Czyli TC daje straty na obrazie nawet mimo ze to stworzone dla siebie urządzenia. Myślałem że będzie to mniejsza różnica. no nic to też będę musiał przemyśleć.
Wiesz może gdzie jeszcze oprócz allegro mogę kupić w miarę bezpiecznie obiektyw?
Czyli TC daje straty na obrazie nawet mimo ze to stworzone dla siebie urządzenia. Myślałem że będzie to mniejsza różnica. no nic to też będę musiał przemyśleć.
Wiesz może gdzie jeszcze oprócz allegro mogę kupić w miarę bezpiecznie obiektyw?
Ostatnio edytowane przez RobertON ; 04-06-2014 o 14:29
Zdecydowanie 2.8 Testowałem ten obiektyw na 400d i 7d i to klasa sama dla siebie. 70-200/4.0 jest ok,ale jak masz możliwość bierz 2.8. Jeżeli natomiast chcesz coś dłuższego to może jakąś stałkę np ef 300
Ostatnio edytowane przez słowiczek ; 04-06-2014 o 15:26
Luźne uwagi amatora:
używane:
2,8 IS - ostry , nie nadaje się do dłuższego noszenia, jakość zdjęć bardzo dobra, ostrość b.dobra - sprzedałem był za ciężki,
działał z konwerterem Kenko 1,4
4 - znacznie lżejszy waga lekka, ostrość też OK , uwzględniają brak stabilizacji - sprzedałem okazał się za "krótki"
nowy
50 -500 Sigma, nie ma co porównywać jakości do Canona - sprzedany
używany
kupiony roczny, już 2 letni
70-300 Canona waga, wymiary i jakość zdjęć optymalne
Obiektywy oceniane w parametrach: jakość zdjęć i ergonomia (turystyka piesza)
Do zdjęć w obiektach 2.8 ze stabilizacją + konwerter (wystarczy Kenko)
Dla chodzących 70-300 IS, z Kenko też działa.
Obiektywy używane kupowane na allegro i tam sprzedawane, patrząc na opinie innych miałem szczęście bo ich stan był OK.
Ostatnio edytowane przez a13 ; 05-06-2014 o 19:52
nie ma, że bolipo prostu trzeba szukać używanego 70-200 f/2.8 IS
szukałem długo i kupiłem w dobrej cenie
IS-a i jasności 2.8 oraz możliwości szybkiego wykadrowania zoomem w ciaśniejszy kadr nic nie zastąpi
czasem robię foty na czasie 1/25 z ręki i są ostre
--- Kolejny post ---
yyyyyyyyyyyyyyy
dodałbym, że każdy gram jest wart wart "dłuższego noszenia"mnie tam waga nie przeszkadza
![]()
Dawniej A1, F1N, EOS 50, 5, 3, 10D, 7D, 5D MARK I i II i III , M DYNAX 505si , 7000 i 8000i , P K1000, ME SUPER, SUPER A , Fuji X-E1, X-T1, X-T2 , Nex5, A7 I ,II i III. Nikon F-601, 801s , Z6obecnie: A7 IV , Nikon J1, Canon F1N , Kodak SIX20 , WELTI Ic i M42 moja strona II MM II IG II FB II 35photo II 500px II 1x.com
",,
Fakt,jeśli niemowlę musi targać sprzęt fotograficzny .............. "
"
"yyyyyyyyyyyyyyy
ddałbym, że każdy gram jest wart wart "dłuższego noszenia"mnie tam waga nie przeszkadza
[/QUOTE]"
Zależy gdzie i jak długo ma się to nosić,
(góry,trekking, nie Himalaje), po kilku godzinach każdy gram się liczy.
Bierz najlepszy na jaki cie stac. Jesli zakup 2.8 nie sprawi ze rodzina bedzie stala pod kosciolami z tabliczkami na piersi "zbieram na jedzenie bo tata kupil 70-200 2.8" to nie ma co sie zastanawiac :-)
Dodałbym:dołóż jeszcze trochę więcej,zakup dopasowany na tę chwilę - jutro okazuje się za skromny.
A wymiana,zmiana,sprzedaż to straty większe niż niby"przepłacenie"
--- Kolejny post ---
,,
Fakt,jeśli niemowlę musi targać sprzęt fotograficzny ...............
"http://www.canon-board.info/galerie-uzytkownikow-15/zysk-auto-moto-speed-i-inne-95489/"]galeria na CB[/URL]
7D2/10-640/2,8-5,6+YN568EXII