Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 26 z 26

Wątek: Jaki obiektyw dla Canona 60D?s

Początki nałogu
    Miasto
    Gorzów Wlkp.

Domyślnie Odp: Jaki obiektyw dla Canona 60D?s

a może zamiast szkła, kup jej ff jakies 5d mk2 lub 5Dc. będzie mogła wyżej podbić ISO, dostanie nową plastykę, a 60d do żyda, a pozyskane fundusze na stałke 85-135mm
    ja mam 70d, a dokupiłem z ciekawości 5Dc - kosztował koło 1500zł(stan nawet OK) i powiem, że mnie mocno zaskoczyło to body na plus. za 3 tys. można kupić 5Dc i stałke np. canon 85mm lub tamron 90 vc 2.8 a to już bardzo fajny zestaw.
    ja postawiłem na 70d przez dobry AF i tryb video. Jak twoja żona foci robiegane dzieci to 5Dc może jej czasem spłatać figla z AF - a dokładnie jego szybkość bo celny jest jak piorun
    Ostatnio edytowane przez adam1004a ; 14-11-2014 o 20:42
    5Dc, 70d, C 10-22, S 18-35, S 50 1.4EX, T 70-200 2.8 macro, T90 2.8 VC, ciut m42, yn 568

Dopiero zaczyna

Cytat Zamieszczone przez Zowa Zobacz posta
    Jezeli jestes amatorem, a prezent ma byc dla zony, kup jej bon prezentowy do cyfrowe.pl czy gdzieś, a będzie przeszczesliwa! Jeśli używki wchodzą w grę, to po prostu daj jej kasę, albo najzwyczajniej w świecie poproś, by sobie coś wybrała i go kup. Nie ma nic gorszego, niż nietrafiony prezent za tyle kasy. I nawet nie wypada marudzić, gdy na świecie tyle fajniejszego sprzętu. Może marzy jej się coś do portretu, a może bardziej do landszaftów... Sam nie kupuj, bedziecie szczesliwsi
    Wiesz żona oczekuje, że ja zrobię jej dobry prezent i kupię obiektyw. Ona tylko mówi co by chciała, bo od kupowania sprzętu zawsze byłem ja. Chciała aparat dostała Canon 60D, później jeden obiektyw (Canon EF 28-135mm). Chciała monitor graficzny kupiłem EA 274WMi, teraz kupuje również nowego kompa (do Lightroma). No i teraz zastanawiam się na obiektywem. Wspominała mi, że chciała by Canona L-kę (ale wiadomo te ceny). Ja w ogóle zdjęć nie robię. Natomiast wracając to obiektywów to:
    - Tamron 24-70/2.8 - widziałem jego testy, tak średnio wypada
    - Sigma -podawaliście na forum kilka modeli. Czy z nimi są jakieś problemy, skoro są informację o serwisie? Ja ze względu na światło zainteresowałem się Sigma 85 mm f/1.4 DG EX HSM albo A 50 mm F1.4 DG HSM
    - Canon - najlepiej L-ka Canon 50 mm f/1.2 L EF USM, ale z uwagi na cenę to raczej: 85 mm f/1.8 EF USM albo 50 mm f/1.4 EF USM
    Nie sądziłem kiedyś, że ta fotografia żony będzie taka kosztowna ;-)

Pełne uzależnienie Awatar RobertON
    Miasto
    Gorzów Wlkp.

Cytat Zamieszczone przez rafi22 Zobacz posta
    Co racja, to racja - kosztowne hobby.

Podpytaj małżowinę, jakiej ogniskowej używa najczęściej lub podpatrz EXIF na jej zdjęciach.
    To pomoże Ci podjąć decyzję 35 czy 50, może 85 mm.

Cytat Zamieszczone przez rafi22 Zobacz posta
    Wiesz żona oczekuje, że ja zrobię jej dobry prezent i kupię obiektyw. Ona tylko mówi co by chciała, bo od kupowania sprzętu zawsze byłem ja. Chciała aparat dostała Canon 60D, później jeden obiektyw (Canon EF 28-135mm). Chciała monitor graficzny kupiłem EA 274WMi, teraz kupuje również nowego kompa (do Lightroma). No i teraz zastanawiam się na obiektywem. Wspominała mi, że chciała by Canona L-kę (ale wiadomo te ceny). Ja w ogóle zdjęć nie robię. Natomiast wracając to obiektywów to:
    - Tamron 24-70/2.8 - widziałem jego testy, tak średnio wypada
    - Sigma -podawaliście na forum kilka modeli. Czy z nimi są jakieś problemy, skoro są informację o serwisie? Ja ze względu na światło zainteresowałem się Sigma 85 mm f/1.4 DG EX HSM albo A 50 mm F1.4 DG HSM
    - Canon - najlepiej L-ka Canon 50 mm f/1.2 L EF USM, ale z uwagi na cenę to raczej: 85 mm f/1.8 EF USM albo 50 mm f/1.4 EF USM
    Tego Tamrona odpuść sobie. Widziałem już ogłoszenia osób, które go sprzedawały po miesiącu zabawy. Zakres ogniskowych ma OK, ale tu lepiej szukać używki 24-70/2,8 Canon wer.I (nie będzie łatwo). A jak masz trochę kasy, to oczywiscie wer.II.
    Co do Sigmy, to wielu użytkownikw C60 narzeka na 17-50/2,8 OS HSM. Ja osobiście jestem zadowolony i kilku uzytkowników C7 z tego forum też go sobie chwali.
    MZ - 50mm lepiej wypada Sigma, a na 85mm Canon.
    Foto to kosztowna sprawa. Poczekaj gdy przyjdzie fascynacja obiektywami tele ze światłłem 2,8.
    Ostatnio edytowane przez cobalt ; 16-11-2014 o 08:47
    C eos 6D | T 24-70/2,8 VC USD; C 70-200/2,8 L USM; C TCx1,4II | YN-568EX
    www.cobalt.fr.pl

Coś już napisał
    Miasto
    Opole

a może dwa używane zoomy?
    24-105 f4 ok. 2000zł
    i 70-200 f4 ok. 1800zł
    do tego twój zoom do żyda
    i 35mm F2 albo 50mm f1,4 canona
    po takim zestawie zostanie tylko na 6d się przenieść za jakiś czas

Może nikogo nie uraże, a zwłaszcza Twojej żony, ale jestem zdania, że osoba z większą praktyką będzie wiedziała co kupić i nadewszystko jak wykorzystać posiadany sprzęt. Pierwszą sprawą ustrzelić ruchliwe dzieciaki szkłem dającym płytką GO to nie lada wyczyn. Każdy początkujący szuka jasnych szkieł. Następnie dochodzi do wniosku, że i tak musi je domknąć. Wtedy poszukuje swiatła w postaci lamp aparatowych, blend i na końcu lamp studyjnych. Co do zestawu 60d z S18-35 to super pomysł. Bardzo fajną plastykę można uzyskać. I znam kilka osób, które potrafią zaskoczyć jakością z apa-c. Co ja bym Wam radził dodatkowo? Znaleźć albo grupę mądrych ludzi a nie onanistów sprzętowych, którzy podpowiedzą na żywo. I kupił bym miejscówkę na warsztatach foto. Ale to tylko tak mi się zdaje. Bardziej doświadczeni mogą mieć inne zdanie.

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123

Uprawnienia umieszczania postów