nie ma żadnego dylematu - tylko f/2.8
nie ma żadnego dylematu - tylko f/2.8
Jestem szumofobem
S50/1.4A. Mam ostrego kundla.
Używam Lee: BS, LS, Lee Landscape Polarizer 105mm, .6, .9 soft i hard, holder 2 sloty + pierścień
Wielki dylemat.Tutył mnie zainteresował.Wystarczy pogrzebać po temacie:canon 70-200 review.
I wszystko jasne,nie potrzeba koleżeńskich porad.Mozna zlaleźć rzeczowe"badania" i ąrednią wyciągnąć.
Mozna wydać od 2000pln za */4 bez IS po prawie 8000 pln*/2,8 z IS.To juz selekcja.
Ja zdecydowałem w sposób następujący:
Mała GO przy 2,8 często jest za mała i często przymykam.Wybrałem więc wersję 70-200 IS/4.
Zresztą w 24-105 też f=4 mi wystarcza.O bokeh bym się nie martwił.
Jedna z pierwszych fotek.
Ostatnio edytowane przez zysk ; 18-08-2014 o 18:06
"http://www.canon-board.info/galerie-uzytkownikow-15/zysk-auto-moto-speed-i-inne-95489/"]galeria na CB[/URL]
7D2/10-640/2,8-5,6+YN568EXII
Cześć. Jako użytkownik 6D mam okazję kupić używany 70-200 f4 bez IS.
Cena 1200 zł.
1 właściciel. Stan naprawdę ładny niemal sklepowy.
Czy myślicie że warto w tej cenie ? Narazie zakupów RF nie planuje.
Do moich hobbystycznych pstryków używane Lki EF w zupełności wystarczają.
Sprzęt jest ważny, ale ważniejsze są chęci i umiejętnościNiestety ja mam tylko chęci
galeria na forum Canon-board
galeria na stronie lotnictwo.net.pl
galeria.solti.pl
Jak nie masz zelaznej reki albo statywu to wszystko bedzie Ci latalo w kadrze. Taki urok tele bez IS.
Raczej pytanie czy bedziesz korzystal z tych ogniskowych. To twoj pierwszy tele?
Ja rekomenduje mocno zakup wersji IS, jest tez znacznie ostrzejsza.
Sprzęt jest ważny, ale ważniejsze są chęci i umiejętnościNiestety ja mam tylko chęci
galeria na forum Canon-board
galeria na stronie lotnictwo.net.pl
galeria.solti.pl
[QUOTE=cauchy;
Ja rekomenduje mocno zakup wersji IS, jest tez znacznie ostrzejsza.[/QUOTE]
w kwestii formalnej, zwykły 70-200 f/4 był bardzo ostry, z is-em bardziej kontrastowy, o cieplejszym obrazku, generalnie ładniejszym
Tak to moje pierwsze tele. Sporo się naczytałem że wersja IS znacznie ostrzejsza ale też ciężko znaleźć sensowną używkę poniżej 2500 zł.
Tutaj stan jest naprawdę jak sklepowy. Szkło z 2018 roku i cena 1200 wydała mi się atrakcyjna.
A właśnie że to pierwsze tele, tak naprawdę będzie używane na spacerach z córką to pomysł przyszedł żeby kupić i spróbować.
Ale może rzeczywiście czekać na okazje IS