-
Odp: [mystek]zdecydowanie pasja!
Byłem dzisiaj na NATO Days w Ostrawie. Impreza świetna, byłem pierwszy raz na czymś takim i generalnie militaria robią wrażenie (tj byłem też na Tankfest w Anglii i też było genialnie, no ale tam czołgi, a tu lotnictwo). Bywałem naturalnie też na piknikach lotniczych, ale samoloty wojskowe to jednak wyższy level. Co do samej imprezy, to ostatnie 10km pokonane w ... 2 godziny. Tj jakieś 7km samochodem i jakieś 3-4 km na nogach. Pod tym względem jest fatalnie, tj impreza jest mega oblężona przez ludzi. Tysiące ludzi, tłumy niesamowite. Huk i hałas F-16 i Gripena, oraz możliwości tych samolotów są niesamowite. Żaden filmik nie odda tego hałasu i tych prędkości z jakimi latają te samoloty.
Od strony fotograficznej, to naprawdę ogromny szacun dla fotografów, którzy jakimś cudem (tj pewnie wiedzą w jakich warunkach focić, tka myślę) robią super ostre zdjęcia latającym samolotom. Dzisiaj słońce prażyło niesamowicie i mimo nawet spoko przejrzystości powietrza (fajnie było widać góry), to było ono tak gorące, że mocno zniekształcało fotografowane samoloty. Tak czy siak coś tam ustrzeliłem, może się Wam spodoba:
78 -

79 -

80-

81-

82-

83-

84-

85-

86-

87-

88-

89-