Cytat Zamieszczone przez Leprekan
Mmiędzy 40 a 70 miałbym stałkę 50, a na 17-40 L, sigmę i Tamrona na pewno mnie nie będzie stać.
Ja stalke 50 1.8 zakladam tylko do portretow. Tobie moze wystarczy taki zestawik, ja jednak czesto potrzebuje od razu podrecznego dlugiego zasiegu dobrej jakosci - Tamron spelnia to zadanie bo ma wystarczajaco dlugi koniec na podreczny zoom, czyli spacer zoom... 17-40 bedzie na to nieco za krotki i do wielu sytuacji musialbym czesto zmieniac obiektyw - a tego nie lubie (czas i zabrudzenia).
Dlatego to raczej krotki zoom bedzie zakladany "gdy potrzeba" , tak samo 50tka "gdy potrzeba" i tele.
Ty przy takim zestawie nie mialbys zasiegu od standardu do krotkiego tele, a tylko szeroko lub wasko w zaleznosci od podpietego obiektywu. Podejrzewam ze bedziesz czesto zmienial przez to obiektywy, ale jesli ci to nie przeszkadza to prosze bardzo.

A w jaki plecaczek warto bylo by to włożyć (doliczyć trza lampę + z dziesięć flitrów + jakieś tam pierdoły) ?
A uzyj wyszukiwarki forum? (podpowiem: watek ma w temacie cos w stylu "w czym nosic sprzet" ). Najlepiej pojsc do dobrze zaopatrzonego sklepu wraz ze sprzetem, powrzucac sprzet w rozne modele, poprzymierzac, spisac model i wyszukac najtansza oferte w necie 8)