Dziękuję za zrozumienie posta osobom, którzy naprawdę go przeczytali i rozumieją co chciałem napisać.
Uważam, że za sprzed za 10k jakość wykonania powinna być ciut lepsza i to moje zdanie, jak już powielałem 100 razy mój 30D po tyraniu przez 8 lat wygląda naprawdę dobrze. A po kilku zaledwie tygodniach
w 5DIII rysuję się szybka w torbie fot. niewierze że nikogo by to nie irytowało.
Co do AF czytałem ostatnio stare posty o loteryjnym AF w 5DIII i mam wrażenie że mój aparat to może mieć jeśli nie robię czegoś źle.
Co do przykładowych zdjęć zajmuję mi to trochę czasu, wiadomo praca i muszę wyselekcjonować co mogę pokazać publicznie a co nie.
Jak już pisałem, przy dobrych warunkach AF jest ok ale też w zależności z jakim obiektywem, ale już przy wyższym ISO trudniejsze warunki i AF nie zawsze trafia.
Ostatnio np robiłem zdjęcie żonie topless (podczas karmienia) z moim małym dzieckiem na rękach , aby zrobić klimat, światło padało przez zasłonę dając fajny efekt, dziecko miała na rękach ustawiłem AF na główkę dziecka,
a ostrość niestety padała na dłonie trzymające dziecko lub gdzie indziej . Obiektyw Canon 85 1.8 statyw, wężyk a ustawienia ISO 4000 f2 1/80 około, ISO 6400 f4 1/100 przykładowe ustawienia.