Taa obciach ,bo za free -) Ja powiesz ,że masz profesjonalny LR za 600zl to odrazu jesteś gość i znaczy się photograher hehe
Taa obciach ,bo za free -) Ja powiesz ,że masz profesjonalny LR za 600zl to odrazu jesteś gość i znaczy się photograher hehe
w starszej wersji DPP (nie obsługuje RAW z Canon 5D mark IV, Canon 1Dx mark II)jest taka funkcja - Adjustment - Tone Curve Assist - Standard i Adjustment - Tone Curve Assist - High - nie mogę tego znaleźć w najnowszej wersji DPP - czy nie ma czy nie wiem gdzie?
Ściągnąłem sobie nową wersję żeby zobaczyć jak działają korekty lokalne. Nie sądziłem, że to kiedyś wprowadzą. Bardzo szybko jednak zrezygnowałem
Ten program w sumie bardzo dobrze oddaje podejście naszej ukochanej firmy. Udoskonalenia, nowe funkcjonalności itd. są dawkowane powoli. Jak już się pojawią to wiesz, że to będzie działać tak jak trzeba dopiero za kilka wersji
Mimo wszystko nie narzekam. To program darmowy i dla amatora często w zupełności wystarczający. W DPP ciągle lubię robić selekcję, bo rawy ładują się bardzo szybko. Z dużego sentymentu czasem coś obrobię. Jednak traktuję go trochę jak stara kasetę z ulubionym albumem. Niby wiem, że to już dawno jest na spotify, ale czasem fajnie trochę powspominać![]()
Miłego dniamoja www
Lokalne korekty to jakiś bezsens działają jakby na obrazie jpg, a nie na raw. Zatem nie ma mowy o szczegółach o szczegołach w przepaleniach. Ale i tak mi jest szybciej wygenerować dwa jpg i i połączyć jest akcją w PS, niż rzeźbić w ACR.
Miłego dniamoja www
Ostatnio edytowane przez kulek855 ; 26-06-2018 o 10:39
Miłego dniamoja www
witam, mam problem tj. ostatnio zawiesił się program co skutkowało restartem komputera, następnie na szybko coś potwierdziłem przy ponownym włączeniu programu i od tego momentu program przestał przetwarzać zdjęcia (z RAW do TIF). Odinstalowałem i ponownie zainstalowałem ale program nadal nie przetwarza zdjęć. Przy wyłączaniu pustego okna przetwarzania ukazuje się info o braku wczytania instrukcji.
Opisz jak realizujesz przetwarzanie do TIFF i wrzuć printscreena tego błędu.
R3 + RF85LDS
Wraz z nowym systemem EOS R - Canon przedstawia nowe oprogramowanie DPP Express
https://cweb.canon.jp/eos/software/dpp-express.html
Nie wiem czy to tylko dodatkowe na Ipody i PC, czy nowy soft zastępujący DPP