Zobaczcie sami - 3 odpowiedzi i 3 różne punkty widzenia (no, doczytałem, że w sumie 2 punkty widzenia) I mam podobnie, stąd tyle opcji do rozważenia. Szczerze mówiąc z tych wszystkich opcji najciekawszą (taką, która mnie najbardziej intryguje), to właśnie zakup R7 (dawno temu miałem 550D i tego "złego" Canona 70-200 f4 bez IS i byłem bardzo zadowolony z jakości zdjęć. No i ciekawi mnie w tym R7 czy on faktycznie ma tak tragiczny AF, jak go malują. Najmniej jestem zainteresowany extenderem x1.4 z tego zestawienia. Zobaczymy co czas przyniesie

Naoglądałem się testów RF200-800, teraz czas na R7 :P. Szczerze mówiąc nigdy nie oglądałem, jak to funkcjonuje. Z wad jakie zasłyszałem gdzieś, no to wiadomo: szumy, rolling shutter (to mnie ciekawi najbardziej, choć w Rce dla mnie nie było źle, a to powolna matryca jest przecież), klawiszologia podobno nie współgrająca z R5 (gdzieś w ogóle wyczytywałem opinie, że wielu użytkowników R5 rozważało właśnie dokupienie R7 stricte do zwierząt, ale ta klawiszologia jest zupełnie inna w obu puszkach), no i ten AF, który niby jest super, ale nie do końca (i to muszę obejrzeć na spokojnie).

#Cauchy - no wczoraj w Puszczy to z 8 stopni było na plusie, zimy brak chociaż Czarny Staw zamarznięty w całości jeszcze, bo go obchodziłem. Swoją drogą puszcza niepołomicka może zaskoczyć. Tj wybieramy sobie na mapę jakąś traskę, wszystko fajnie wygląda na mapie, tj wydaje się mega prosto i krótko, a idziesz i... końca nie widać . Planujesz sobie przejść z Baczkowa pod jeziorko i wrócić jakąś okrężną drogą i cyk - 7km wychodzi . Przy tempie spacerowym na pełnej koncentracji amatora ptaków (starsze babcie cię wyprzedzają, bo ty patrzysz po drzewach, nasłuchujesz i często się zatrzymujesz aby wypatrzyć jakiegoś ptaka), to te 7km robisz w czasie jakbyś zrobił z 12

Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	Zrzut ekranu 2025-02-06 130934.jpg
Wyświetleń:	3
Rozmiar:	260,0 KB
ID:	19359