Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 26

Wątek: Jaki obiektyw dla Canona 60D?s

Domyślnie Odp: Jaki obiektyw dla Canona 60D?s

Czyli mój kit 18-55 to dla mojego body 600d tak naprawdę 28,8 - 88. Kupując obiektyw czy to ef czy ef-s zawsze dostaje ogniskową 1,6 razy większą niż napis na obudowie Dziekuje za wyczerpujące wytlumaczenie

Początki nałogu Awatar eleroo

Dokładnie rzecz ujmując, to Twoja matryca widzi tak jak matryca pełnoklatkowa widziałaby z obiektywem 28,8 - 88, ale w dużym uproszczeniu jest tak jak mówisz. Tak się po prostu przyjelo mówić, że ogniskowa się zwiększa, żeby nie zawracać ludziom głowy przeliczaniem obszarów pokrycia matryc.

--- Kolejny post ---

Dokładnie rzecz ujmując, to Twoja matryca widzi tak jak matryca pełnoklatkowa widziałaby z obiektywem 28,8 - 88, ale w dużym uproszczeniu jest tak jak mówisz. Tak się po prostu przyjelo mówić, że ogniskowa się zwiększa, żeby nie zawracać ludziom głowy przeliczaniem obszarów pokrycia matryc.

Uzależniony Awatar słowiczek
    Miasto
    T.M.

Dobrze że napisałem relację ze zlotu zanim posty zaczęły wchodzić podwójne
    sweter, kup porządne makro,900 pln wystarczy, ptactwo wymaga większych nakładów. Tamron 70-300vc usd byłby na początek dobry,ale musiałbyś dołożyć.

Dopiero zaczyna

Witam. Ja osobiście nie zajmuje się fotografią, ale chciałbym żonie kupić prezent w postaci dobrego obiektywu do Canon 60D. Obecnie posiada Canon EF 28-135mm f/3,5-5,6 IS USM. Żona zdjęcia robi zarówno w domu jak i w terenie. Często powtarza, że chciałaby mieć lepszy obiektyw, ze względu na światło. Przyszłościowo myśli o zmianie na pełną klatkę. Jaki obiektyw polecacie (stało lub zmiennoogniskowy) do kwoty 3-4tys zł.

Pełne uzależnienie Awatar salas
    Miasto
    KIELCE

żeby było WOW pod 60d to ja bym stawiał sigme 18-35 f/1.8 tylko pewnie nie obędzie się bez wysyłki do Gdyni na kalibracje jak bardziej przyszłościowo i potem pod FF to sigmę 35 f/1.4 a i pod 60d 35mm jest w miare uniwersalną ogniskową.
    Na pewno oba te obiektywy sprawią dużą radość i frajdę z focenia!
    SONY

Kup Sigmę 17-50 f/2.8
    Tylko koniecznie sprawdź kilka egzemplarzy, na celność, powtarzalność AF i rozkład ostrości kadru.
    Oszczędzisz czas na serwis i kalibracje.
    Za resztę kasy zróbcie sobie wakacje.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Kraków

jak docelowo ma być pod FF, to Tamron 24-70/2.8

Pełne uzależnienie Awatar becekpl
    Miasto
    wawa

24-70 2.8 l, potaniały,za 3,5 kupisz w extra stanie
    świetny obraz i oczywiście będzie jak ulał do FF
    Nie mamy pańskiego płaszcza i co pan nam zrobi?
    Cham się uprze i mu daj. No skąd ja wezmę, jak nie mam!

Pełne uzależnienie

Cytat Zamieszczone przez rafi22 Zobacz posta
    Witam. Ja osobiście nie zajmuje się fotografią, ale chciałbym żonie kupić prezent w postaci dobrego obiektywu do Canon 60D. Obecnie posiada Canon EF 28-135mm f/3,5-5,6 IS USM. Żona zdjęcia robi zarówno w domu jak i w terenie. Często powtarza, że chciałaby mieć lepszy obiektyw, ze względu na światło. Przyszłościowo myśli o zmianie na pełną klatkę. Jaki obiektyw polecacie (stało lub zmiennoogniskowy) do kwoty 3-4tys zł.
    ilu doradzajacych , tyle bedzie roznych opini.
    Moze sprawdz , czy ktorejs z ogniskowych zona uzywa czesciej.
    Moim zdaniem nie ma co kupowac zoomu jesli juz ma , nawet jesli bedzie jasniejszy. uzysk w praktyce nie bedzie decydujacy , a zakres ogniskowych mniejszy.

sugerowalbym stalki
    jesli uzywa czesciej szerokiego kata to moze s 35/1,4 , ewentualnie canon 35/2.0 IS

jesli uzywa czesciej dlugiej ogniskowej to moze cos do portetu canon 85/1,8 lub canon 100/2.0

wymienione obiektywy beda w pelni uzyteczne na FF i ciesza sie dobra opinia.
    zawsze beda dobra alternatywa , nawet jesli bedzie posiadac jakis uniwersalny zoom.
    Stalka zawsze rysuje lepiej.

Jezeli jestes amatorem, a prezent ma byc dla zony, kup jej bon prezentowy do cyfrowe.pl czy gdzieś, a będzie przeszczesliwa! Jeśli używki wchodzą w grę, to po prostu daj jej kasę, albo najzwyczajniej w świecie poproś, by sobie coś wybrała i go kup. Nie ma nic gorszego, niż nietrafiony prezent za tyle kasy. I nawet nie wypada marudzić, gdy na świecie tyle fajniejszego sprzętu. Może marzy jej się coś do portretu, a może bardziej do landszaftów... Sam nie kupuj, bedziecie szczesliwsi
    Człowiek myślał, że jak kupi lustereczko, to będzie jak w bajce...A tu gniot za gniotem
    c600d; c 50/1.8; t 17-50/2.8->5Dc;50 1.4;70-210 3.5; 35 2.0 i inne...
    mój FB
    mój Flickr

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów