Strona 16 z 28 PierwszyPierwszy ... 6141516171826 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 151 do 160 z 271

Wątek: [mystek]zdecydowanie pasja!

Pełne uzależnienie Awatar cauchy
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie Odp: [mystek]zdecydowanie pasja!

Trochę po górach pobiegałem, i w mojej ocenie pod względem walorów foto (nikt nie musi się z tym zgadzać):
    nr 1 to Tatry Słowackie
    nr 2 to Tatry Polskie i Pieniny
    potem długo nic,
    gdzieś dalej pojawiają się Góry Stołowe i Adrspaskie Miasto.
    Bieszczady i ogólnie Beskidy mają swój urok, ale mi zupełnie wystarczy raz na parę lat. Radziejowa właśnie jest takim przykładem, trasa non stop w lesie po błocie, dochodzisz na polanę i masz wieżę. Wchodzisz na wieżę żeby cokolwiek zobaczyć, schodzisz znów jesteś w lesie.
    EOS R5 | EOS R6 | RF 14-35 | RF 70-200 | RF 85 | RF 400 | DJI Mini 3 Pro
    Flickr | YT

Uzależniony
    Miasto
    Kraków

#Cauchy - dla mnie wszystkie pasma są interesujące na swój sposób i specyficzne, choć Tatry są najbardziej wyjątkowe, bo drugiego takiego nie mamy. Niemniej wszystkie nasze góry są super i piękne do krajobrazów.

Uzależniony
    Miasto
    Kraków

Niedawno zabrałem córkę na długi weekend do Rytra. Rytro wspominam bardzo dobrze, jako, że z 27 albo więcej lat temu byłem tam na zielonej szkole. Chciałem sobie nieco przypomnieć tą miejscowość i okolice ale... zupełnie nic nie pamiętałem . Tzn jedynie Hotel Perła Południa. To legendarny hotel w tej miejscowości, na rynku jest przynajmniej 30 lat. Oczywiście celem wyjazdu było pochodzenie po górach, no ale jak pewnie część z Was wie - ciężko niekiedy z dzieckiem (w moim przypadku 5 letnim) ogarnąć to, co by się chciało ogarnąć. Byliśmy jedynie na zamku w Rytrze oraz poszliśmy do schroniska Cyrla. To byłoby na tyle gór . Niestety, ale hotel miał basen, a dzieci lubią wodę, więc trochę czasu spędziliśmy w wodzie. Szału nie ma, ale chciałem coś wrzucić:

#172 - pierwszy raz udało się nam spotkać padalca. Myślał, że jest niewidoczny udając patyk, ale zapomniał, że błyszczy się jego skóra jak brokat. Pięknie pozował
    Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	932A5532.jpg
Wyświetleń:	4
Rozmiar:	10,53 MB
ID:	18192

#173 -

Nazwa:	932A5581.jpg
Wyświetleń:	78
Rozmiar:	203,8 KB
ID:	18193

#174 - pierwszy raz widziała zachód słońca w górach i bardzo jej się spodobało. To dobrze wróży

Nazwa:	932A5647.jpg
Wyświetleń:	3
Rozmiar:	12,65 MB
ID:	18194

#175 - a tutaj "duch wiatrak", tak nazwany przez córkę

Nazwa:	932A5649.jpg
Rozmiar:	8,31 MB
ID:	18195

#176 -

Nazwa:	932A5697.jpg
Rozmiar:	17,15 MB
ID:	18196

#177 - piękny Poprad i zamek w Rytrze na górce

Nazwa:	932A5883.jpg
Wyświetleń:	4
Rozmiar:	18,36 MB
ID:	18197

Uzależniony
    Miasto
    Kraków

Wróciłem z wakacji. Dziwnie to brzmi, tj wakacje w październiku, ale jako, że żona biega maratony, to łączymy jej zawody z wypoczynkiem i tym razem padło na maraton w Poznaniu, a następnie wypoczynek w Międzyzdrojach. Podzielę to na kilka opinii:

1. Maraton Poznański - Byłem już na paru zawodach jako "obserwator" i maraton poznański, to najlepiej zorganizowany maraton na którym byłem jako gość, a żona jako zawodnik. Także ogromny plusik.

2. Miasto Poznań - Samo miasto Poznań re-we-la-cja. Bardzo mi się spodobało to miasto. Miasto, które stoi restauracjami. Mieszkaliśmy w miejscu, gdzie odbywają się kulinarne warsztaty i rozmawiałem z właścicielem, to mówi, że fakt, że Poznań na mapie Polski, to miasto mocno kulinarne, jak i podobno Gdańsk (byłem, ale nie odniosłem tam takiego wrażenia, ale byłem krótko). Stare miasto Poznania bajka dla fotografa - mnóstwo świateł nocą, fontanny, piękne zabytki, ciekawa architektura (mnie się bardziej podoba niż np architektura Krakowa, z którego pochodzę). Świetne ZOO (byliśmy w tym nowym), tj wrocławskie jest super, bo mają oceanarium, tak Poznań ma swój styl. Styl tego zoo jest taki "dziki", tj chodzi się jakby w ogromnym parku, w lesie i nie ma nawalonych klatek ze zwierzętami co krok, tylko niekiedy trzeba przejść kawałek żeby dojść do kolejnych "eksponatów". Lubię spacery, więc mnie się podobało. Trochę kilometrów trzeba tam zrobić. Minus za mocno zaniedbane insekty, to wymaga odnowy a ma potencjał to miejsce. Poza tym w Poznaniu jest chyba wszystko, co powinno mieć miasto: dobra komunikacja miejska, świetne zabytki jak już wspomniałem, ciekawe wystawy (mocno polecam History Land, super miejsce dla dzieciaków - ważne wydarzenia i miejsca Polski z klocków Lego), sporo parków, szerokie jezdnie (gdzieś trafiłem na jakiś portal poznański i ludzie na korki narzekali... Chyba w Krakowie nie byli ). Jedyny minus to za poje***e rondo Rataje (i może jeszcze jakieś inne również) - chcemy skręcić w lewo na rondzie. Zapala nam się zielone światło, wjeżdżamy na rondo, już wykonaliśmy skręt w lewo o 90 stopni i goście dostają też zielone . Tak mnie strąbili, że masakra . Brakuje sygnalizacji już na samym środku ronda. Dra-mat!

3. Międzyzdroje (i w sumie część północna Zachodniopomorskiego) - Niemców od czuja! Mieszkając tam MUSISZ znać język niemiecki. Miasto przejęte przez Niemców w 100%. Poza tym jak to nad morzem - gofra zjesz wszędzie . Co jest fajne w okolicach Międzyzdrojów to lasy i Woliński Park Narodowy - super miejsca do spacerów. Zalew Szczeciński + nasze 44 wyspy, to z kolei miejsce dla ptasiarzy. Osobiście nie odkryłem tego jakoś, musiałbym tam zamieszkać na dłużej żeby lepiej poznać ciekawe miejsca, bo jest ich zwyczajnie za dużo, ale wsteczna delta Świny, rzeka Dziwna i cały zalew Szczeciński kryje mnóstwo ciekawych miejsc dla fanów ptaków. Mewia łacha przy delcie Wisły jest "łatwiejsza" do zwiedzenia, bo jest to jedno miejsce. W WPN jest ciężej ze względu właśnie na te wyspy i w sumie "dzikość" (jako, że to park narodowy) i pewnie tylko lokalsi znają ciekawe miejscówki.

4. Miasto Szczecin - słyszałem wiele pochlebnych opinii o mieście i wjeżdżając do miasta estakadą, z której widać cały krajobraz miasta robi fajne wrażenie, ale dla turysty do zwiedzania jest "takie sobie", tj trzeba by tam spędzić więcej dni, a nie tylko jeden, bo zabytki są porozrzucane po całym mieście. Nie ma tam takiego ścisłego "starego miasta" (albo nie odkryliśmy nic takiego), czyli rynek + zabytki ulokowane w miarę blisko tego rynku, tylko budowle są w wielu miejscach. Jest ładnie, ale jednak zabytki mieszają się z przemysłem stoczniowym i np żurawiami portowymi (czy jak to się tam nazywa). Park jeden bardzo ładny (ten z zielonym ratuszem miejskim), ale drugi podobno największy park miasta mega zaniedbany. Jedyne "wow" jakie mieliśmy to na Wałach Chrobrego i budynki Akademii Morskiej, Muzeum Narodowego i Urzędu Wojewódzkiego + panorama na Odrę. Poza tym nic specjalnego.

Ok, sporo pisania. Wrzucę parę zdjęć. Nie linczujcie mnie za krzywizny budynków. Nie umiem w architekturę. Wrzucam tylko Poznań, a morze za jakiś czas.

#178 - Poznań i jakiś zabytek, ale nie wiem jaki :P

Nazwa:	_N7A0021.jpg
Wyświetleń:	2
Rozmiar:	15,69 MB
ID:	18595

#179 - przepiękna fontanna w Poznaniu

Nazwa:	_N7A0055-Poprawione-NR.jpg
Wyświetleń:	54
Rozmiar:	180,4 KB
ID:	18597

#180 -

Nazwa:	_N7A0101-Poprawione-NR.jpg
Rozmiar:	170,6 KB
ID:	18599

#181 -

Nazwa:	_N7A0135.jpg
Rozmiar:	204,6 KB
ID:	18601

#182 -

Nazwa:	_N7A0147.jpg
Wyświetleń:	5
Rozmiar:	17,00 MB
ID:	18603

#183 -

Nazwa:	_N7A0299-Poprawione-NR-1.jpg
Rozmiar:	262,4 KB
ID:	18604

#184 -

Nazwa:	_N7A0685-Poprawione-NR-1.jpg
Rozmiar:	135,6 KB
ID:	18605

#185 -

Nazwa:	_N7A0829-Poprawione-NR-1.jpg
Rozmiar:	188,2 KB
ID:	18607

#186 -

Nazwa:	_N7A0833-Poprawione-NR-1.jpg
Rozmiar:	140,9 KB
ID:	18608

#187 -

Nazwa:	_N7A1630.jpg
Wyświetleń:	1
Rozmiar:	10,89 MB
ID:	18609

#188 -

Nazwa:	_N7A1730.jpg
Rozmiar:	11,83 MB
ID:	18610

#189 -

Nazwa:	_N7A1757.jpg
Rozmiar:	14,61 MB
ID:	18611

#190 -

Nazwa:	_N7A1800.jpg
Rozmiar:	17,82 MB
ID:	18612

Pełne uzależnienie Awatar solti
    Miasto
    Poznań

Fajne foty, masz oko!
    Miło się czyta taką recenzję rodzinnego miasta. Naprawdę Jakby całkiem odmiennie patrzysz na wiele rzeczy, niż mieszkańcy Poznania. Chyba jest coś jednak w starym powiedzeniu: "wszędzie dobrze, gdzie nas nie ma". Choć daleki jestem od takiego gloryfikowania Poznania tak, jak Ty, to także nie krytykuję wszystkiego i zdaję sobie sprawę, że wcale nie jest tu tak źle i strasznie, jak niektórzy mówią i piszą. Bywam przecież w innych miastach i widzę, co tam się dzieje. Mam też znajomych z innych miast i niejednokrotnie słyszałem pochwały pod adresem mojego miasta, przy jednoczesnej krytyce własnego (Wrocławia, Gdańska, Krakowa - w zależności od tego, z kim rozmawiałem). Chyba w naturze Polaka jest krytyczne ocenianie tego, co mamy, a zachwycanie się cudzym.
    Sprzęt jest ważny, ale ważniejsze są chęci i umiejętności Niestety ja mam tylko chęci
    galeria na forum Canon-board
    galeria na stronie lotnictwo.net.pl
    galeria.solti.pl

Pełne uzależnienie Awatar Leon007
    Miasto
    wieś, nie miasto

Człowiek jest przyzwyczajony i zobojętniały na to, co codziennie widzi. Mieszkam w okolicy Gdańska, przedtem mieszkałem w samym Gdańsku. Kiedyś jechałem obwodnicą z jakimś gościem z Warszawy i nagle on mówi: "Ale tu ładnie".
    Dla mnie to była droga, którą po prostu jeździłem, a on zauważył wzgórza, lasy i inne takie. Od tego czasu przyglądam się uważniej miejscom, gdzie często bywam.
    Przydałby się na wsi taki obserwator jak mystek, żeby mi powiedział co jeszcze tu mam.
    Nie to ładne co ładne, ale co się komu podoba.
    Ja
    Człowiek potyka się o kretowiska, nie o góry.
    Konfucjusz

Uzależniony
    Miasto
    Kraków

#Solti - haha, no wiadomo, że inaczej patrzę na daną miejscowość, tzn każdy przyjezdny inaczej patrzy. Jako rodowity krakus na największym rynku w Europie bywam może z 2-3 razy do roku i się nie zachwycam jakoś specjalnie :P, ale jak jest fajne światło, np zachodzi powoli słońce, to jest ładnie. Wracając do Poznania to miasto spoko, tj podoba mi się, że jest czyste, jest mnóstwo ciekawych biznesów, tj np fajnie wyglądające restauracje z ciekawymi opcjami, np jedliśmy na ul. Grunwaldzkiej w Peppino Spaghetti Bar, gdzie masz do wyboru kilka rodzajów makaronów (Bolognese, Carbonara itp) oraz 3 rodzaje gramatur, tj 400, 600 lub 800g. Ceny? JAK IM SIĘ TO OPŁACA?! Za 600g płaciłem bodajże coś 20zł, a 600g makaronu to naprawdę sowita porcja! Przy ul. Grunwaldzkiej np jest mega fajnie wyglądający budynek Spa 52. Teraz jest oczywiście sezon na ozdoby jesienne, więc fajnie wyglądają dynie + inne ozdoby jesienne.

Albo np sklep (? to chyba sklep jest ,widziałem to wieczorem, jak było zamknięte już) Imaginarium gdzieś tam przy centrum miasta, gdzie sprzedają różne "bzdety" (jakieś figurki, pokemony, marvel itp) wydrukowane na drukarkach 3D. Sam fakt takiego sklepu w centrum miasta, to coś dziwnego. Bankowo wynajem jest mega drogi, dlatego właśnie ciekawe jest, że to komuś się opłaca. Chyba, że miasto Poznań jest dobrze zarządzany i np są tam jakieś mniejsze czynsze, aby właśnie nie było tylko KFC czy McDonaldów (szczerze to nie widziałem tam w centrum nic z tych dwóch, więc też plusik za to. To nie Krupówki w Zakopcu, gdzie mają KFC bodajże, czy McDonald :/), ale też ciekawe biznesy, które przyciągną turystów.

Podobają mi się dzielnice jak Łazarz (? albo to Stary Grunwald albo Grunwald po prostu, tak patrzę po mapie), gdzie jest spokój i ludzie mają fajne domy (nie wille, ale takie domy z lat 50-60tych, podobna dzielnica jak Bronowice w Krakowie). Blisko centrum, a jest właśnie tak spokojnie i przytulnie. No i też zdaje się macie sporo kąpielisk albo jakiś jezior w okolicy (to się nazywa bodajże Pojezierze Wielkopolskie). Nie zwiedziałem jeszcze jeziora Maltańskiego, czy lasku Marcelińskiego i pewnie wielu innych ciekawych miejsc, ale tak typowo turystycznie, to mi się podoba Poznań, a szczerze mówiąc jakoś o tym mieście nie mówi się, że jest spoko do zwiedzania. Raczej mówi się o Szczecinie właśnie, Toruniu, Gdańsku, czy Krakowie, ale o Poznaniu raczej mało.

PS: Swoją drogą robię sobie taki ranking miast "wow", które mnie się spodobały (i mówię tylko o polskich miastach, czy miejscowościach), to na pierwszym miejscu jest... Nysa (polecam zwiedzić), a Poznań na drugim. Trzeciego miejsca nie mam jeszcze choć byłem w wielu miastach i miejscowościach, to nie miałem jeszcze innego "wow" . Chociaż np Świnoujście jest też bardzo ładne, choć jeszcze mu czegoś brakuje do pełnego "wow".

Generalnie spoko miasto. Jedyne minusy jakie wyłapałem, to właśnie ta chora organizacja ruchu na rondzie Rataje, gdzie taki przyjezdny jak ja spokojnie ładuje się tu niby na czerwonym świetle (choć miałem zielone). Jest sporo progów zwalniających (może przez to, że macie sporo prostych ulic) oraz niekiedy dziwnie zwężają się pasy i jedziesz "na lusterka" z ciężarówką obok . Także jest kilka takich drogowych niedociągnięć. Z organizacją komunikacji miejskiej, to miałem trochę kłopot z tramwajami, bo np jeździłem często z Grunwaldzkiej do centrum i bodajże tramwaj 6 jadący z Grunwaldzkiej do centrum nie przejeżdża obok rynku, ale jadąc trasą powrotną już o ten rynek zahacza, więc ma zupełnie inną trasę . To było trochę niezrozumiałe dla mnie, jako turysty, bo nie mogłem się połapać, czy dojadę tym tramwajem pod dom jadąc właśnie z rynku, czy nie. Ale to są bzdety do ogarnięcia .

