-
Odp: [mystek]zdecydowanie pasja!
Ostatnio były widoki na Tatry, to tym razem ów Tatry odwiedziłem, a konkretnie zrobiłem sobie taki szlak https://mapa-turystyczna.pl/route/3xkyj na Kasprowy Wierch. Opcja mega widokowa. Na papierze wygląda na dość ciężką (11,4km i blisko 1300m przewyższenia), ale jest to łatwy szlak. Z tym, że dzisiaj - bo dzisiaj tam byłem - wyjątkowo wziąłem ze sobą kijki. Muszę przyznać, że kijki dają meeeeega dużo w chodzeniu po górach. Bardzo odciążają nogi i po takim szlaku czuję, jakbym przeszedł jakiś szlak z 600m przewyższeń. Myślałem, że będą mnie drażnić i przeszkadzać w robieniu zdjęć, ale rzucałem je normalnie na ziemię lub opierałem o siebie i spokojnie ogarniałem zdjęcia.
Co do samych Tatr, to są to wyjątkowe góry na naszej mapie, fakt niezaprzeczalny, ale Zakopane powinno być zamknięte dla turystów-krupówkowiczów. To miasto to jest dramat. Nienawidzę tej miejscowości. W Tatry tylko skoro świt, aby zdążyć w miarę przed ludźmi.
Wracając jeszcze do samego szlaku. Udało mi się spotkać kozicę górską oraz... niedźwiedzia w znacznej odległości od szlaku, no ale mimo wszystko 
#149 - Hala Kondratowa i zielony szlak na przełęcz pod Kopą Kondracką

#150 -

#151 - widoczek już z zielonego szlaku na m.in. Giewont

#152 - szlak czerwony w całej okazałości i w oddali stacja meteorologiczna na Kasprowym Wierchu

#153 - obiecana kozica... od pupy strony

#154 - dalsza część szlaku i widok na... (Mazeno, popraw mnie jak coś palnę
) Świnicę (to ta najwyższa górka)

#155 - jest i misio. Słodziak

#156 - im bliżej Kasprowego tym więcej ludzi. W tym momencie przestaję mówić "cześć" na szlaku, bo nie ma to najmniejszego sensu

#157 - Świnica na drugim planie

#158 - Giewont widziany z Kasprowego. Widoczność dzisiaj była petarda

#159 - część czerwonego szlaku idącego granią

#160 - mrówki na Świnicy

#161 - i mrówki na... Kozim Wierchu? (Mazeno, ratuj
)

#162 - małżeńska kłótnia
Ostatnio edytowane przez mystek ; 20-07-2024 o 22:56
Uprawnienia umieszczania postów