Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy ... 2345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 44

Wątek: Canon prezentuje platformę irista – miejsce, gdzie żyją zdjęcia?

  1. #31
    Początki nałogu Awatar swallow77
    Dołączył
    Mar 2010
    Miasto
    Kristiansand, Koszalin
    Wiek
    42
    Posty
    318

    Domyślnie Odp: Canon prezentuje platformę irista – miejsce, gdzie żyją zdjęcia?

    Cytat Zamieszczone przez becekpl Zobacz posta
    super fajne,zwlaszcza transfer poza UE
    wyjdzie ze cena aparatu to pikus przy cenie wifi operatorowi
    Masz na myśli ceny wifi czy swoje podłączenie do sieci komórkowej?

    Pozdrawiam!
    wysłano z FRD-L19 przy użyciu Tapatalka

  2. #32
    Moderator Awatar Bangi
    Dołączył
    Jun 2010
    Miasto
    Kraków
    Wiek
    38
    Posty
    3 708

    Domyślnie Odp: Canon prezentuje platformę irista – miejsce, gdzie żyją zdjęcia?

    Cytat Zamieszczone przez Czacha Zobacz posta
    Przecież nie musisz tego używać
    Dokładnie Poza tym ja to bardziej traktuję jako dodatkowa przestrzeń w sieci na foty, niż bajer z backupem z aparatu...

  3. #33
    Bywalec
    Dołączył
    Aug 2010
    Miasto
    Pszczyna
    Posty
    102

    Domyślnie Odp: Canon prezentuje platformę irista – miejsce, gdzie żyją zdjęcia?

    Udało się komuś zalogować do image.canon. Mam canon ID loguję się wyświetla się aparat który mam dodany do mojego konta na canonie i dalej i errorKliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	canon.png
Wyświetleń:	97
Rozmiar:	17,3 KB
ID:	4359. Co robię źle.

  4. #34
    Moderator Awatar Bangi
    Dołączył
    Jun 2010
    Miasto
    Kraków
    Wiek
    38
    Posty
    3 708

    Domyślnie Odp: Canon prezentuje platformę irista – miejsce, gdzie żyją zdjęcia?

    U mnie działa.

  5. #35
    Bywalec
    Dołączył
    Aug 2010
    Miasto
    Pszczyna
    Posty
    102

    Domyślnie Odp: Canon prezentuje platformę irista – miejsce, gdzie żyją zdjęcia?

    Cytat Zamieszczone przez Bangi Zobacz posta
    U mnie działa.
    Ja już próbowałem na różnych przeglądarkach i to samo niestety. Tak teraz myślę czy nie muszę mieć połączonego aparatu z netem. Nie mam pojecia o co moze chodzić.

  6. #36
    Moderator Awatar Bangi
    Dołączył
    Jun 2010
    Miasto
    Kraków
    Wiek
    38
    Posty
    3 708

    Domyślnie Odp: Canon prezentuje platformę irista – miejsce, gdzie żyją zdjęcia?

    Nie wiem. Ja apartu z netem nie mam połączonego. Normlanie wchodzę.

  7. #37
    Początki nałogu Awatar FlatEric
    Dołączył
    Jun 2007
    Posty
    438

    Domyślnie Odp: Canon prezentuje platformę irista – miejsce, gdzie żyją zdjęcia?

    Cytat Zamieszczone przez tomcio.13 Zobacz posta
    Udało się komuś zalogować do image.canon. Mam canon ID loguję się wyświetla się aparat który mam dodany do mojego konta na canonie i dalej i errorKliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	canon.png
Wyświetleń:	97
Rozmiar:	17,3 KB
ID:	4359. Co robię źle.
    Mi też wywaliło ten komunikat po kliknięciu w rejestrowanie aparatu przy pierwszym logowaniu. :/
    Ostatnio edytowane przez FlatEric ; 20-04-2020 o 21:02
    SX160 IS, a przedtem wadliwy A530 wymieniony w ramach gwarancji na wadliwy A550.
    Analogowy DeviantArt
    Wypociny formalne
    Wypociny techniczne

  8. #38
    Moderator Awatar Bangi
    Dołączył
    Jun 2010
    Miasto
    Kraków
    Wiek
    38
    Posty
    3 708

    Domyślnie Odp: Canon prezentuje platformę irista – miejsce, gdzie żyją zdjęcia?

    A jakie macie aparaty podpięte do Canon ID? Bo ja kilka a tu mi pokazuje tylko R, może tu jest problem.

  9. #39
    Bywalec
    Dołączył
    Aug 2010
    Miasto
    Pszczyna
    Posty
    102

    Domyślnie Odp: Canon prezentuje platformę irista – miejsce, gdzie żyją zdjęcia?

    Dzięki. JUż się udało działa. Ale troszkę jestem zawiedziony. Irista bardziej mi pasowała.

  10. #40

    Dołączył
    Feb 2007
    Miasto
    Toruń
    Wiek
    47
    Posty
    10

    Domyślnie Odp: Canon prezentuje platformę irista – miejsce, gdzie żyją zdjęcia?

    image.canon wydawał mi się bardzo dobrym rozwiązaniem. Backup na 30 dni, być może rezygnacja z dysku bezprzewodowego WD na wyjazdach - zawsze to paręset gramów zaoszczędzone. Moja filozofia backupu polega na kopii na dwóch kartach (5D, 6D niestety jednej) + właśnie dysk twardy (ew. na dłuższym wyjeździe jeszcze laptop też z backupem). W dobie możliwości kupienia przenośnego internetu image.canon wydawał się bardzo fajną alternatywą. Obie puszki łączą się ze skonfigurowaną usługą ale niestety nie da się kopiować plików CR2 ani z 5D mk iv ani z 6D. Całkowita porażka... Chyba, że zna ktoś jakiś sposób? Albo ma info, przeciek, czy Canon szykuje dla puszek starszych niż 2020 jakiś upgrade softu?

Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy ... 2345 OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •