Cytat Zamieszczone przez djtermoz Zobacz posta
Gdybym teraz miał kupować nowego Maca to byłby to Mini - do moich potrzeb zupełnie wystarczy, nawet do Lightroom.
Mac Mini, fajna sprawa Problem pojawia się wówczas kiedy pod uwagę bierzemy kartę graficzną. W pewien sposób ogranicza to możliwości tego komputera jako "okazjonalne" centrum rozrywki, choć docelowo jego przeznaczenie byłoby przecież inne. Szkoda, że Apple nie montuje tam czegoś szybszego, z drugiej strony nie ma przecież miejsca na zaawansowany układ graficzny

--- Kolejny post ---

Cytat Zamieszczone przez xxkomarxx Zobacz posta
A co do mobilnosci w terenie. Czy az tak czesto z tego korzystasz czy jest to proba wmowienia sobie ze sie przyda :-) (kupilem tak ipada i teraz tylko zona ma z niego pozytek)
Od lat pracuję na notebooku i wiem, że bardzo brakowałoby mi mobilności, niestety. Czasami nie jestem w stanie zabrać mojego laptopa w podróż czy "na robotę" itp. gdyż waży z 4,5 kg i jest WIEEELLKKKIII

Tutaj choćby prezentacja portfolio byłaby zdecydowanie ułatwiona przy skalibrowanej Retinie Taka matryca może również posłużyć przy pracy dwu monitorowej, od biedy ujdzie w przeciwieństwie do znakomitej większości pozostałych mobilnych matryc LCD.