Witam,
Z góry sorry za temat 'nieślubny' ale nie mogłem jakoś dopasować go do innego działu a myślę, że odrobina wspólnego te dwa reportaże łączy. Otóż robię niedługo rocznicową komunię, niedużą bo na 20 osób, większość rodziców będzie chciała albumik z portretami itp, jednak jest mała grupka rodziców, którzy nie chcą portretów ale chętnie wezmą odbitki z reportażu podczas uroczystości.
Zdjęcia, które zaproponuję klientom mam zamiar dostarczyć na płycie, jednak tu nie jestem pewien jednego. Z wiadomych względów nie oddam im plików w pełnej rozdzielczości. Jak myślicie, czy lepsze w odbiorze dla nich będą zdjęcia w przyzwoitej wielkości, ale z wtopionym dużym logo firmy w centrum kadru czy może zdjęcia małych rozmiarów, by wykonanie odbitek na własną rękę nie było możliwe bez widocznej utraty jakości?
Nie zajmuję się komuniami, ale zlecenie przyjąłem od znajomej no i 20 główek powinienem obskoczyć na luzie, tym bardziej, że byłem na próbie i widziałem, że warunki są ok, zaś 'komuniści' wolno podchodzą do ołtarza, pojedynczo z rodzicami. Tak więc jest czasu masa w porównaniu z uroczystościami na setkę dzieci, na które w życiu bym się nie zgodził.
Czy może oprócz moich pomysłów praktykujecie coś innego z tymi odbitkami?