EFS 18-55 (KIT 20D, 350D) - pytanie do użytkowników.

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • legorek

EFS 18-55 (KIT 20D, 350D) - pytanie do użytkowników.

Mam pytanie do uzywających tego obiektywu. Może wydawać się głupie. Czy po przełączeniu go na MF i przekręceniu pierścienia ostrości do końca w strone "na nieskończoność" macie ostrą nieskończoność ? U mnie wtedy niekończonośc jest rozmyta (choć teoretycznie powinna być ostra). Natomiast jest ostra kiedy przekręce minimalnie pierścien w drugą stronę. Szczególnie jest to widoczne na największej ogniskowej.
  • DoMiNiQuE
    Pełne uzależnienie
    • 2004
    • 3548

Niestety to jest normalne w tym obiektywie. Nieskonczonosc jest troszke przed 'nieskonczonoscia' Bardzo mnie to denerwuje

Komentarz

• legorek

Dzięki wielkie, już się bałem, że coś z nim nie tak :-)

Komentarz

• marabut199
        Początki nałogu
        • 2006
        • 269

Konstrukcyjnie, ten obiektyw nigdy nie byl zaprojektowany do manualnego ostrzenia. Nie wiem tylko po co daja ten przelacznik. Chyba dla zasady lub z przyzwyczajenia, bo caly mchanizm i geometria zbudowane sa pod silniczek i skrocenie czasu AF bez potrzeby stosowania micro-USM.
        Zaczynalem DRUHEM...teraz tez mam plastikowy aparat.:rolleyes:

Komentarz

• Vitez
          zło konieczne
          • 2004
          • 19804

Zamieszczone przez marabut199
          Konstrukcyjnie, ten obiektyw nigdy nie byl zaprojektowany do manualnego ostrzenia. Nie wiem tylko po co daja ten przelacznik.

Zeby mozna bylo odwrotnie zamocowac 50 1.8 i sie w makro i manualne ostrzenie pobawic 8)

Komentarz

Pracuję...
          X