"http://www.canon-board.info/galerie-uzytkownikow-15/zysk-auto-moto-speed-i-inne-95489/"]galeria na CB[/URL]
7D2/10-640/2,8-5,6+YN568EXII
Zrobiłem tak, bo wyglądał (dmuchawiec) lepiej, niż całość, a piszę o tym informacyjnie, a nie z potrzeby tłumaczenia się. Mam pomysł na fotkę z dmuchawcem w całości,ale do tego potrzebuję pogody,a to w moich stronach towar bardzo deficytowy
Szanuję zdanie każdego usera, bez względu czy przedstawione zdjęcia się podobają,czy nie![]()
Ostatnio edytowane przez słowiczek ; 10-07-2014 o 22:56
Może trzeba zmienić sposób obróbki. Z DPP do TIFF-a, następnie zmniejszenie docelowe (metoda dwuścienna, redukcja), odszumienie, wyostrzenie USM, przyciemnienie, rozjaśnienie miejscowe gdzie potrzeba, wzmocnienie/osłabienie kolorów, wyostrzenie końcowe o ile potrzebne (jakaś akcja), dopiero zapisane do weba (JPEG) z redukcją wielkości pliku... i gotowe.
A wszystko z umiarem. To takie moje amatorskie uwagi, ale zawsze chętnie posłucham zawodowców.
Ostatnio edytowane przez RobertON ; 10-07-2014 o 23:08
Noo niestety nie znalazłem 1-klikowegorozwiązania, ale amator robi wszystko dla przyjemności.
P.S. Zawsze można ustawić w puszce JPEG i nie tykać RAW-ów.
robert wiesz że jak zaczniemy pokać jpg to spora część naszych zdjeć nie mogła by się tu znaleźć ( w galerii ) hehhehe
a co do słowikczka mam sporo pytań (ale to chyba poza galerią ) pozdrawiam
a co do dmuchawca to ja jestem na tak podoba mi się ja i cała galeria
Ostatnio edytowane przez słowiczek ; 11-07-2014 o 15:17