Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 14

Wątek: Canon 40d - awaria body

Mieszany widok

Domyślnie Canon 40d - awaria body

Witam!

Od jakiegoś czasu zmagam się z problemem awarii mojego body lecz nie mogę dojść do rozwiązania tego problemu...

A mianowicie , jakiś czas temu fotografując wystąpił błąd "Wewnętrzna temperatura jest zbyt wysoka by robić zdjęcia" , następnie zrobiłem 3 klatki po czym wyskoczył kolejny błąd, tym razem " błąd zespołu czyszczenia matrycy", po czym wyjąłem akumulator i wsadziłem go ponownie i nastąpił kolejny błąd - " err99 ".
    Nie jestem w stanie okiełznać takiego comba błędów na raz w moim body, dotychczas jak włączam aparat to zrobi jedno zdjęcie i wraca do błędu z temperaturą body...

I co robić...?

Pełne uzależnienie Awatar becekpl
    Miasto
    wawa

Domyślnie Odp: Canon 40d - awaria body

twoja 40 potrzebuje doktora czyli wizyty w serwisie fotograficznym
    to takie miejsce gdzie naprawiają sprzęt fotograficzny
    odpal google, wrzuć serwis foto+twoje miasto(chodzi o nazwę twojego miasta) i wyślij/zanieś tam swój aparat
    powodzenia

dzięki, nie pomyślałbym!

W końcu od tego jest forum Canona -_-

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Nowy Sącz

Cytat Zamieszczone przez blackened91 Zobacz posta
    dzięki, nie pomyślałbym!

W końcu od tego jest forum Canona -_-
    Skoro serwis Ci nie odpowiada, rozumiem, że chcesz naprawiać sam.
    Może się przyda: manual service
    6D; 5DII; C 24-70 2.8L; C 24-105L; C 70-200 2.8L; C 35 2.0 IS; C 50 1.4; C 85 1.8; S 17-35 2.8-4
    Moje fotki Moje fotki II

blackended91 nie przejmuj sie ten typ tak ma, to biedny czlowuek, on nie potrafi inaczej.

Pełne uzależnienie Awatar salas
    Miasto
    KIELCE

co tu więcej gadać, coś z elektroniką siadło i wątpię, że wyciąganie aku pomoże.
    Może płyta główna siada, może jakieś zwarcie.
    Nikt Ci tego nie zdiagnozuje przez internet, więc serwis jest jedyną opcją

Pełne uzależnienie Awatar Leon007
    Miasto
    wieś, nie miasto

Pewnie coś siadło z elektroniką i być może serwis jest konieczny, ale najpierw spróbuj wyczyścić styki akumulatora i styki dla akumulatora w komorze akumulatora (ale się tych akumulatorów namnożyło ). Miałem objaw z czyszczeniem matrycy i pomogło.
    Wziąłem płyn WD-40, nasączyłem patyczek kosmetyczny albo popsikałem na palec (już nie pamiętam) i trochę potarłem styki; raczej nie psikaj tym WD-40 do środka.

Domyślnie Canon 40d - awaria body

Cytat Zamieszczone przez Leon007 Zobacz posta
    Wziąłem płyn WD-40, nasączyłem patyczek kosmetyczny albo popsikałem na palec (już nie pamiętam) i trochę potarłem styki; raczej nie psikaj tym WD-40 do środka.
    OMG, kto Ci polecił WD do czyszczenia stykow? Toz to odrdzewiacz z olejem...
    Jak chcesz poprawic przewodnosc, to kup sobie KONTAKT spray albo zwyklym spirytusem
    Ostatnio edytowane przez hudy85 ; 02-06-2014 o 03:27

Pełne uzależnienie Awatar Leon007
    Miasto
    wieś, nie miasto

Cytat Zamieszczone przez hudy85 Zobacz posta
    OMG, kto Ci polecił WD do czyszczenia stykow? Toz to odrdzewiacz z olejem...
    Jak chcesz poprawic przewodnosc, to kup sobie KONTAKT spray albo zwyklym spirytusem
    Tak trochę uporządkujmy.
    Przede wszystkim taka ilość błędów może rzeczywiście wskazywać na awarię elektroniki i rada, żeby odwiedzić serwis jest jak najbardziej słuszna.

Miałem objaw z komunikatem o czyszczeniu matrycy ponad rok temu, a przy okazji zaobserwowałem, że ruszanie baterią coś powoduje, jak kierunkowskaz: działa - nie działa. Byłem na wyjeździe i jedynym dostępnym środkiem był WD-40. Więc wyczyściłem styki i do tej pory działa. WD-40 ma tę cechę w stosunku do czystego spirytusu, że wytwarza pewną warstwę ochronną, a nie tylko usuwa brud.

Wcale niekoniecznie moja diagnoza jest dobra i przyczyną jest brak kontaktu; nie chciałbym, żeby blackened91 olał serwis, bo może sobie (tzn. aparatowi) zaszkodzić. Po prostu drobna obserwacja z przeszłości. Poza tym nie lałem tego litrami, a delikatnie posmyrałem.
    Ostatnio edytowane przez Leon007 ; 02-06-2014 o 09:11

blackened91 mozesz probowac:
    http://youtu.be/nc1rtzIVMvU

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów