Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy ... 2345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 41

Wątek: NEC PA272W czy EIZO CX271?

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie Odp: NEC PA272W czy EIZO CX271?

Cytat Zamieszczone przez esensja Zobacz posta
    Za tekst: "Ostatnio kupiłem Samsunga właśnie za pięć stówek i jest bardzo ok jeśli chodzi o wykonanie więc nie bardzo rozumiem co chcesz tu udowodnić?" w wątku NEC PA272W czy EIZO CX271 powinno się usuwać z forum albo dożywotnio zablokować klawiaturę...
    Znaczy się co Ci nie pasuje w tym stwierdzeniu, odnosiłem się w nim do bajek jakie ktoś tu wypisywał ?
    Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 14-10-2014 o 14:21
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie Awatar Tom01
    Miasto
    Białystok-Warszawa

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Ostatnio kupiłem Samsunga właśnie za pięć stówek i jest bardzo ok jeśli chodzi o wykonanie więc nie bardzo rozumiem co chcesz tu udowodnić?
    Cytat Zamieszczone przez Ligo Zobacz posta
    Samsung za pięć stówek przecież może być dobrze wykonany.
    Tylko z zewnątrz a i to nie zawsze. Rozbieraliście kiedyś takie cudo? Po otwarciu zaczepów najpierw wszystko się wysypie ze środka. Poważnie! Nie ma żadnego montażu. Zabawki są jako-tako unieruchomione przez zatrzaśniętą obudowę. Względem siebie natomiast, przylepione na taśmę albo w ogóle luzem. Sam plastik obudowy miękki i cienki, mikre podstawki. Całość waży mniej niż sama podstawa od EIZO (~3kg).
    Masz problem z kolorem, wal śmiało!
    e-mail: color@mastiff.pl

Andrzej248
    Guest

Więc może Pan kolekcjoner w końcu zrozumie jaka jest różnica między eizo, a jego wspaniałym samsungiem za pięć stówek.

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Przecież nie chodziło o to że Samsung jest tak samo zrobiony jak Eizo tylko odniosłem się do bajdur jak to monitor za 5 stówek ma być badziewny. Otóż nie jest. Nie wykręcaj kota ogonem.

BTW: dla wyjaśnienia mam Eizo
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Andrzej248
    Guest

Przecież nie chodziło o to że Samsung jest tak samo zrobiony jak Eizo tylko odniosłem się do bajdur jak to monitor za 5 stówek ma być badziewny. Otóż nie jest. Nie wykręcaj kota ogonem.

BTW: dla wyjaśnienia mam Eizo

nie ma tylko jest :-)

Dopiero zaczyna

Domyślnie NEC PA272W czy EIZO CX271?

Witam forumowiczów czy jest ktoś w posiadaniu tego monitora Eizo ColorEdge CS230 23 inch
    Prosiłbym o opinie czy jest to dobry monitor, z góry dziękuje za odpowiedzi.
    Ostatnio edytowane przez diac ; 02-12-2014 o 19:24 Powód: zła pisownia

Dopiero zaczyna Awatar szym
    Miasto
    Warszawa

Cytat Zamieszczone przez diac Zobacz posta
    Witam forumowiczów czy jest ktoś w posiadaniu tego monitora Eizo ColorEdge CS230 23 inch
    Prosiłbym o opinie czy jest to dobry monitor, z góry dziękuje za odpowiedzi.
    To zależy do czego chcesz go używać. CS230 ma gamut sRGB i matrycę 6bit (+2 dithering) + kalibrację fabryczna jak inne Coloredge + możliwość kalibracji sprzętowej z ColorNavigator więc do pracy pod internety i ekrany jest więcej niż ok. Do druku celowałbym wyżej - CS240 / CX241 / CG247.
    Szymon Aksienionek - ekspert do spraw druku cyfrowego i zarządzania barwą w firmie Medikon Polska - wyłącznego przedstawiciela marki FOMEI w Polsce.
    Kontakt: druk (at) medikon.pl

Bywalec Awatar fancik
    Miasto
    warszawa

Kilka lat temu miałem dylemat jaki monitor kupić do amatorskiej obróbki zdjęć.
    Bardzo pomogło mi wtedy forum MVA . Długo rozważałem NEC czy EIZO i wybrałem EIZO.
    Rodzina i znajomi pukali się w głowę jak słyszeli cenę tego monitora.
    Ja mogąc się cofnąć w czasie zrobił bym to samo i wybrał EIZO.
    Teraz trochę mniej przyjemne doświadczenie a dokładnie problem jaki zauważyłem dosyć szybko .
    Żeby pokazać w 100% jakość moich fotografii powinienem nosić ze sobą monitor, gdyż na innych wyświetlaczach już tak wspaniale nie jest.
    Niestety to jest duży problem . Właśnie nie raz słyszałem zdanie po co wydałem tyle kasy na monitor. Przecież "te twoje fotki są takie blade i nijakie " tak twierdzą posiadacze tanich Samsungów i LG .
    Fakt , przestałem pokazywać zdjęcia na tanich monitorach , teraz mam spokój nie słyszę ironicznych zdań na temat cen.
    Widocznie jest tak jak ze sztuką .... jedni chodzą do teatru na spektakl inni tylko oglądają w tv, wszystko zależy co chcemy osiągnąć i czy nas stać na taki wydatek.
    pozdrawiam Wojtek
    Ostatnio edytowane przez fancik ; 06-12-2014 o 01:59
    Myśl i oceniaj sprawiedliwie....
    Canon 50 D/ 15-85/3.5-5.6......50/1.8 STM...Tamron 70-300VC USD i trochę różnych dodatków,które czasem się przydają.

Pełne uzależnienie Awatar koraf
    Miasto
    Legnica

Cytat Zamieszczone przez fancik Zobacz posta
    Kilka lat temu miałem dylemat jaki monitor kupić do amatorskiej obróbki zdjęć.
    Bardzo pomogło mi wtedy forum MVA . Długo rozważałem NEC czy EIZO i wybrałem EIZO.
    Rodzina i znajomi pukali się w głowę jak słyszeli cenę tego monitora.
    Ja mogąc się cofnąć w czasie zrobił bym to samo i wybrał EIZO.
    Teraz trochę mniej przyjemne doświadczenie a dokładnie problem jaki zauważyłem dosyć szybko .
    Żeby pokazać w 100% jakość moich fotografii powinienem nosić ze sobą monitor, gdyż na innych wyświetlaczach już tak wspaniale nie jest.
    Niestety to jest duży problem . Właśnie nie raz słyszałem zdanie po co wydałem tyle kasy na monitor. Przecież "te twoje fotki są takie blade i nijakie " tak twierdzą posiadacze tanich Samsungów i LG .
    Fakt , przestałem pokazywać zdjęcia na tanich monitorach , teraz mam spokój nie słyszę ironicznych zdań na temat cen.
    Widocznie jest tak jak ze sztuką .... jedni chodzą do teatru na spektakl inni tylko oglądają w tv, wszystko zależy co chcemy osiągnąć i czy nas stać na taki wydatek.
    pozdrawiam Wojtek
    Od wielu lat użytkuję eizo serii CG i choć było drogo, nie żałuję ani jednej złotówki wydanej na ten sprzęt. Uważam, że warto było dla niebywałej przyjemności i radości oglądania zdjęć takimi jak powinny one wyglądać.
    Nie mam problemu z tym, że inni widzą "inaczej" , każdy ma prawo do wyboru co chce i czy go stać oglądać tak naprawdę świat w "prawdziwych" kolorach i przejściach tonalnych.
    Obecnie używany sprzęt eizo nawet serii CG nie jest wiele droższy (na pewno porównywalny cenowo) z innymi nowymi nie nadającymi się do obróbki fotografii.

Pełne uzależnienie Awatar Tom01
    Miasto
    Białystok-Warszawa

Przecież nie chodziło o to że Samsung jest tak samo zrobiony jak Eizo tylko odniosłem się do bajdur jak to monitor za 5 stówek ma być badziewny. Otóż nie jest.
    Jest. Musi być. To za mało pieniędzy żeby zrobić dobry monitor. Sama matryca sensownej jakości kosztuje więcej niż cały taki Samsung.

Cytat Zamieszczone przez fancik Zobacz posta
    Właśnie nie raz słyszałem zdanie po co wydałem tyle kasy na monitor. Przecież "te twoje fotki są takie blade i nijakie " tak twierdzą posiadacze tanich Samsungów i LG .
    Powszechny i błędny stereotyp. Wygląd na badziewiu jest problemem posiadacza badziewia. Dobre monitory kupuje się po to aby widzieć oryginał materiału i oddać go dalej w postaci kontrolowanej. Można ewentualnie się pokusić o skrojenie gamutu i dynamiki, aby "łatwiej" je wyświetlić na badziewiu. Nadal w sposób kontrolowany.
    Masz problem z kolorem, wal śmiało!
    e-mail: color@mastiff.pl

Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy ... 2345 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów