#Hudy - do Twoich zdjęć przyrody polar by się przydał, szczególnie kiedy focisz coś na wodzie. Pomyśl nad tym . Mnie się udało niedawno dorwać Marumu DHG Super Circular za... 14 funtów na e-bayu , więc wcale nie trzeba wydawać 200-250zł na już świetnej jakości filtr.

Co do zdjęć:

6. (tramwaj) - hmm, nie widzę tutaj plastikowości i sztuczności. Widać, że barwy może delikatnie podkręcone, ale ani to namiastek HDRu nie ma, ani nic. W zasadzie tutaj chyba tylko wyostrzyłem i podkręciłem kolorki, tyle. Może wyprostowałem lekko,

4. - już pisałem co i jak. Polar robi robotę , ale jak spojrzysz np na tą żółtą linię obok, czy na asfalt i resztę tła, to zobaczysz, że to normalne zdjęcie, a samochód nie jest wklejony ani nic (zobacz odbicie w drzwiach i tylnym błotniku), no i sam samochód sam w sobie ma taki wyrazisty błękitny kolor.

16. racja, tutaj przesadziłem z kolorami :P

I kolejne strzały, czyli wiewiórka, która przypozowała mi dosłownie z 2m i patrzyła śmiało w obiektyw przez dłuższą chwilę widocznie zainteresowana modelingiem ), i ciekawe Subaru Justy. Zanim zrobiłem to zdjęcie przeczytałem, że generalnie ostre zdjęcie nie znaczy, że to dobre zdjęcie, a można znaleźć ciekawe smaczki w poruszonych zdjęciach - nie idealnych, stąd przekonałem się żeby nie wyrzucać tego oto:

17.
18.