Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 30

Wątek: Dwóch idiotów w kilka sekund niszczy sprzęt foto za kilkanaście tys.

Początki nałogu
    Miasto
    Kielce/fr

Domyślnie Odp: Dwóch idiotów w kilka sekund niszczy sprzęt foto za kilkanaście tys.

Cytat Zamieszczone przez centur Zobacz posta
    chyba nie utrzymałbym nerwów na wodzy...
    https://www.youtube.com/watch?v=FaRlbSPeNQ8
    Nic sie nie stalo wystarczy osuszyc jak najpredzej,w koncu to puszki pro nikon.
    W dodatku mial 70-200, wiec trzeba bylo zrobic z niego uzytek, w krajach mniej cywilizowanych trzeba zawsze przewidziec ryzyko.
    Ostatnio edytowane przez Raideur ; 21-05-2014 o 09:31

Domyślnie Odp: Dwóch idiotów w kilka sekund niszczy sprzęt foto za kilkanaście tys.

Cytat Zamieszczone przez centur Zobacz posta
    ten filmik był juz przeorany na forach w kontekście wredoty kamerzysty który to sfilmował...
    Wiem, ale jakoś tak mi się skojarzyło. Kamerzysta powinien ostrzec fotografa, ale zawsze może powiedzieć, że był wynajęty tylko do filmowania młodej pary. Ale filmował fotografa do końca .
    Tak czy inaczej, to samemu trzeba się orientować, bo można sobie zrobić krzywdę. Nie zawsze będzie ktoś pod ręką kto krzyknie "fotograf orient".
    Pomijam oczywiście zdarzenia losowe, na które nie mamy wpływu. Np kiedyś prawie dostałem piłką na siatkówce. Odskoczyłem w bok dopiero, gdy kolorowa kula dziwnie rosła mi w obiektywie .

--- Kolejny post ---

Cytat Zamieszczone przez Raideur Zobacz posta
    Nic sie nie stalo wystarczy osuszyc jak najpredzej,w koncu to puszki pro nikon.
    A co robić w takim przypadku. Pewnie wyłączyć zasilanie (w pozycję OFF). Wyjąć baterię i nie włączać z ciekawości.
    C eos 6D | T 24-70/2,8 VC USD; C 70-200/2,8 L USM; C TCx1,4II | YN-568EX
    www.cobalt.fr.pl

Zablokowany
    Miasto
    Usa

Fotografia sportu niesie za sobą ryzyko jakby nie patrzeć. Sam ostatnio zistałem ustrzelony na piłce ręcznej.

Początki nałogu
    Miasto
    Kielce/fr

cobalt No napewno najlepiej wylaczyc i osuszac, jednak nigdy to juz nie bedzie to samo co przed, woda swoja "robote" zrobi, lub zrobila?
    Doczytalem ze w torbie mial jeszcze iPhone 5S, iPad 4.

Cytat Zamieszczone przez Raideur Zobacz posta
    cobalt No napewno najlepiej wylaczyc i osuszac, jednak nigdy to juz nie bedzie to samo co przed, woda swoja "robote" zrobi, lub zrobila?
    Doczytalem ze w torbie mial jeszcze iPhone 5S, iPad 4.
    Pewnie wizyta w serwisie jest nieodzowna. kiedyś osuszyłem na własną rękę stary telefon, a i tak po 3 miesiącach zaczął świrować. Oddałem kumplowi (elektronikowi), który go przeczyścił i wszystko było OK. Ale to tylko telefon.
    C eos 6D | T 24-70/2,8 VC USD; C 70-200/2,8 L USM; C TCx1,4II | YN-568EX
    www.cobalt.fr.pl

Pełne uzależnienie Awatar pan.kolega

W piatek wrzucili Polkę do morza, a maż też wskoczył dla towarzystwa.
    Po prostu trzeba w maju być świadomym, że rozwydrzeni pryszczaci licealiści chorwaccy wrzucaja do wody dla zabawy. Jak dyngus w Polsce i społeczeństwo jest też oburzone.

Maturanti bacili ženu iz Poljske u more, muž skočio za njom - 24sata

Jeżeli ten nieszczęsny fotograf był miejscowy, to jednak dosyć lekkomyślny.
    Ostatnio edytowane przez pan.kolega ; 21-05-2014 o 10:49

Uzależniony Awatar Zbyszko666
    Miasto
    Śl.

Co powiedzieć na film z pierwszego postu - widocznie podszedł zbyt blisko. Mógł pozostać na murku czy schodach , lub znaleźć inne miejsce na zrobienie reportażu z tego wydarzenia. Ale grunt oby sprzęt przeżył ... choć.. ?

Uzależniony Awatar suchyHc
    Miasto
    Warszawa

Tak, tak wyrazy oburzenia. Skoro to tradycja, to walczmy z pogaństwem. Bądźmy jak Radio Maryja i TV Trwam - nieugięci w gniewie
    Skasowali mi ;(

Uzależniony Awatar centur
    Miasto
    Pomorze

moja znajoma 'ślubniaczka' w czasie sesji dosłownie na 2-3 sekundy zanurzyła 5d2 + elkę w morskiej wodzie, efekt - cały sezon pracowała na nowy sprzęt, kiedyś pożyczyłem kumplowi canona eos 300 (analog) + canona 28-105 który to zestaw wpadł na kilkanaście sek do jeziora i efekt ten sam - sprzedane za grosze jako złom z wodą między soczewkami także blado to widzę ...
    http://www.obiektywni.pl/autorzy/aut...68-0-0-0-0.php
    http://www.canon-board.info/galerie-...karaiby-84676/
    Sprzęt: C650D+BG-E8, T17-50/2.8, C550EX dawniej: C20D, C300D, G3, S70-200/2.8, C50/1.4, T17-35/2.8-4.0, T90/2.8 macro...

Pełne uzależnienie Awatar becekpl
    Miasto
    wawa

na filmie widać jak obiektyw wali o obramowanie fontanny, wiec raczej szczelny to już nie był
    ubaw po pachy

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów