Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 25 z 25

Wątek: Canon 1ds Mark II

dawniej jas_rambo

Domyślnie Odp: Canon 1ds Mark II

Cytat Zamieszczone przez Boogie Zobacz posta
    Ekranik to kolejna sprawa. Tylko lepszy ekranik w 7D też mnie czasami w błąd wprowadzał, bo zdarzało się że na aparacie wyglądało wszystko w porządku, a po zrzuceniu zdjęć do komputera już tak wesoło nie było. Ten z jedynki w zupełności wystarcza do sprawdzenia kadru i histogramu
    Sam mam 1d mark II N i wystarczy tydzień-dwa potestowania ekranu na różnych głębiach ostrości na zdjęciach, żeby potem widzieć na szybko, co jest rozmyte, a co będzie żyleta po zrzuceniu na komputer, co w połączeniu z bezbłędnym AF daje celującą skuteczność w ostrości zdjęć. Także nie rozumiem malkontentów którzy drwią że 'histogram widać dobrze'.

Coś już napisał Awatar Boogie
    Miasto
    Poznań

Może mam za krótko i sie jeszcze nie przyzwyczaiłem. Ale AF mnie nie zawodzi także zawsze mam z czego wybrać.

Początki nałogu

Cytat Zamieszczone przez jas_rambo Zobacz posta
    Sam mam 1d mark II N i wystarczy tydzień-dwa potestowania ekranu na różnych głębiach ostrości na zdjęciach, żeby potem widzieć na szybko, co jest rozmyte, a co będzie żyleta po zrzuceniu na komputer, co w połączeniu z bezbłędnym AF daje celującą skuteczność w ostrości zdjęć. Także nie rozumiem malkontentów którzy drwią że 'histogram widać dobrze'.
    ekranik w 1ds2 a w 1dmk2N to jednak troche co innego

Wybór padł jednak na 5d mark III. Udało się zakupić w bardzo okazyjnej cenie, puszka jak dla mnie wręcz idealna. Polecam każdemu, warta wydania każdej złotówki, AF kosmicznie lepszy w porównaniu z 5d classic, ergonomia, szybkość działania, wyświetlacz, wysokie ISO. Sprzęt bez kompromisów. Nic tylko focić. Dziękuje wszystkim za odpowiedzi w temacie i pozdrawiam.

Miasto
    Warszawa

Trochę odkopię.
    Zdaje się, że 1Ds mk II nie ma już wsparcia.. warto zatem obecnie wchodzić jeszcze w tę puchę?
    C7D + BG-E7; C10-22; C24 2.8; C28 1.8; C40 2.8; 50 1.4; C85 1.8

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123

Uprawnienia umieszczania postów