Tak na szybko i mam nadzieję, że bez przeostrzenia. Była wersja soft, to czas na hard.
Tak na szybko i mam nadzieję, że bez przeostrzenia. Była wersja soft, to czas na hard.
Ostatnio edytowane przez RobertON ; 15-12-2014 o 01:08
O w mordę...muszę to zobaczyć na laptopie, ale to po pracy
Czad...![]()
no panowie, wszystkie te przeróbki są kapitalne ja osobiście nie wiem która lepsza, na pewno widać że dzięki obróbce możemy pokazać jedno zdjęcie na wiele sposobów, Robert super ja muszę otworzyć następne drzwi przed sobą jakimi są HDR)
a i jeszcze ZYSK obróbka super, wiesz jak obrobić dobrze zdjęcie, to jak mogłeś cześć swoich zdjęć tak zmasakrować![]()
"http://www.canon-board.info/galerie-uzytkownikow-15/zysk-auto-moto-speed-i-inne-95489/"]galeria na CB[/URL]
7D2/10-640/2,8-5,6+YN568EXII
Robert, prosiłem zostaw HDR, aż oczy mnie bolą , nie wiem może ja dziwny jestem![]()
Ostatnio edytowane przez italy ; 15-12-2014 o 20:56
Ostatnio edytowane przez RobertON ; 15-12-2014 o 20:54
To masówka jest, musiałem rozmyć filtrem, bo wychodziło kompletnie przeostrzone i to baaardzo. Każdą igłę można było policzyć.
Wołane w DxO v10 trzy ustawienia -2,5, 0,36, +3 i złożone z SNS-HDR Home. Później poprawione w Perfect Photo Suite dwoma presetami i takie wyszło.
Można bawić się w nieskończoność, to była szybka obróbka w 10 min. Wolę takie foty niż moje kiepskie portrety.
--- Kolejny post ---
Nie jesteś, czasem sam tak mam![]()
Ostatnio edytowane przez RobertON ; 15-12-2014 o 21:05
Zawitało słońce jako takie, więc była okazja, żeby w drodze z pracy coś poszukać i cyknąć, a przy okazji sprawdzić nowy serwer
112
--- Kolejny post ---
Ok, serwer działa zgodnie z oczekiwaniami. A co jeszcze znalazłem oprócz drzewa?
113
Czasem warto się pochylić nad rzeczami (roślinkami) malutkimi
114
Pojedyncza gałązka wygląda równie efektownie
115
W chłodniejszej tonacji
116
Dmuchawiec...
117
A tutaj to ja się pobawiłem efektami:
...i tyle![]()
116 dmuchawiec jest ładny - najlepszy w tej serii.
Pozostałe musisz podostrzyć i podciagnąć kontrast albo tak serwerek zmasakrował foty, bo trudno ostre miejsce dopatrzyć.
Drzewo do szuflady.
Ale wiesz, ja piszę co mi "ślina na język przyniesie" i czasem bez ogródek, ale mam nadzieję, że amatorowi wybaczysz![]()
Ostatnio edytowane przez RobertON ; 15-12-2014 o 22:23