Pokaż wyniki od 1 do 4 z 4

Wątek: Canon 400d zawiesza się

Początki nałogu
    Miasto
    Pomorze Środkowe

Domyślnie Canon 400d zawiesza się

Mój Canon 400d po wyjęciu karty pamięci z aparatu zawiesza się. samoczynnie się włącza, na wyświetlaczu podawane są błędne informacje dotyczące stanu baterii. Nie reaguje na żadne polecenia i nie można go wyłączyć wyłącznikiem. Aparat zaczyna dopiero reagować po wyjęciu i włożeniu z powrotem akumulatorów. Czy ktoś spotkał się z podobnym problemem i czy usterkę można usunąć samemu, czy czeka mnie wizyta w serwisie.

--- Kolejny post ---

Zapomniałem dodać, karty używane to Sandisk extreme lll. do aparatu podłączony jest grip.
    pozdrawiam

Coś już napisał

Domyślnie Odp: Canon 400d zawiesza się

Spotkałem się z tym u siebie też w 400D. Jednak zdarza się to rzadko i nie przeszkadza. Rozwiązania nie znalazłem.
    Czy na karcie masz wgrany hack 400plus ?
    Ostatnio edytowane przez pawel13a ; 04-06-2014 o 15:17

Początki nałogu
    Miasto
    Pomorze Środkowe

Karty mam czyste. Zdarza się to praktycznie przy każdym wyjęciu karty. Jak wyżej napisałem po wyjęciu i włożeniu akumulatorów wszystko powraca do normy ale jest to irytujące.
    pozdrawiam

Bywalec
    Miasto
    KORD / IL - US

Ja bym spróbował wgrać ostatni albo przedostatni firmware dla pewności. Być może pewne moduły oprogramowania aparatu są błędne i stąd te problemy.
    airliners.net
    50D + BG-E2 + 70D
    + 17-40 L USM + 50 f1.8 STM + 24-105 L IS USM + EF 100-400 L IS USM + Sigma 150-600 S + SpeedLite 430EX

Uprawnienia umieszczania postów