Pozostałości z ostatnich wypadów, może też znajdą akceptację:
164
Takie szersze 160, z tego samego miejsca, ale nie ten sam plik
165
Część starego wyrobiska kopalni piasku kwarcowego "Biała Góra". Tu niezbyt czysty, ale i tak biały, tworzący silnie zbitą masę. To, co na nim urosło, jest nie do wyrwania i stanowi niezły kamuflaż dla...fotografa. To miejsce często odwiedzają sarny.
166
Tu już lepiej wypłukany
167
To jedna z sytuacji, gdzie posiadane szkło nie wyrabia, więc odpuszczam. Ale ten pozował.
168
Turbo w wykonaniu łabędzia. Hudy, jak tu lookniesz: samce w tym okresie mają ten żółtawy odcień
169
Wędrując przez las natknąłem się na to coś. Wiem, że to zwykła chyba krowia czaszka powieszona przez kogoś dla zabawy, ale wyglądało to jak znak jakieś sekty, czy innych voodoo...
...a świeżynki niebawem![]()
Zwracaj większą uwagę na balans bieli - 149 do 152.
Ostatnie 169 - dobre.
C eos 6D | T 24-70/2,8 VC USD; C 70-200/2,8 L USM; C TCx1,4II | YN-568EX
www.cobalt.fr.pl
No tego labedzia juz zapamietam do konca zycia :P
Ciekawe jakby ten (168) wygladal w pionie (z pelnym odbiciem).
Ogolem masz super miejscowki do "wypasania sie" ze sprzetem i bez, zazdroszcze Ci tego
...Czacha niezla, chcialbym zobaczyc reakcje mojej kobiety na jej widok)
Dzięki za odwiedziny i podpowiedź. Eksperymentuję ostatnio z kolorowymi szkiełkami, w następnym secie postaram się skorygować.
--- Kolejny post ---
Pełne odbicie może nie wyglądać zbyt ciekawie ze względu na pofalowaną wodę, ale zobaczę, ta fotka to spory crop. Miejscówki pewnie u siebie też masz, ale za tym trzeba pochodzić, poczytać o okolicach, no i odpowiednie mapy. W nowe miejsca nie ruszam się bez nich. Navi w telefonie również potrzebna.
164 Takie czerwone, ale właśnie to mnie się spodobało.
165 Gradient mógłby przyciemnić niebo, albo filterek połówkowy lub jakiś soft PS/PSE
167 Co to za skrzydlatek?
Ostatnio edytowane przez RobertON ; 27-03-2015 o 19:11
164 jest podbite połówką sunset. Gdybym miał jaśniejsze szkło, byłby piękny bokeh
165 będzie poprawka, chcę zrobić set z samej kopalni. Oczywiście na wyrobiskach obowiązuje zakaz wstępu
167 gdzie moje maniery, nie przedstawiłem modela. To kwiczoł. Fajno, że zaglądasz![]()
[QUOTE=słowiczek;1274749]168
Turbo w wykonaniu łabędzia.
No to Ci się trafiłogratuluję, piękne ujęcie, kolory.Ale żeby nie było
Jakbyś go cyknoł w pionie byłoby wspaniałe zdjęcie z pięknym odbiciem całej sylwetki łabędzia na wodzie. A wiem że nie boisz się kadrów pionowych
Wróć tam i poprawnie skadruj ptaka
![]()
bardzo ładny set, 168 i 169 super