Cytat Zamieszczone przez mystek Zobacz posta
Co do Warty właśnie, to nie byliśmy nad nią, ale przejeżdżając parę razy mostami, to odniosłem wrażenie jakby nie było tam ogarniętych fajnie bulwarów, tylko jest trochę zostawiona "na dziko". Zgadza się?
Zgadza się, ale w tym właśnie jej urok. Na dziko w tym przypadku nie znaczy zaniedbana. W ciągu ostatnich lat zbudowano, i cały czas się ją rozbudowuje, wartostradę, asfaltowe ciągi wzdłuż rzeki, nieraz w lekkim oddaleniu od niej, którymi można przemieszczać się w ucywilizowanych warunkach. Oprócz tego, bliżej rzeki są ścieżki gruntowe i sympatyczne, bardziej dzikie warunki. Ja osobiście, jeśli nie jadę rowerem, wybieram to drugie. Zwłaszcza jak idę z psem. Oprócz tego poustawiano nad rzeką, w kilu miejscach, kontenery, przy których latem funkcjonują ogródki, w których można całkiem fajnie spędzić czas, pijąc piwko, a w niektórych lokalizacjach smacznie jedząc
Z czego słynął/słynie lasek Marceliński?
Może nie tyle słynie, co miał złą sławę... Kiedyś ogólnie w Polsce było mniej bezpiecznie. Lat temu 30-40 strach było pójść do lasku marcelińskiego samemu, bo można było dostać po kubku, kobietom zdarzały się gwałty, nawet podobno były jakieś morderstwa. Na szczęście obecnie nic nie słychać o takich sprawach i ogólnie w Poznaniu jest dość bezpiecznie. Ale wiadomo, że licha nigdzie nie ma co kusić. Ja osobiście nocą sam do lasu nie chodzę
Tj ma lokalizację blisko stadionu Lecha, może jakieś bijatyki? Co do stadionu, to ogólnie oglądam Ekstraklasę i interesuję się piłką nożną, więc i na Bułgarskiej musiałem zawitać zobaczyć ten stadion i ku mojemu zdziwieniu nad którąś bramą widziałem napis "Amica" . Historię znam Amiki i Lecha z grubsza, ale czemu wciąż ten wielki napis tam jest? Amica sponsorowała budowę stadionu, czy coś?
W mieście od bardzo dawna nie było żadnych ekscesów kibicowskich. To się chyba definitywnie skończyło. W ogóle na stadionie jest bardzo bezpiecznie. A choć bojówki Lecha podobno nadal cieszą się reputacją mocnej ekipy, to naparzanki kiboli lubią ciszę i dzieją się z dala od cywilizacji. Na pewno nie w lasku przy stadionie W ogóle nie w mieście!
Co do loga, to Amica była/jest jednym ze sponsorów. Właściciele klubu byli (nie mam pojęcia w jakim stopniu są dalej) właścicielami tego koncernu. Sponsor płaci, sponsor wymaga logo. Choć ogólnie w Poznaniu Amica i właściciele klubu nie są raczej lubiani. A w obecnym sezonie przekłada się to na bojkot części kibiców. Wszystko przez tzw. wroniecki minimalizm Ja sam sobie obiecałem, że w tym sezonie, bez względu na wyniki, moja stopa na Bułgarskiej nie postanie!