-
Odp: [mystek]zdecydowanie pasja!
#Hudy - masz mnie :P zapominam co wrzucałem, a co nie i nie sprawdzam :P. Już niestety nie mogę tego edytować i usunąć.
#Cobalt - to wiewiórka w wydaniu brytyjskim :P
Hmm, nawet nie wiedziałem, że Canon ma taki obiektyw jak 100mm 2.0
tak na szybko przeczytałem podsumowanie testu na optycznych i nie ma praktycznie wad ten obiektyw. Ciekawa propozycja za bardzo dobre pieniądze. I do FFa podejdzie.
Zanim kupiłem 70-200 to naoglądałem się testów, porównań, poczytałem i w sumie 2.8 cenowo z ISem nawet 2,5-3x droższy a w zasadzie ma lepsze tylko światło i uszczelnienia, no i stabilizację. Pewnie jakbym był obrzydliwie bogaty to bym sobie taki sprawił, ale w stosunku cena/jakość to chyba tradycyjne 4.0 bez IS wypada najlepiej, bo ostrzy jak szalony! Już widzę jego wadę przy foceniu w slabym świetle, czyli trzeba podbijać ISO, a to niezbyt dobrze wychodzi przy 550d bo powyżej 1600 to już bieda :P. Brak stabilizacji uznaję za wadę neutralną, tj - z gówna loda nie ukręcisz, czyli pewnie na ISie przy 1/60s na 200mm pewnie też się poruszy, a można właśnie zawsze podbić ISO i będzie ok 
PS: jak zacznę kiedyś może zarabiać na fotografii, to będzie wpadać grubszy sprzęt, na razie muszę zastępować to czymś w miarę budżetowym
Ostatnio edytowane przez mystek ; 21-05-2014 o 15:28
Uprawnienia umieszczania postów