Strona 1 z 5 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 50

Wątek: Canon AE-1 Program

Mieszany widok

panroman
    Guest

Domyślnie Canon AE-1 Program

Witam
    Poszukuję instrukcji do AE-1 Program, ale po polsku.
    Proszę Was o pomoc.
    Pozdrawiam

Domyślnie

Po polsku nie mam ale do tego aparatu raczej nie trzeba instrukcji, jakby co to http://carewicze.republika.pl/AE1P.html

Początki nałogu
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

O kogo ja widze Jak masz jeszcze jakieś pytania odnośnie AE-1 Program to pisz, postaram się Ci odpowiedzieć
    T-90, T-70, FTb i trochę FD szkieł oraz Canonetka

panroman
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez oxeno
    O kogo ja widze Jak masz jeszcze jakieś pytania odnośnie AE-1 Program to pisz, postaram się Ci odpowiedzieć
    Witam
    Kupiłem Obiektyw Canon New 1.4/50 i jest tak:
    Obiektyw jest wyjęty z aparatu. Przysłona ustawiona na manual. Kręcę sobie pierścieniem przysłony a listki nie zmieniaja położenia.
    Jednynie jak z tyłu zakładam dekielek, to listki obracają się w zakresie - nie wiem - może od 22 do 8.
    Czy to jest normalne?
    W aparacie naciskając podgląd głębi ostrości, przysłony domykają się do nastawionej wartości.
    Jedynie poza aparatem listki nie poruszają się, gdy kręcę przysłoną.
    Pozdrawiam.
    Ostatnio edytowane przez panroman ; 02-04-2006 o 19:36

Bywalec Awatar Canonek
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez panroman
    Witam
    Poszukuję instrukcji do AE-1 Program, ale po polsku.
    Proszę Was o pomoc.
    Pozdrawiam
    Z polska instrukcja jest problem, bo w czasach produkcji AE-1 P nie byl on oficjalnie sprowadzany do Polski pograzonej w komunie. Wiec nie bylo tez instrukcji. A przynajmniej nigdy sie nie spotkalem. Chyba ze ktos u nas (w Polsce) przetlumaczyl na wlasna reke.

Pełne uzależnienie Awatar Tomasz Golinski
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Ze zdjętym obiektywem nie powinny się ruszać. Dopiero przy naciśnięci podglądu przesłony lub zwolnieniu migawki.
    30D | 85/1.8 | 135/2 | 70-200/4 | T17-50/2.8 | 100-300/4.5-5.6 | 50/1.4 | 650 | 430EX | Sherpa 600r
    Zdjęcia - Iran, folk, jazz, wątek galeriowy

FoFot.pl
    Canon IRC

panroman
    Guest

Domyślnie

Przesiadam się z Prakticy na Canona. Kupiłem AE-1P samo body. teraz dokupiłem ten obiektyw. Nie znam Canona dopiero się go uczę, ale w obiektywach Pentacona, gdy były odkręcone od aparatu to jak kręciłem pierścieniem przysłony to listki zamykały się. W Canonie 1.4/50 gdy jest poza aparatem kręcenie pierśceiniem przysłony nie powoduje zamykania ani odchylania listków - stąd moja obawa o stan techniczny obiektywu. Aczkolwiek jak go zakładam do aparatu i wciskam z boku podgląd głębi ostrości to listki zamykają się w pełnym zakresie przysłon.
    Pozdrawiam

Bywalec Awatar Canonek
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Przesiadam się z Prakticy na Canona. Kupiłem AE-1P samo body. teraz dokupiłem ten obiektyw. Nie znam Canona dopiero się go uczę, ale w obiektywach Pentacona, gdy były odkręcone od aparatu to jak kręciłem pierścieniem przysłony to listki zamykały się. W Canonie 1.4/50 gdy jest poza aparatem kręcenie pierśceiniem przysłony nie powoduje zamykania ani odchylania listków - stąd moja obawa o stan techniczny obiektywu. Aczkolwiek jak go zakładam do aparatu i wciskam z boku podgląd głębi ostrości to listki zamykają się w pełnym zakresie przysłon.
    Pozdrawiam
    He, he i tak powinno byc. Mozna zasymulowac na zdjetym obiektywie przykrecenie go do aparatu, tzn zeby zdjety obiektyw "myslal", ze jest na aparacie i wtedy przyslona bedzie dzialac jak w M42. Ale w wersji ze srebrnym pierscieniem robi sie to inaczej i w wersji z guzikiem - newFD inaczej. OBIEKTYW, KTORY MASZ JEST SPRAWNY. Jakby bylo inaczej to bylby zepsuty.

panroman
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Canonek
    OBIEKTYW, KTORY MASZ JEST SPRAWNY.
    Dzięki, kamień spadł mi z serca. A swoją drogą kupiłem go za 210 zł (czy to dużo, czy to mało?). Stan idealny. A teraz to na pewno wiem, że idealny.
    Pozdrawiam
    PS. A czy mogę pytać o inne rzeczy związane z tym aparatem?.

Bywalec Awatar Canonek
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Dzięki, kamień spadł mi z serca. A swoją drogą kupiłem go za 210 zł (czy to dużo, czy to mało?).
    Cena normalna.

PS. A czy mogę pytać o inne rzeczy związane z tym aparatem?.
    Jasne, pytaj smialo.
    Canon 5DII, 1.8/50, 2/100, 24-70, 70-200
    inne sprzety

Strona 1 z 5 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów