zdjęcia jak zawsze bardzo ciekawe i ładne, a wszystko to jeszcze jest ozdobione czytelnym opisem
przyjemniej ogląda się zdjęcia wiedząc co się ogląda,gdzie występuje i kiedy rośnie
pozdrawiam
zdjęcia jak zawsze bardzo ciekawe i ładne, a wszystko to jeszcze jest ozdobione czytelnym opisem
przyjemniej ogląda się zdjęcia wiedząc co się ogląda,gdzie występuje i kiedy rośnie
pozdrawiam
102. Faktycznie ścieżka po lewej stronie odciąga wzrok od torów trza by lekko przyciąć lub inaczej wykadrować, fajna miejscówka
To drugie coś co wygląda jak uszy Szreka jakoś płasko wygląda, przydałoby się trochę więcej światła tam i koloru ciut może więcej,
Ale to tylko moje skromne zdanie![]()
Pkt 8 regulaminu forum
Mam jeszcze kilka ujęć z tego miejsca, w tym jedno z przesunięciem torów w lewo tak, że prawy tor jest w prawym rogu kadru. Odnośnie chrobotka - dobarwiam, ale staram się zachować naturalność. Gdybym robił abstrakcję, nie pożałował bym sobie, tym niemniej dzięki za opinię i odwiedziny. Btw, szukam pewnego porostu, który o tej porze roku ma ładne, kontrastowe zabarwienie od niebieskiego przez pomarańczowy do żółtego, to da większe pole manewru
![]()
No 105 już mi lepiej pasujechoć jak tam będziesz to zrób jeśli możesz z wysokości żaby
A tą ścieżkę zrób tak od tej 1szej brzozy z pierwszego zdjęcia. Kurde co ja mam za wymagania i to nie do swoich zdjęć
106 uciołbym od dolu ok 1/4 kadru, temat ok , kolor super , taka mała magia lasu jesienią
107 ...ale masz nietopyszaśliczny
109 szkoda ze za mało ostrości, i w makro nie trzymaj się podziału siatki na 3.
pozdrawiam
102 super, a 107 bym wytarmochał te uszyska
I uważaj na pociągi!![]()
Ostatnio edytowane przez Boogie ; 08-12-2014 o 23:19
Zarówno zieleni jak i leśnych dróżek mogę mieć...dużo, zresztą nie tylko to, las to bogactwo kadrów. 109 to stare zdjęcie, nie wiem, czy jeszcze nie z 400d, ale na kolejne i lepsze produkcje tego typu musisz poczekać do wiosny. Sam motyl był w centrum kadru, więc zrobiłem sporego cropa z przesunięciem.
--- Kolejny post ---
Piesek podoba się każdemu, straszna z niej przylepa i pociecha. A na pociągi na tej trasie uważać nie muszę - poza jednym dniem w roku. Zwróć uwagę, że przy torach nie ma trakcji. W dożynki jeździ tam lokomotywa
![]()
Psiak fajny, jak to fajny psiakale nie jego zdjęcia. Zrób mu jakąś sesję na wesoło, bo taki smutny jakiś.
106 takie sobie, las i drzewa - może B&W doda tej fotce "pazura".
109 do wyostrzenia i wykadrowania, za mało motywu, za dużo przestrzeni.
Ostatnio edytowane przez RobertON ; 09-12-2014 o 13:20