Pokaż wyniki od 1 do 8 z 8

Wątek: problem z RAW-em ?

Dopiero zaczyna Awatar KriStyle
    Miasto
    Gdynia

Domyślnie problem z RAW-em ?

Witam

mam problem z otworzenie pliku RAW z drona DJI Phantom. Dosłownie niczym nie mogę go otworzyć. Jedyne co to w PS-ie ale to wtedy zdjęcie pokazuje mi tak:

dodam że to nie wina oprogramowania na kompie bo RAW-y z lustrzanki otwiera mi normalnie. Problem zaczyna się dopiero przy plikach RAW z quadro coptera

Początki nałogu

Domyślnie Odp: problem z RAW-em ?

Dobrze byłoby obejrzeć tego RAW'a, bo trochę nie bardzo jest co rozpoznawać. Zakładam, że to nie quadrocopter robił zdjęcia a jakaś kamerka
    CMEHA - reszta to upgrade

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Nowy Sącz

Spróbuj najpierw przekonwerterować do DNG, a potem dopiero otwórz w PS
    Adobe converter
    6D; 5DII; C 24-70 2.8L; C 24-105L; C 70-200 2.8L; C 35 2.0 IS; C 50 1.4; C 85 1.8; S 17-35 2.8-4
    Moje fotki Moje fotki II

Miasto
    Gdynia

tlustyx
    Nie mogę w ogóle załadować tej fotki do konwertera bo w ogóle jej nie widzi.

--- Kolejny post ---

tlustyx
    Nie mogę w ogóle załadować tej fotki do konwertera bo w ogóle jej nie widzi.

Pełne uzależnienie Awatar RobertON
    Miasto
    Gorzów Wlkp.

Wrzuć gdzieś tego RAW-a aby można go było ściągnąć, np. z dropboxa.

Uzależniony Awatar PawelB
    Miasto
    Kraków

RAW nie jest "typowym" formatem zdjęć, to ogólna nazwa surowych plików z aparatu. Różnice są nawet między różnymi modelami tego samego producenta. Żeby otworzyć tego RAWa najlepiej użyć oprogramowania od producenta aparatu, skoro inne programy go nie rozpoznają. Jeśli dobrze rozumiem ten dron nie ma swojego aparatu tylko coś do niego doczepiasz. Napisz czym robisz zdjęcia, będzie łatwiej coś wymyślić.
    Fomei PRV-3 w środku EOS 50D, EOS 10D, jakieś szkła i miejsce na nowe zakupy.

Moje gnioty
    Moje gnioty 2

Początki nałogu Awatar Demonos
    Miasto
    Warszawa

Ten quadro-copter występuje w wersji z własną, wbudowaną kamerą. Najlepej byłoby pewnie użyć oryginalnego oprogramowania. Ale wrzuć oryginalny plik - ludzie używają różnych egzotycznynch wołarek więc może komuś się uda :-)

--- Kolejny post ---

Ten quadro-copter występuje w wersji z własną, wbudowaną kamerą. Najlepej byłoby pewnie użyć oryginalnego oprogramowania. Ale wrzuć oryginalny plik - ludzie używają różnych egzotycznynch wołarek więc może komuś się uda :-)
    1Ds mkII, 50D + S35/1.4 | C10-22 /3.5-4.5 | C 28-105/3.5-4.5 USM | C24/2.8 | CZJ Pancolar 50/1.8 |Petri 50/2.0 | Metz 58 AF-2

Miasto
    Gdynia

Ok wrzucę plik z tym, że dopiero w poniedziałek. Jestem poza domem i nie mam nawet własnego kompa.

Dzięki Panowie

Uprawnienia umieszczania postów