Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 18

Wątek: Jaka tania lampa zewnętrzna TTL YN-500EX vs YN-568EX II

Mieszany widok

Domyślnie Jaka tania lampa zewnętrzna TTL YN-500EX vs YN-568EX II

Witam
    Zdjęcia robię dość długo, ale dopiero teraz chce kupić zewnętrzną lampę błyskową.
    Na początek nie chce wydać zbyt wiele pieniędzy i zastanawiam się nad lampami Yongnuo modelem YN-500EX i YN-568EX II.
    Lampy będę używał do delikatnego doświetlania modelki w plenerze przez softbox oraz też chce zakładać ją na body i robić zdjęcia powiedzmy reporterskie , jakieś przyjęcia itp.
    I teraz która lampa będzie lepsza , czy może polecacie coś innego w tej cenie . Czy warto dopłacać do YN-568EX II ok 150 zł czy lepiej YN-500EX, bo z tego co przeczytałem różnią się jedynie minimalnie mocą?
    Lampe w plenerach chcę wyzwalać przez kabel, i zależy mi na HSS żeby można było mocno otworzyć przysłonę. Mam canona 70d.

Pozdrawiam

Dopiero zaczyna

Domyślnie Odp: Jaka tania lampa zewnętrzna TTL YN-500EX vs YN-568EX II

Polecam YN-568EX II mam i jest swietna , tania, wyzwalcz yn622n --> przenosi ttl i obsługuje hss.

Bywalec
    Miasto
    Ostrów

Cytat Zamieszczone przez lukass1094
    Witam
    Zdjęcia robię dość długo, ale dopiero teraz chce kupić zewnętrzną lampę błyskową.
    Na początek nie chce wydać zbyt wiele pieniędzy i zastanawiam się nad lampami Yongnuo modelem YN-500EX i YN-568EX II.
    Lampy będę używał do delikatnego doświetlania modelki w plenerze przez softbox oraz też chce zakładać ją na body i robić zdjęcia powiedzmy reporterskie , jakieś przyjęcia itp.
    I teraz która lampa będzie lepsza , czy może polecacie coś innego w tej cenie . Czy warto dopłacać do YN-568EX II ok 150 zł czy lepiej YN-500EX, bo z tego co przeczytałem różnią się jedynie minimalnie mocą?

Lampe w plenerach chcę wyzwalać przez kabel, i zależy mi na HSS żeby można było mocno otworzyć przysłonę. Mam canona 70d.

Pozdrawiam

Proponuje jeszcze rozważyć zakup nowej lampy Phottix Mitros+ TTL Canon + Sterownik ODIN (combo) cena ok 1700zł
    Lampa jest sama w sobie zarówno odbiornikiem i nadajnikiem ,co się rzadko spotyka , pracuje radiowo a nie na podczerwień co daje możliwość sterowania lampa pod każdym kontem za pomocą Sterownika ODIN . Posiada to co powinna lampa reporterska w terenie czyli HSS - czasy 1/8000s . Gorąco polecam - posiadam 2 szt.
    Ostatnio edytowane przez michael_key ; 21-06-2014 o 21:39 Powód: porządkowanie - automatyczny kolejny post

Narazie niestety 1700 zł to za dużo i mam max do wydania 800zl dlatego też zastanawiam się nad tymi dwoma lampami

Wysłane z mojego GT-N7100 przy użyciu Tapatalka

Pełne uzależnienie Awatar dziobolek
    Miasto
    Dublin/Ireland

Cytat Zamieszczone przez lukass1094 Zobacz posta
    Narazie niestety 1700 zł to za dużo i mam max do wydania 800zl...
    W tym budżecie spokojnie się mieści NISSIN Speedlite Di866 PROFESSIONAL MARK II.

Bardzo fajna lampka, no i posiada "kukułkę"
    Ostatnio edytowane przez dziobolek ; 21-06-2014 o 21:01
    "Nie wiesz i pytasz - wstydzisz się raz;
    Nie wiesz i nie pytasz - wstydzisz się całe życie"

50D; SIGMA 17-50 f/2.8; TAMRON 70-200 f/2.8; Peleng 8mm / E-400; ZD17,5-45; ZD40-150
    tylko... czy to jest ważne??? "Galeria - zapraszam."

Coś już napisał
    Miasto
    Kraków

Głos za YN-568EX II Kup na ebay.com i zapłacisz około 530 zł bardzo dobra lampa jest przyrównywana do Canon Speedlite 580EX II Myślę, że sprawdzi się w większości sytuacji
    Ostatnio edytowane przez michael_key ; 21-06-2014 o 21:40 Powód: porządkowanie - automatyczny kolejny post

Coś już napisał Awatar blade-mrn

Jeśli chodzi o YN-568EX to w większości wypadków się sprawdza ale przynajmniej moja ma drobną wadę. W trybie seryjnym da się zazwyczaj zrobić tylko 2 zdjęcia, przy trzecim zawiesza się aparat (C 60D) ale tylko gdy lampa jest na gorącej stopce. Gdy wyzwalam ją foto celą albo wyzwalaczem (akurat również używam yn622n) wszystko jest w porządku.
    Ostatnio edytowane przez michael_key ; 21-06-2014 o 21:41 Powód: porządkowanie - automatyczny kolejny post

Początki nałogu Awatar tomphoto
    Miasto
    51°45'23 19°25'49

U mnie na podobnym zestawie problem nie występuje przy fotografii seryjnej.
    Nie reklamowałeś ?
    http://www.tomphoto.pl Fotografujcie, jeżeli sprawia wam to radość.

Jeżeli z czasem będziesz chciał rozszerzać zestaw o dodatkowe lampy, to YN-568EX II jest OK. Pracuje jako master w systemie Speedlite z lampami YN serii EX i niektórymi lampami Canona (np 580 EX II).
    C eos 6D | T 24-70/2,8 VC USD; C 70-200/2,8 L USM; C TCx1,4II | YN-568EX
    www.cobalt.fr.pl

Coś już napisał Awatar blade-mrn

Więc najwyraźniej to moja ma jakąś wadę. Reklamacji nie zlożyłem bo bardzo rzadko strzelam serią i jakoś tak się złożyło, że zauważyłem to już po upływie gwarancji. Ale po za tym lampa jak najbardziej godna polecenia.

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów