Nie, ja to w ogóle zacząłem się w fotografię bawić dopiero jakiś rok temuZamieszczone przez Tomasz Golinski
Ale kiedy pomyślę sobie jak to by było bez drugiego kółka..
![]()
Nie, ja to w ogóle zacząłem się w fotografię bawić dopiero jakiś rok temuZamieszczone przez Tomasz Golinski
Ale kiedy pomyślę sobie jak to by było bez drugiego kółka..
![]()
MUFLON, Ty mnie nie denerwuj! jakiego człowieka???Zamieszczone przez muflon
MNIE WIDZISZ! MNIE!![]()
![]()
![]()
[ Dodano: 16 Wrzesień 2004 ]
jak pobawisz się nim przez 10 lat a potem je stracisz to pogadamyZamieszczone przez muflon
![]()
20Dset
maj łeb...
Za 10 lat to ja będe miał body z 5 kółkamiZamieszczone przez Tytus
![]()
Ty chyba wersje lutową tego hacka masz.....MLU nawet mi działaZamieszczone przez Niedzwiedz
![]()
[ Dodano: 16 Wrzesień 2004 ]
a będziesz chociaż wiedział jak się nimi kręci ?Zamieszczone przez muflon
![]()
20Dset
maj łeb...
W jakiej rozdzielczości skanujesz? Chyba standardem w fotolabach jest 1500x1000 px, czyli z grubsza 2MP. Jeśli należysz do tych, którzy z zasady kadrują na matówce i nie potrzebują nic obcinać, nie powinieneś mieć problemów z rozdzielczością D30. Jeśli natomiast łapiesz w kadr ile można, "a potem się wytnie", jak to się zdarza amatorom (takim jak jaZamieszczone przez st_art
), to czasem zapas pikseli może się przydać
![]()
Generalnie kadruję na matówce.Zamieszczone przez Rafalski
Co do rozdzielczości skanów to większość mam w 2100x1400, a od niedawna w "oswojonym" labie zmienili skaner i teraz skanują w 3150X2100.
Jeżeli dobrze Cię zrozumiałem, to ewentualne ograniczenie przy D30 to praktycznie brak możliwości późniejszego kadrowania przy obróbce?
I jeszcze jedna sprawa jak D30 i inne DXX współpracują z Tokiną 28-70/2.6-2.8?
Pozdrawiam
Nie.. aż tak źle nie jest, do 10x15 można jeszcze sporo obciąć, a na pewno wyprostować horyzontZamieszczone przez st_art
Ale lepiej, żeby wypowiedział się ktoś, kto robi odbitki, bo moje zdjęcia docelowo trafiają do komputera i nie mam większego doświadczenia z odbitkami z cyfrówkiTokina 28-70/2.6-2.8? Nie zdejmuję z aparatu, bo to moje jedyne (oprócz starego 28-80 3.5-5.6) szkłoZamieszczone przez st_art
Brakuje szerokiego kąta, poza tym działa bez zarzutu i wygląda groźnie![]()