Cytat Zamieszczone przez Zowa Zobacz posta
Jezeli jestes amatorem, a prezent ma byc dla zony, kup jej bon prezentowy do cyfrowe.pl czy gdzieś, a będzie przeszczesliwa! Jeśli używki wchodzą w grę, to po prostu daj jej kasę, albo najzwyczajniej w świecie poproś, by sobie coś wybrała i go kup. Nie ma nic gorszego, niż nietrafiony prezent za tyle kasy. I nawet nie wypada marudzić, gdy na świecie tyle fajniejszego sprzętu. Może marzy jej się coś do portretu, a może bardziej do landszaftów... Sam nie kupuj, bedziecie szczesliwsi
Wiesz żona oczekuje, że ja zrobię jej dobry prezent i kupię obiektyw. Ona tylko mówi co by chciała, bo od kupowania sprzętu zawsze byłem ja. Chciała aparat dostała Canon 60D, później jeden obiektyw (Canon EF 28-135mm). Chciała monitor graficzny kupiłem EA 274WMi, teraz kupuje również nowego kompa (do Lightroma). No i teraz zastanawiam się na obiektywem. Wspominała mi, że chciała by Canona L-kę (ale wiadomo te ceny). Ja w ogóle zdjęć nie robię. Natomiast wracając to obiektywów to:
- Tamron 24-70/2.8 - widziałem jego testy, tak średnio wypada
- Sigma -podawaliście na forum kilka modeli. Czy z nimi są jakieś problemy, skoro są informację o serwisie? Ja ze względu na światło zainteresowałem się Sigma 85 mm f/1.4 DG EX HSM albo A 50 mm F1.4 DG HSM
- Canon - najlepiej L-ka Canon 50 mm f/1.2 L EF USM, ale z uwagi na cenę to raczej: 85 mm f/1.8 EF USM albo 50 mm f/1.4 EF USM
Nie sądziłem kiedyś, że ta fotografia żony będzie taka kosztowna ;-)