Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 33

Wątek: Lustro cyfrowe o "osiągach" co najmnie EOS300

Mieszany widok

Domyślnie Lustro cyfrowe o "osiągach" co najmnie EOS300

Witam,

Aktualnie posiadam analogowego EOS300, jednak miałem ostatnio mały zgrzyt z moim pierwszym filmem w nim zrobionym (straciłem całe 36 klatek wspomnień) i trochę zaczynam się bać go używać dalej - owszem, strata ta była spowodowana totalnie nieprzygotowaną osobą sprzedającą mi ten aparat, ale strach pozostaje.

Jaką polecilibyście lustrzankę cyfrową z zestawem możliwości znanych z EOSa? Chodzi mi o te wszystkie tryby sportowe, pejzaże, portrety, Tv, Av, M, A-DEP, ostrzeniem na wybrane punkty kadru + ewentualnie jakieś dodatkowe bajery.

Istotne jest też, żeby podstawowy obiektyw był przynajmniej 28-90mm.

Cena... odpowiednia. I tak pewnie sobie na raty wezmę. Fajnie by było, gdyby jeszcze był wygodny w eksploatacji - jakiś popularny typ karty pamięci i dobry akumulator.

Pełne uzależnienie

Domyślnie Odp: Lustro cyfrowe o "osiągach" co najmnie EOS300

mz chyba wszystko w miarę aktualne lub nie starsze niż 5-8 lat będzie miało większe możliwości niż analogowy eos 300.

--- Kolejny post ---

mz chyba wszystko w miarę aktualne lub nie starsze niż 5-8 lat będzie miało większe możliwości niż analogowy eos 300.
    Jestem szumofobem
    S50/1.4A. Mam ostrego kundla.
    Używam Lee: BS, LS, Lee Landscape Polarizer 105mm, .6, .9 soft i hard, holder 2 sloty + pierścień

Pełne uzależnienie Awatar becekpl
    Miasto
    wawa

a nie prościej niż zakładać tego posta było wejść na polska stronę canona?????
    i wszystko jak na tacy

--- Kolejny post ---

a nie prościej niż zakładać tego posta było wejść na polska stronę canona?????
    i wszystko jak na tacy

Zważywszy, że mój obecny EOS300 to pierwszy canon (którego swoją drogą mam od 2 miesięcy) jak i aparat o takiej budowie i właściwościach, a tutaj znajdują się osoby, które ZNAJĄ SIĘ i MOGĄ coś polecić - zapytałem tutaj.

Niesamowite, nie?

Nie wiem, czy to, co wybiorę, będzie podobne, BO SIĘ NIE ZNAM. Dział z kolei nazywa się "Dla początkujących" i szkoda, że trzeba to tłumaczyć obecnym użytkownikom.

--- Kolejny post ---

Zważywszy, że mój obecny EOS300 to pierwszy canon (którego swoją drogą mam od 2 miesięcy) jak i aparat o takiej budowie i właściwościach, a tutaj znajdują się osoby, które ZNAJĄ SIĘ i MOGĄ coś polecić - zapytałem tutaj.

Niesamowite, nie?

Nie wiem, czy to, co wybiorę, będzie podobne, BO SIĘ NIE ZNAM. Dział z kolei nazywa się "Dla początkujących" i szkoda, że trzeba to tłumaczyć obecnym użytkownikom.

Pełne uzależnienie Awatar becekpl
    Miasto
    wawa

w twoim zapytaniu mieści się jakieś kilkanaście aparatów (dzięki za podanie orientacyjnej sumy którą chcesz wydać- cena "odpowiednia" bardzo ułatwia wybór)
    zacznij od Canon 1100D wraz z kitem, po jakimś czasie powinieneś się zorientować czy to wystarczy czy chcesz coś więcej

--- Kolejny post ---

w twoim zapytaniu mieści się jakieś kilkanaście aparatów (dzięki za podanie orientacyjnej sumy którą chcesz wydać- cena "odpowiednia" bardzo ułatwia wybór)
    zacznij od Canon 1100D wraz z kitem, po jakimś czasie powinieneś się zorientować czy to wystarczy czy chcesz coś więcej

Zakładając, że są samochody za 30 i 200 tysięcy, które przecież też jeżdżą, napisałem, że cena ma być odpowiednia do osiągów - to było mało domyślne? Jeśli istnieje aparat z 28-90 za 1.6tys i drugi z dodatkowym bajerem za 5tys, to dla mnie odpowiedniejsza wydaje się ta niższa kwota.

--- Kolejny post ---

Zakładając, że są samochody za 30 i 200 tysięcy, które przecież też jeżdżą, napisałem, że cena ma być odpowiednia do osiągów - to było mało domyślne? Jeśli istnieje aparat z 28-90 za 1.6tys i drugi z dodatkowym bajerem za 5tys, to dla mnie odpowiedniejsza wydaje się ta niższa kwota.

Pełne uzależnienie Awatar RobertON
    Miasto
    Gorzów Wlkp.

Dla startującego to faktycznie 1100D lub następca 1200D - proste i niezłe aparaty. Do tego obiektyw 18-135/STM (nowa wersja) i na długo wystarczy.

Tylko jaki budżet jest na to przewidziany ?
    Ostatnio edytowane przez RobertON ; 16-06-2014 o 10:34

No ok, jeśli mam nazwać budżet, to myślałem tak o okolicach 1600zł za komplet.

Czy jest sens/możliwość kupienia takiego 1200D i wrzucenie mu obiektywu + telekonwertera z obecnego EOS300? Bo ten 1200D ma ledwo do 55mm ogniskową.
    Ostatnio edytowane przez michael_key ; 19-06-2014 o 16:54 Powód: dubel

Pełne uzależnienie Awatar RobertON
    Miasto
    Gorzów Wlkp.

Ogniskowe 18-55 mm są wystarczające do większości zastosowań.

Można użyć KIT-a 18-135/STM, jest naprawdę dobry. Dalej to już kolejny obiektyw tele 55-250, 70-200 etc.

--- Kolejny post ---

Taki zestaw Canon EOS 1200D + 18-55 IS STM mieści się w budżecie i jest bardzo dobry na starcie.

Chciałbym osiągać rozmycia tła przy portretach na takim poziomie - http://www.cyberfoto.pl/galeria/data...1122051507.jpg Obecnie z moim EOSowym 28-90 + telekonwerterem x2 spokojnie daję radę.

Poza tym lubię fotografować przyrodę i nie zawsze mogę podejść blisko, więc przydałaby mi się wyższa ogniskowa chyba?

--- Kolejny post ---

Chciałbym osiągać rozmycia tła przy portretach na takim poziomie - http://www.cyberfoto.pl/galeria/data/7/831d7e9126234f832ca0b31122051507.jpg Obecnie z moim EOSowym 28-90 + telekonwerterem x2 spokojnie daję radę.

Poza tym lubię fotografować przyrodę i nie zawsze mogę podejść blisko, więc przydałaby mi się wyższa ogniskowa chyba?

Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów