Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 33

Wątek: Lustro cyfrowe o "osiągach" co najmnie EOS300

Pełne uzależnienie Awatar RobertON
    Miasto
    Gorzów Wlkp.

Domyślnie Odp: Lustro cyfrowe o "osiągach" co najmnie EOS300

Cytat Zamieszczone przez geohound Zobacz posta
    Dobra Panowie, a gdyby chodziło o wzięcie 100D, 700D albo 1200D? Odkładamy na bok ich ceny, wszystkie mają chyba te same obiektywy 18-55.
    To najbardziej zaawansowany będzie 700D, 9-cio punktowy AF (wszystkie czujniki krzyżowe).

1200D to rozwinięcie 1100D (mam i używam) z nowa matrycą 18 Mpix - taka najbardziej budżetowa wersja.

No właśnie o to mi chodzi - ogólnie interesują mnie portrety i przyroda, ale jak wiadomo szkło można kupić i tu jest tylko ograniczenie kompatybilności i kieszeni. Chodzi mi o dobre body dla totalnego laika (jedyne, czego używałem, to Olympus SP-550 Uz, którego sprzedałem 2 miechy temu, miał doskonałe SuperMacro - strzelał z 1cm), który chciałby zrobić ładną galerię swojej Kobiecie w jakimś ciekawym miejscu (za miesiąc pierwszy wspólny wypad zagranicę), do tego cyknąć zamek, lasek, kij wie co jeszcze, a z czasem się nauczyć jakichś podstaw.

Zapytałem o te modele, bo obecnie Canon "refunduje" 200zł za zakup 100D lub 700D oraz 1100D/1200D poleciliście Wy. Stąd konfrontacja tych modeli.

--- Kolejny post ---

No właśnie o to mi chodzi - ogólnie interesują mnie portrety i przyroda, ale jak wiadomo szkło można kupić i tu jest tylko ograniczenie kompatybilności i kieszeni. Chodzi mi o dobre body dla totalnego laika (jedyne, czego używałem, to Olympus SP-550 Uz, którego sprzedałem 2 miechy temu, miał doskonałe SuperMacro - strzelał z 1cm), który chciałby zrobić ładną galerię swojej Kobiecie w jakimś ciekawym miejscu (za miesiąc pierwszy wspólny wypad zagranicę), do tego cyknąć zamek, lasek, kij wie co jeszcze, a z czasem się nauczyć jakichś podstaw.

Zapytałem o te modele, bo obecnie Canon "refunduje" 200zł za zakup 100D lub 700D oraz 1100D/1200D poleciliście Wy. Stąd konfrontacja tych modeli.

Pełne uzależnienie Awatar RobertON
    Miasto
    Gorzów Wlkp.

Obawiam się, że obrazki z tych trzech aparatów będę bardzo podobne, bo to ta sama matryca.

Różnice są w AF, gibanym ekraniku i kilku ficzerach. Jak masz kasę na nowy sprzęt, to moim zdaniem najlepszy będzie 700D.
    Ostatnio edytowane przez RobertON ; 19-06-2014 o 22:40

Pełne uzależnienie Awatar zdebik
    Miasto
    Londyn

Za pare zlotych wiecej mozna kupic 60D tez dobry.

Pełne uzależnienie

wydaje się że obrazek dawany przez te wszystkie korpusy będzie podobny i będzie zależał tylko od przypiętej optyki i umiejętności operatora. przy 18-55 będzie jak będzie. kupisz najlepszy z nich nie będziesz się zastanawiał czy może być lepiej, a tak będziesz zmieniał korpusy bo będziesz myślał że może być lepiej, zamiast kupić jakiś konkretny obiektyw (obiektywy).

--- Kolejny post ---

wydaje się że obrazek dawany przez te wszystkie korpusy będzie podobny i będzie zależał tylko od przypiętej optyki i umiejętności operatora. przy 18-55 będzie jak będzie. kupisz najlepszy z nich nie będziesz się zastanawiał czy może być lepiej, a tak będziesz zmieniał korpusy bo będziesz myślał że może być lepiej, zamiast kupić jakiś konkretny obiektyw (obiektywy).
    Jestem szumofobem
    S50/1.4A. Mam ostrego kundla.
    Używam Lee: BS, LS, Lee Landscape Polarizer 105mm, .6, .9 soft i hard, holder 2 sloty + pierścień

Słuchajcie, pomogliście mi już wiele, ale ostatnia sprawa:

Dziewczyna dziś znalazła ostatni, nowy, egzemplarz 600D, ta oferta - Canon EOS 600D + 18 - 55 mm DC III - Dobra cena, Opinie w Sklepie RTV EURO AGD i zarezerwowała mi go, mam 3 dni na decyzję i odbiór.

Ogólnie przy okazji znalazłem Nikona D3200, który według specyfikacji zjada Canony do 700D włącznie i kosztuje tylko 2000zł, ale z pewnych prywatnych względów nie mogę wziąć Nikona.

Brać 600D z DC III czy lecieć z 500zł więcej po 700D z IS STM? Do obu montowałbym sobie też zamiennie z kitowym mój telekonwerter wraz z 28-90mm z mojego analoga EOS 300 (sprawdzałem w sklepie, pasują)

Pilne, bo muszę dość szybko decydować - z góry dzięki.
    Ostatnio edytowane przez geohound ; 27-06-2014 o 22:31

Pełne uzależnienie Awatar xxkomarxx
    Miasto
    Rzeszów, Tarnobrzeg, Sandomierz

Domyślnie

A moze 60d. ?? Hmm. Brales pod uwage.
    Nie patrz tak na puszke, bo z tego co piszesz to w szklarni jest ubogo. Dobre szkło to duzo wiecej niz różnica miedzy modelami jakie podajesz. Lepiej kupić cos tańszego a oszczędności wydać na jakis obiektyw.
    Ostatnio edytowane przez xxkomarxx ; 28-06-2014 o 01:36

Uzależniony Awatar trothlik

Witam,

strata ta była spowodowana totalnie nieprzygotowaną osobą sprzedającą mi ten aparat, ale strach pozostaje.
    złej baletnicy to i czapka na bakier... a o aparatach koledzy już wspominali.
    trothlik
    "Nie istnieją różnice prócz różnic stopni między różnymi stopniami i brakiem różnicy. To znaczy w przekładzie na ludzki język: któż teraz nie pije".

Pełne uzależnienie Awatar piast9
    Miasto
    Wrocław

Dziewczyna dziś znalazła ostatni, nowy, egzemplarz 600D, ta oferta - Canon EOS 600D + 18 - 55 mm DC III - Dobra cena, Opinie w Sklepie RTV EURO AGD i zarezerwowała mi go, mam 3 dni na decyzję i odbiór.
    Omijaj takie "oferty" z daleka. To nie ten obiektyw, który chcesz. Ktoś wyprzedaje jakieś stare szpargały. Jest on wart jakieś 100 PLN. Ze 350 - 400 trzeba dać za kit z IS. Moim zdaniem to się nie opłaca, lepiej od razu 700D z kitem IS. Co do Nikona to nie poradzę, nie mam pojęcia.
    650D, T 12-24 4.0, S 30 1.4, S 18-35 1.8, C 70-210 3.5-4.5, C 50 2.5 macro, M42: Praktica LLC, Jupiter 9, Pentacon 135 2.8, Orestegor 300 4.0

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Ogólnie przy okazji znalazłem Nikona D3200, który według specyfikacji zjada Canony do 700D włącznie i kosztuje tylko 2000zł, ale z pewnych prywatnych względów nie mogę wziąć Nikona.
    Nie rozumiem, ślub z Canonem brałeś czy jak? Bez sensu brać sprzęt, który już na starcie uważasz że przegrywa z konkurencją.
    Kupuj Nikona i po sprawie.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów