Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 16 z 16

Wątek: Dyskusje o bezsensownych filtrach - zweryfikowane:)

Pełne uzależnienie Awatar Jac
    Miasto
    W-wa/Bielany

Domyślnie

Oj no musze sie niezgodzic troche co do tych filtrow, sa sytuacje lkiedy przewidujemy zagrozenie i wtedy warto miec filtr zalozony, a sa sytuacje kiedy nie ma takiego zagrozenia albo prawdopodobienstwo jego wystapienia jest rowne wygranej w totka, wtedy nie zakladamy takiego filtra 'ochronnego' bo i po co ;-)

Pełne uzależnienie Awatar Tomasz1972
    Miasto
    Ząbkowice Śląskie

Domyślnie

Przez ostatnie lata korzystałem z filtrów UV założonych na szkiełko , jednak po przemyśleniach , czytaniu postów itd postanowiłem je zdjąć . Jeżeli przez rok , dwa nie zarysowałem filtra to myślę że szkła też nie zarysuję . Zawsze mam założoną osłonę przeciwsłoneczną , a przy wkładaniu słoika do torby zakładam dekielek .

Początki nałogu Awatar Diego
    Miasto
    Madrid

Domyślnie

Ja spacerowałem sobie ostatnio po jeziorze Żywieckim; bardzo fajne klimaty, lód pracuje, pęka z sporym hukiem a gdzieś tak na środku tafli siedzą maniacy-rybacy nad przeręblami. I w spokoju pocieszają się piwskiem
    http://www.pbase.com/castillion/image/57716765 Ale uvki nie miałem

Pełne uzależnienie Awatar Tomasz1972
    Miasto
    Ząbkowice Śląskie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Diego
    Ja spacerowałem sobie ostatnio po jeziorze Żywieckim; bardzo fajne klimaty, lód pracuje, pęka z sporym hukiem a gdzieś tak na środku tafli siedzą maniacy-rybacy nad przeręblami. I w spokoju pocieszają się piwskiem
    http://www.pbase.com/castillion/image/57716765 Ale uvki nie miałem
    Lodzio fajny A ci maniacy to chyba wędkarze a nie rybacy ?

Początki nałogu Awatar Diego
    Miasto
    Madrid

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tomasz1972
    Lodzio fajny A ci maniacy to chyba wędkarze a nie rybacy ?
    dzięki;
    nie rymowalo mi-się

Uzależniony Awatar CYNIG
    Miasto
    Łaziska Górne

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jac
    Oj no musze sie niezgodzic troche co do tych filtrow, sa sytuacje lkiedy przewidujemy zagrozenie i wtedy warto miec filtr zalozony, a sa sytuacje kiedy nie ma takiego zagrozenia albo prawdopodobienstwo jego wystapienia jest rowne wygranej w totka, wtedy nie zakladamy takiego filtra 'ochronnego' bo i po co ;-)
    Jac, totez ja nie chce wystepowac z krucjata filtrowa Stwierdzilem jedynie ze ja, przy moim rodzaja fotografii filtry bede mial na obiektywie zawsze. W ciagu ostatnich 5 lat raz aparat wyladowal mi w krowim g... no i teraz w tej snieznej brei. Dla mnie to wystarczajacy argument a skoro nie dostrzegam roznicy na zdjeciach z filtrem (B&W) i bez filtra to po co ryzykowac?

W mniej ekstremalnych warunkach - robilem sporofity mchu z minimalna glebia u presuwalem aparat na sankach corac blizej i blizej. Na koncu okazalo sie ze filtr mam uciapany bo pare cm blizej byla jakas roslinka ktora byla zbyt rozmyta zeby ja dostrzec. Efekt filtr do mycia.

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów