decyzji.
    http://www.canon-board.info/showthre...ht=24-70+sigma

kupiłem nawet ta sigme (nową wersje DG Macro), wybraną z paru egzemplarzy.
    Po zobaczeniu rezultatów z 24-70L, czym prędzej sigmę sprzedałem.

pozdrawiam

amber

Potwierdzam, Sigma ok na początek zamiast kita - ale w miare uzywania wychodzą różne historie - generalnie ta Sigma jest bardzo nieprzewidywalnym obiektywem, róznie sie zachowuje w róznych warunkach oswietleniowych - nie ma stałej jakości - osobiście jestem za canonem ;-)

pzdr!

Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jrock7
    Potwierdzam, Sigma ok na początek zamiast kita - ale w miare uzywania wychodzą różne historie - generalnie ta Sigma jest bardzo nieprzewidywalnym obiektywem, róznie sie zachowuje w róznych warunkach oswietleniowych - nie ma stałej jakości - osobiście jestem za canonem ;-)

pzdr!
    Tak potwierdzam, zwłaszcza pod światło Sigma za każdym razem inaczej ustawia czas, inny kontrast i nasycenie. W pewnej sytuacji przy prawie tylnym ostrym świetle fota wyszła kompletnie rozmyta

Cytat Zamieszczone przez towersivy
    Jak kupowałem 24-70 to tez testowałem 1 sztuke w FotoDurze i według mnie była bardzo oki.

W ubiegłym tygodniu testowałem u Dury egz. UT12, czyli z grudnia wyceniony na 4 950. Testowałem w sklepie i na ulicy, statyw, z pomocą sprzedawców, PS i ciekawego programu do porównywania fotek (nazwy zapomniałem-udostępnionego w sklepie). Ten egz był tragiczny, przede wszystkim ostrość,-najgorszy jaki widziałem,

Uzależniony Awatar towersivy
    Miasto
    WLKP-Krotoszyn

Domyślnie

W ubiegłym tygodniu testowałem u Dury egz. UT12, czyli z grudnia wyceniony na 4 950. Testowałem w sklepie i na ulicy, statyw, z pomocą sprzedawców, PS i ciekawego programu do porównywania fotek (nazwy zapomniałem-udostępnionego w sklepie). Ten egz był tragiczny, przede wszystkim ostrość,-najgorszy jaki widziałem,
    Ja testowałem szkiełko US ale to juz kilka miechow przeleciało od tego faktu..., jak w ubiegłym tygodniu to dokładnie wiem jaka sztuke testowałes, ja byłem chyba we czwartek z kumplem po jakies pierdołki a ze miało sie body pod reka to podczepiłem zrobiłem kilka fot i szczena mi opadła jak zobaczyłem to mydło....biada temu co ta sztuke kupi :wink:

Początki nałogu Awatar marabut199
    Miasto
    London (UK)

Domyślnie

Jak to kurcze z tymi Sigmami jest??? Jak z umalowana i odstawiona panienka... Wszystko cacy do poki sie tego nie zobaczy w akcji? A to ustawienie soczewek szwankuje, a to AF...

Gdzies jednak musza byc te niezle egzemplarze? Tak mysle? W koncu sprzedaja tego sporo...
    Zaczynalem DRUHEM...teraz tez mam plastikowy aparat.:rolleyes:

Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez towersivy
    Ja testowałem szkiełko US ale to juz kilka miechow przeleciało od tego faktu..., jak w ubiegłym tygodniu to dokładnie wiem jaka sztuke testowałes, ja byłem chyba we czwartek z kumplem po jakies pierdołki a ze miało sie body pod reka to podczepiłem zrobiłem kilka fot i szczena mi opadła jak zobaczyłem to mydło....biada temu co ta sztuke kupi :wink:
    Tak "mydło" i to jeszcze wyblakłe. Nabywca bedzie miał kłopot. Nie jest to wina sklepu, ale niska cena sugeruje "wyminę między-sklepową" ale może się mylę. Kilkakrotnie kupowałem sprzęt u Dury, trochę drogi ale fachowo, szybko, uczynnie i uczciwe, można negocjować cenę, nawet wziąść na testy w plener. Ja polecam ten sklep. Ale nie ten konkretny egzemplarz, o czym było wielokrotnie na niniejszym forum PZDR

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów