Strona 9 z 11 PierwszyPierwszy ... 7891011 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 81 do 90 z 105

Wątek: Canon 5DIII Rozczarowanie

Coś już napisał
    Miasto
    Otwock/Warszawa

Domyślnie Odp: Canon 5DIII Rozczarowanie

Ja troszke q innej kwestii sie zdziwilem kiedy wczoraj w polowie meczu przestal reagowac kompletnie, dopiero wylaczenie wyjecie i wsadzenie spowrotem baterii pomoglo

Wysłane z mojego GT-I8190N przy użyciu Tapatalka
    x-pro2 + x-t10 | 23 2.0 + 50 2.0

Portfolio
    Ślubnie

Uzależniony Awatar PoulN

Jak by ktoś chciał sobie odświeżyć, żeby w oczy nie kuło...
    Touch UP Paint FOR Canon Camera Body Most Models | eBay
    Touch UP Paint FOR Canon Lenses "L" Series Ultrasonic Versions | eBay

I wysyp na alledrogo będzie teraz idealnych stanów wszelakich
    Ostatnio edytowane przez PoulN ; 16-04-2015 o 13:35

Pełne uzależnienie Awatar Matsil
    Miasto
    Wołomin

Jeżdżę w rajdach. To po prostu niesamowite, że w samochodzie za takie pieniądze po dotknięciu szykany z opon pękł zderzak. Oczekiwałem czegoś innego. W moim poprzednim rajdowym maluchu zderzaki były stalowe w ocynku i nic się z nimi nie działo.
    Po prostu lipa po całości .

Jak ja uwielbiam tego typu teksty...
    R6, 5DIII, 24L, 35L, 50L, 85L, 135L, 16-35L, 24-70L, 70-200L, 100-400L, 580x2, 430 i inne graty

Pełne uzależnienie Awatar zdebik
    Miasto
    Londyn

Albo dlaczego 5D3 nie jest D810

Uzależniony Awatar PoulN

Śmieszne to w sumie nawet bardzo zważywszy mój post wyżej
    Qrcze moja 7-200 2.8 wysunęła się z plecaka i przejechała kawałek ślizgiem na tulipanie lecz też się delikatnie oberwało (jeśli można w ogóle tak to nazwać) na uchwycie statywowym jest dosłownie cieniutka i paru milimetrowa ryska, ale jako że wcześniej nie było żadnej - mocno mnie teraz qr.wia i łechce w oko a biały korektor jest za biały no i onanizm już nie przebiega tak przyjemnie
    Nie zarabiam na sprzęcie w takim stopniu że bym w ogóle się jego wyglądem nie przejmował, i jak pisałem wyżej kilka postów wcześniej rozumiem Autora wątku - teraz tym bardziej.

Ma ktoś może odsprzedać dosłownie kropelkę takiej w/w farny

ps. i sprawdza się to że warto mieć zawsze nakręconą osłonę nie podlega to dla mnie żadnej wątpliwości, w bo jeśli obiektyw miał by wyglądać (po zdarzeniu) jak osłona,... to malowania było by że ho-ho
    Ostatnio edytowane przez PoulN ; 13-09-2015 o 17:14

Początki nałogu Awatar mkkaczy
    Miasto
    IRL

W Europie jest ciężko coś takiego dostać. W Stanach łatwiej
    Touch Up Paint for Canon Zoom Telephoto EF 70 200mm | eBay
    R6 5DIII 17-40/4 35/1.4LII 50STM 85/1.2II 135/2 200/2.8II 400/2.8IS TC1.4III
    https://500px.com/mkkaczy

Uzależniony Awatar PoulN

Tak, wiem - linkowałem eBay`a wcześniej.
    Pomyślałem że zapytam, może ktoś ma buteleczkę na forum i by aby kapkę użyczył...

Uzależniony Awatar PoulN

Jeszcze jedno pytanie dla spokojnej nocki w związku z powyższym zdarzeniem,... to że pierścień zooma w 70-200 2.8 IS (I) chodzi sporo ciężej niż 70-200 f4/ non-IS i z uczuciem "przekładni" to wiem że norma (bo też kiedyś o to pytałem )
    Ale czy normą jest że przy kręceniu zoomem gdy obiektyw jest pod kątem góra-dół stawia on różny opór,... wiadomo gdy soczewki idą w górę ciężej, w dół lżej,... nie zwróciłem uwago jak było wcześniej wiem tylko że w ciemniejszym (f4) pozycja szkła nie miała wpływu na pracę zooma.

Przepraszam za post pod postem i OT.
    Ostatnio edytowane przez PoulN ; 13-09-2015 o 19:18

w 70-200 IS II też czuję różnicę a jeszcze mi nie upadł

Cytat Zamieszczone przez jarekczkrak Zobacz posta
    Witam

Posiadam od kilku tygodni Canona 5DIII sprzęt kosztował mnie 10tyś zł, za tą cenę wydaję mi się sprzęt powinien być już naprawdę porządny. Wykonany naprawdę z porządnych materiałów.
    Aparat jest przechowywany w torbie fot. Kiedy jest używany nie rzucam nim o ściany dbam chucham a tu??? Zarysowanie szybki na górnym wyświetlaczu, żenada....
    Aparat 100% jest pod moją kontrolą tzn. nikt go nie rusza poza mną. Prawdopodobnie zarysował się gumka na pasku lub jakimś jego elementem.

Przez 8 lat używałem Canona 30D przeżył piaski Egiptu, słone wody oceanu, góry doliny i poza normalnymi śladami użytkowania górna szybka nie jest porysowana !!!!
    Canon 30D nie jednokrotnie mi upadł czy trąciłem o coś, był wrzucany do auta bez torby luzem....

A chuchany i dmuchany aparat za 10tys zł porysował się od paska - żenada i rozczarowanie.

Kolejna rzecz.

Niby użytkowe wysokie ISO ale zauważyłem jedną dziwną rzecz.

Mam ustawione ISO na auto na max 6400 staram się nie używać lampy w pomieszczeniach, chodzi o lepszy efekt.
    Ale zauważyłem że powyżej ISO 1000 zdjęcia są po prostu zamazane lub AF trafia gdzie indziej, mimo sygnalizacji złapania ostrości.
    Używam punktu centralnego.
    Niema znaczenia jakim obiektywem bym to zrobił.

Np. ustawię przysłonę na f5.6 czas 1/200 ISO 6400 obiektyw 24-70 f4 IS 70mm i co? Mydło.... lub ostrość gdzie indziej.
    f2 czas 1-100 ISO 4000 obiektyw 85 f1.8 zdjęcie robione ze statywu, jedno zdjęcie mydło, drugie ostrość przed obiektem.

I takich przykładów mogę mieć wiele, może robię coś źle ?

--- Kolejny post ---

Chciałem dodać, że poniżej ISO 1000 te obiektywy nie mają problemu z celnością AF, np na zew lub z lampą. Rozumiem że jakość zdjęcia może być gorsza spowodowane wyższym ISO no ale FF/BF lub zdjęcie zamazane/poruszone mimo IS i statywu przy wyższym ISO?

--- Kolejny post ---

Chciałem dodać, że poniżej ISO 1000 te obiektywy nie mają problemu z celnością AF, np na zew lub z lampą. Rozumiem że jakość zdjęcia może być gorsza spowodowane wyższym ISO no ale FF/BF lub zdjęcie zamazane/poruszone mimo IS i statywu przy wyższym ISO?
    Tez posiadalem kiedys 30 a teraz mam nowa 5,jednak gorna szybka w 30 byla porysowana tak jak ta w nowej 5

Strona 9 z 11 PierwszyPierwszy ... 7891011 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów