Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7

Wątek: Numeracja zdjęć w 20D

Domyślnie Numeracja zdjęć w 20D

Witam! Jest 20 D! Fajna maszyna. Wydaje mi się, że sporo dzieli 300D od 20D, oby to się przekładało na jakość zdjęć!:grin:
    Mam takie pytanie. Wpakowałem do 20D kartę, którą używałem z 300D.Teraz 20 D pokazuje mi,że aparat zrobił około 3500 zdjęć (bo tyle faktycznie zrobiłem z 300D ). Jak ustawić 20 D,żeby pokazywał liczbę zdjęć od początku, czyli taką jaką zacząlem od początku używania aparatu, oczywiście na "starej karcie" z 300D. W menu mam ustawione File numbering na Continius.
    Pozdrawiam!

Pełne uzależnienie Awatar Tomasz1972
    Miasto
    Ząbkowice Śląskie

Domyślnie

File numbering przełącz na reset . Zrób format i wróć na Continius

Uzależniony Awatar MARANTZ
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Przełącz na auto reset, zrób fotkę, wyjmij kartę, wyłącz aparat. Włącz, włóż kartę, zrób zdjęcie, przełącz na continius i sprawdż co z tego wyjdzie Po drodze formatowanie karty mile widziane. Pewnie wystarczy samo przełączenie na auto reset i formatowanie, ale zobacz sobie opcję full jak chcesz.
    FOTOINKWIZYTOR

Uzależniony Awatar MARANTZ
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

No tak, to się nam posty nałożyły.

Domyślnie

Poszło. dzięki! Teraz w prawym górnym rogu na LCD, po zrobieniu zdjęcia, jest 100-00001. Czyli tak, jak chyba powinno być.
    Może nie ten wątek, ale jaki z trzech pomiarów światła sprawdza się najlepiej w 20D?
    Pozdrawiam!

Bywalec Awatar SenK
    Miasto
    Oświęcim / Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kołaj
    Może nie ten wątek, ale jaki z trzech pomiarów światła sprawdza się najlepiej w 20D?
    Pozdrawiam!
    Zależy co chcesz fotografować.

Ja jeszcze do tej numeracji.. Miałem ten sam problem tylko że z 10D i 20D.. ale mam pytanko. Bo mam 2 karty.. i teraz 20D przyjął numeracje z 10D. Jak wrócić do starej numeracji z 20D jeżeli posiadam karte którą robiłem ostatnio zdjęcia (tylko 20D)
    Sprawa sie ma tak, że skończyła sie karta i włozyłem starą z 10D.. A mam normalną numeracje z 20D, na innej. Powinienem włozyć ta karte z 20D do 20D i zrobić zdjęcię, czy pierwsze może sformatopwać??

I w ogóle jak to jest z ta numeracją.. ona nie jest przypisana do aparatu tulko do karty?

Pełne uzależnienie Awatar Tomasz1972
    Miasto
    Ząbkowice Śląskie

Domyślnie

zrób tak jak wyżej korzystając z karty z 10D .
    Po resecie licznika włóż kartę z prawidłową numeracją ( tą z 20D) i licznik będzie szedł dalej .

Uprawnienia umieszczania postów