Pokaż wyniki od 1 do 5 z 5

Wątek: EFS 18-55 (KIT 20D, 350D) - pytanie do użytkowników.

legorek
    Guest

Domyślnie EFS 18-55 (KIT 20D, 350D) - pytanie do użytkowników.

Mam pytanie do uzywających tego obiektywu. Może wydawać się głupie. Czy po przełączeniu go na MF i przekręceniu pierścienia ostrości do końca w strone "na nieskończoność" macie ostrą nieskończoność ? U mnie wtedy niekończonośc jest rozmyta (choć teoretycznie powinna być ostra). Natomiast jest ostra kiedy przekręce minimalnie pierścien w drugą stronę. Szczególnie jest to widoczne na największej ogniskowej.

Pełne uzależnienie Awatar DoMiNiQuE
    Miasto
    Ostrów Wlkp.

Domyślnie

Niestety to jest normalne w tym obiektywie. Nieskonczonosc jest troszke przed 'nieskonczonoscia' Bardzo mnie to denerwuje

legorek
    Guest

Domyślnie

Dzięki wielkie, już się bałem, że coś z nim nie tak :-)

Początki nałogu Awatar marabut199
    Miasto
    London (UK)

Domyślnie

Konstrukcyjnie, ten obiektyw nigdy nie byl zaprojektowany do manualnego ostrzenia. Nie wiem tylko po co daja ten przelacznik. Chyba dla zasady lub z przyzwyczajenia, bo caly mchanizm i geometria zbudowane sa pod silniczek i skrocenie czasu AF bez potrzeby stosowania micro-USM.
    Zaczynalem DRUHEM...teraz tez mam plastikowy aparat.:rolleyes:

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marabut199
    Konstrukcyjnie, ten obiektyw nigdy nie byl zaprojektowany do manualnego ostrzenia. Nie wiem tylko po co daja ten przelacznik.

Zeby mozna bylo odwrotnie zamocowac 50 1.8 i sie w makro i manualne ostrzenie pobawic 8)

Uprawnienia umieszczania postów