Jaki program na smartfona?
Wgl jak się to sprawdza w praktycznym użytkowaniu?
Jaki program na smartfona?
Wgl jak się to sprawdza w praktycznym użytkowaniu?
Wszystko masz tu
Canon EOS Remote - Aparaty - Canon Polska
próbowałem się "bawić" z 6d - całkiem przyzwoicie to działało, ale poza walnięciem autoportetu nic nie robiłem.
Na pewno zauważalne jest opóźnienie obrazu na smartofonie.
IMHO jako alternatywa wężyka - fajna sprawa![]()
duzo chyba zależy od smartfona, bo moj chyba nie daje rady i po 1 -2 klatkach zrywa połączenie wifi
5Dc, 70d, C 10-22, S 18-35, S 50 1.4EX, T 70-200 2.8 macro, T90 2.8 VC, ciut m42, yn 568
Super działa!
Ustawiam aparat na ptaszka, idę leżeć z iPadem w hamaku i są takie efekty:
( nic nie zrywa, działa wybornie, natychmiastowy podgląd zdjęć w iPad itp! )
https://www.facebook.com/photo.php?f...type=1&theater
70D | C 10-18 STM | C 18-135 STM | C 50/1.8 | To 11-16/2.8 | Ta 150-600 VC | S 180/3.5 Macro
A100 | A700 | nex7 | i inne cccp
jako ze jest to w watku "video"---to podkreslic nalezy iz wifi przy nagrywaniu filmu nie dziala! miej to na uwadze...wifi jest tylko przy foceniu
Uuu... smutam. A chciałem używać smartfon/tablet jako ekranu z większym podglądem do trybu video.
Sądzę, że nad tym problemem intensywnie pracują już nasi skośnoocy bracia i niebawem rozwiążą tą kwestię. Problemem może być przesyłanie dużych plików filmowych ale nie takie rzeczy oni już zminiaturyzowali
Generalnie WIFI jest bardzo użytecznym gadżetem - wiele rzeczy można zrobić już z poziomu tabletu a wiadomo, że nie zawsze ma się z sobą komputer. Z 70D i Samsungiem T-320 WIFI śmiga aż miło i coś mi się wydaje, że będę z niego coraz więcej korzystać.
C R5m2; C RF 24-70 L; C RF 100-500 L
A jak ten system działa przy bezpośrednim połączeniu Body i Tabletu bez punktu dostępu WIFI?
Sprawdza się? Trzyma połączenie? Mocno zużywa baterię?
Punktem dostępu jest aparat. Telefon dołącza się do niego.
Wysłane z mojego XT1032 przy użyciu Tapatalka