Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 15 z 15

Wątek: Moje testy (KIT Canon vs. KIT NIKON + TAMRON 28-75) !!!

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez CYNIG
    przeciez w miedzyczasie dostales linka zawierajacego minimum niezbednej wiedzy.

... nie, tu juz nie odpowiem, po co wdawac sie w bezsensowne pyskowki.
    Ale tak, masz w 100% racje.

Jak dla mnie temat jest wyczerpany.
    Linka dostałem ale nie od Ciebie, ale cieszę się, że są na świecie ludzie tacy jak Ty, pomogą, doradzą, esencja skromności... gratulacje...

Cytat Zamieszczone przez KuchateK
    Generalnie test zrobiony przy takich przyslonach ze "rece opadaja" i nie dziwie sie Cynigowi za to co napisal. W pelni go popieram.

Poza tym mogl bys wrzucic obrazki tam gdzie nie zjada ich "godzinny limit transferu" ktorego prawie nie ma. Jesli juz to obrazki na imageshack.us a na republike sam html.
    A dlaczego nie robić testu na takich przesłonach, skoro wszystkie trzy obiektywy mogą pracowac na tych paramatrach, Ja często fotografuję z maksymalnym lub prawie maksymalnym otworem i dla mnie właśnie taki parametr jest ważny, a F4.5 jest własnie pełną dziurą dla KIT-a z ogniskową 35mm więc o co chodzi ???

Morror: http://members.lycos.co.uk/kazmiet/obiektywy/
    Pozdrawiam
    Bourbon

Pełne uzależnienie Awatar Jac
    Miasto
    W-wa/Bielany

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bourbon
    A dlaczego nie robić testu na takich przesłonach, skoro wszystkie trzy obiektywy mogą pracowac na tych paramatrach,
    Dlatego ze sie nie robi testu obiektywu w wartosciach ktorych nikt wlasciwie nie uzywa, lepiej dla zdjecia jest zalozyc jakis szary filtr niz przymykac obiektyw do takich wartosci...

Przeczytaj tego linka wreszcie!

Uzależniony Awatar Raff
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Spoko - można robić takie testy. Można... Tylko niekoniecznie warto je publikować na forum. Optyka to szeroki temat. Przypomniał mi się kawał o mechooptyku. Zapodam go do kawałów

Pełne uzależnienie Awatar KuchateK
    Miasto
    USA

Domyślnie

Bo to jak bys testowal przyspieszenie porsche na torze w stosunku do przyspieszenia malucha ciagnacego przyczepe kempingowa. Mozna? Mozna...

Tylko czy to ma sens?

Albo popularne porownywanie jablek do pomaranczy...

Co innego szklo przymkniete gdzie ma szanse rozwinac skrzydla (typu przymkniety tamron czy porsche), co innego w pelni otwarte (kity czy maluch z obciazeniem) i jeszcze co innego testowanie gdzie ostrosc samego szkla nie ma kompletnie znaczenia bo dyfrakcja i tak wszystko zabije.

Wlasnie dlatego lepiej najpierw poznaj to co napisal Cynig. Podstawowe problemy optyczne wystepujace w obiektywach. A potem wez sie za testy. Bo jesli juz cos porownywac to tak zeby to mialo sens i dalo sie z tego porownania cos wykorzystac.

Tak to tylko potwierdzasz fakty oczywiste. Pewnie ze przymkniete bedzie ostrzejsze. Takie cos to i bez testowania wiadomo.
    ...

Pełne uzależnienie Awatar Tytus

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez CYNIG
    skoro zadajesz takie pytania to ... daj sobie spokoj z testowaniem sprzetu, a zwlaszcza z wyciaganiem wnioskow z przeprowadzonych "testow". Wprowadzasz tylko zbedny chaos.
    słuszna uwaga, sam nie wiem, po co szkła mają takie przesłony, w Sigmie 105 makro miałem f45!!! od f20 mydło i tak było jak cholera...

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów