Z ostatniego wypadu:
183
184
185
186
Gałązki mchu na dwa sposoby, co kto lubi: na zielono...
187
...czy a"la jesienne suszki
188
Jedna z zatoczek nad zalewem Sulejowskim. Jakby ktoś pytał, bliziutko Smardzewic.
189
I znów co komu pasuje: czy zachód w kolorach...
190
...czy w sephii
191
Kontra...
coś jeszcze dorzucę jutro. Mam nadzieję, że podobnie jak poprzednie ten set przypadnie Wam do gustu.
Ostatnio edytowane przez słowiczek ; 14-04-2015 o 00:26
188 mnie sie podobac
Pkt 8 regulaminu forum
zachód w kolorach, jak dla mnie,
184 jest kapitalnie złapane
191 super niebo ale dół dość ciemny
a po całości set bardzo przyjemny do oglądania
pozdrawiam
tak to wygląda u mnie, więc niekoniecznie tak to musi być u ciebie, zobaczymy czy jeszcze ktoś się wypowie![]()
parę pstryków z Uroczyska
192
193
To takie pływające wyspy na Uroczysku, pnie drzew powalone przez bobry i pocięte na mniejsze kawałki powoli pływają, dopóki nie nasiąkną wodą na tyle, aby osiąść na dnie płytkiego zbiornika
194
Wiosna na Uroczysku pojawia się powoli, a w szczycie pory to jedno z ładniejszych miejsc.Tylko te komary...
195
W pełni rozwinięta pierwsza bagienna roślinność
196
Kąpielisko i wodopój w jednym, zależy kto pierwszy i od czego zacznie. Jak wpadną tam dziki, sarny muszą iść napić się dalej
197
To druga strona poprzedniego zdjęcia. Ostatnie wichury dały się we znaki starym pieńkom tworząc nowe oczka wodne
na razie na tyle![]()
Zachody słońca w kolorze...tu przydał by się filtr połówkowy szary ND 0,3 co pozwoliło by rozjaśnić te ciemne dolne partie.
Jednak wolał bym to w czarno - białej tonacji
Ale ogólnie |Słowiczku jest ok. Jedynie to dwa ostatnie ciut bym linię wodną wypoziomował
a co do pozostałych ... nałazisz się po tych lasach, uroczyskach, ale przynosisz ze sobą fajny reportaż wraz z fabułą
Ostatnio edytowane przez italy ; 19-04-2015 o 23:32
Good job
Pkt 8 regulaminu forum
W szufladzie miałem nd4 szarą połówkę i połówkę sunset. Blue sky nie dał zadowalającego efektu, tzn nie tym razem.
No to zrobię
Dziękuję, ale to niepełny materiał. Brak szkła. Dziś na Uroczysku widziałem...łosia. Trochę mnie zszokował, bo urzędują dobre 15 km od tego miejsca, ale co to 15 km dla łosia.
--- Kolejny post ---
Thx![]()