-
Canon 400d zawiesza się
Mój Canon 400d po wyjęciu karty pamięci z aparatu zawiesza się. samoczynnie się włącza, na wyświetlaczu podawane są błędne informacje dotyczące stanu baterii. Nie reaguje na żadne polecenia i nie można go wyłączyć wyłącznikiem. Aparat zaczyna dopiero reagować po wyjęciu i włożeniu z powrotem akumulatorów. Czy ktoś spotkał się z podobnym problemem i czy usterkę można usunąć samemu, czy czeka mnie wizyta w serwisie.
--- Kolejny post ---
Zapomniałem dodać, karty używane to Sandisk extreme lll. do aparatu podłączony jest grip.
-
-
Odp: Canon 400d zawiesza się
Spotkałem się z tym u siebie też w 400D. Jednak zdarza się to rzadko i nie przeszkadza. Rozwiązania nie znalazłem.
Czy na karcie masz wgrany hack 400plus ?
Ostatnio edytowane przez pawel13a ; 04-06-2014 o 15:17
-
Karty mam czyste. Zdarza się to praktycznie przy każdym wyjęciu karty. Jak wyżej napisałem po wyjęciu i włożeniu akumulatorów wszystko powraca do normy ale jest to irytujące.
-
Ja bym spróbował wgrać ostatni albo przedostatni firmware dla pewności. Być może pewne moduły oprogramowania aparatu są błędne i stąd te problemy.
airliners.net
50D + BG-E2 + 70D
+ 17-40 L USM + 50 f1.8 STM + 24-105 L IS USM + EF 100-400 L IS USM + Sigma 150-600 S + SpeedLite 430EX
Uprawnienia umieszczania postów