Pokaż wyniki od 1 do 5 z 5

Wątek: Jaki skaner?

Początki nałogu Awatar marabut199
    Miasto
    London (UK)

Domyślnie Jaki skaner?

Musze zmienic wysluzony skaner. Co polecacie? Potrzebuje czegos uniwersalnego, i do skanowania zdjec, i okazjonalnie filmow/slajdow ale i do normalnych dokumentow. A wiec flatbed z jakims adaptorem do filmow (35mm) czy cos takiego. Bez przesady cenowej... Cos sredniej klasy. Patrze na Canona 8400F, Epsona 4490... Cos w tym stylu. Ma ktos jakies komentarze, doswiadczenie?
    Zaczynalem DRUHEM...teraz tez mam plastikowy aparat.:rolleyes:

Pełne uzależnienie Awatar McKane
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Za ze swojej strony polecalbym Canona. Mam model 4200F i jak na potrzeby klasy srednej szybkosc i jakosc skanowania bez zarzutu.
    Nie widzialem tego modelu o ktorym piszesz ale sporo przed kupnem szukalem opinii i testow i wyglada na to ze skanery Canona maja jedna z lepszych opinii wsrod uzytkownikow.

Dopiero zaczyna Awatar pysiek
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Ja kupilem Epsona 4990. Rozwazalem przez pewien czas 4490 ale skonczylo sie na 4990. W sumie jestem zadowolony chociaz denerwuje mnie pare drobnostek. Na przyklad nie moge (a moze po prostu nie potrafie) automatycznie skanowac wiekszej ilosci klatek dla formatu innego niz mala klatka. Sadzilem ze jesli bede uzywal holderow do sredniego formatu to skaner bedzie w stanie to rozpoznac i umozliwi mi skan 6 klatek za jednym zamachem. Standardowej malej klatki praktycznie nie uzywam, wszystko co robie to albo sredni albo panoramiczny na malej klatce. Ale to chyba jedyna uwaga jaka mam do tego skanera.
    Canon, Horizon, Mamiya & Zorki

Bywalec Awatar MarcinekP
    Miasto
    Kostrzyn nad Odrą

Domyślnie

Też ze swojej strony polecam Epsona...
    Z małego obrazka skanuje w miare ok, natomiast jeżeli będziesz skanowal coś większego powinno być jeszcze lepiej
    ___
    Canon

Początki nałogu Awatar marabut199
    Miasto
    London (UK)

Domyślnie

Czy ten caly ICE u Epsona dziala jak obiecuja?
    Zaczynalem DRUHEM...teraz tez mam plastikowy aparat.:rolleyes:

Uprawnienia umieszczania postów