#Leon - no tak jakoś jest i każdy tak ma, że nie widzi czubka swojego nosa, a patrzy dalej. Czy tam nie widzi swojej okolicy. Ja chociaż spędzam wakacje w naszej pięknej Polsce, a inni wyjeżdżają z Polski na wakacje chwaląc jakiś Egipt, czy Tunezję, a Polska jest mega piękna i wielka. Co do Gdańska to byłem tam jakoś 1 dzień, więc naturalnie zwiedziłem tylko centrum, dzielnicę Oliwa zdaje się, jak dobrze pamiętam i Westerplatte. Nie pamiętam jakoś specjalnie tego miasta, więc nie zrobiło na mnie super wrażenia :P ale jak napisałem - musiałbym tam mieć z 2-3 dni jeszcze aby coś więcej powiedzieć. Jeden dzień to za mało. Tak samo jak mieszkałem w Anglii w Luton i ktoś do nas przyjechał, to zabieraliśmy znajomych/rodzinę do Londynu, to ile jesteś w stanie w 1 dzień pokazać? Nie za wiele, tj pokażesz metro, Oxford Circus i tamtejsze sklepy, Pałac Buckingham, Big Bena i Parlament, Tamizę, Muzeum Narodowe, China Town i jeszcze jakiś park tam w okolicach pałacu Buckingham. Tyle, a Londyn jest przecież kilkukrotnie większy od Krakowa, Poznania czy Gdańska. Jak w Krakowie jest mnóstwo miejsc, których turyści nie odwiedzają, a byliby zadowoleni, to tam w Londynie takich miejsc musi być kilkukrotnie więcej, naturalnie
    Ostatnio edytowane przez mystek ; 25-10-2024 o 14:32

Moderator Awatar Bangi
    Miasto
    Kraków

Poznań miasto doznań
    Super relacja.

Pełne uzależnienie Awatar solti
    Miasto
    Poznań

Ostatnio rzadko jeżdżę komunikacją po Poznaniu, to ciężko mi się wypowiadać w temacie tras poszczególnych linii komunikacji miejskiej, ale akurat trasę tramwaju nr 6 znam dobrze, swego czasu dość często dojeżdżałem nią na studia i z tego, co patrzę na stronę ZTM, to nic się nie zmieniła przez lata i w obydwie strony prowadzi tak samo, z daleka od Starego Rynku. Być może był jakiś chwilowy remont / awaria i z tego wynikały czasowe zmiany organizacji ruchu. Ale faktem jest, że są w centrum linie jadące odrobinę inną trasą w przeciwne strony. Wynika to z faktu, że na Św. Marcinie i ul. 27 grudnia mamy jednokierunkowe torowiska (tylko po jednym torze) i jadąc z zachodu na wschód tramwaj jedzie ul. Św. Marcin, a wraca ul. 27 grudnia
    Co do spaghetterii to akurat w Poznaniu mamy ich wieloletnią tradycję z kultowym już Piccolo na czele, które funkcjonuje w ciągłości chyba od lat 90-tych i ciągle otwiera nowe punkty w różnych rejonach miasta. Fantastyczne jest to, że mimo upływu kilkudziesięciu już lat, spaghetti ciągle smakuje tam tak samo i identycznie, bez względu na to, który punkt odwiedzimy. Ceny faktycznie są zachęcające. Na studiach byłem stałym bywalcem Peppino nie znam, ale zachęciłeś mnie do odwiedzenia. Patrząc po zdjęciach z sieci, wiedzę pewną inspirację Piccolo
    Co do terenów zielonych i jezior - pełna zgoda! Pod tym względem Poznań jest niewątpliwie fantastycznie położony. Na terenie samego miasta, w ścisłych jego granicach, mamy kilka dużych jezior i sporo mniejszych zbiorników wodnych. No i Wartę, która faktycznie pięknieje w oczach. A w bardzo bliskich okolicach miasta jest jeszcze wiele innych miejsc, gdzie można z przyjemnością spędzić czas na łonie przyrody.
    Grunwald darzę dużym sentymentem, bo mieszkałem tam przez 30 lat mojego życia. Obecnie mieszkam na Piątkowie, czyli na blokowisku, ale nawet mieszkając tam nie narzekam na brak zieleni. Mam 10 minut pieszo, wolnym krokiem, do najbliższego lasu. Bo lasów też nam nie brakuje. Oby tylko nigdy, nikomu nie przyszło do głowy ich wyciąć, kosztem kolejnych osiedli... Ale nawet nie licząc lasu, to nawet samo osiedle jest bardzo zielone.
    Malta i jego okolica jest całkiem fajna, ale jak dla mnie za duży tłok, za dużo ludzi. Lasek Marceliński przeżywa renesans, przez długie lata cieszył się raczej złą sławą - działy się tam dziwne rzeczy. Obecnie naprawdę sympatyczne miejsce. Zarówno Lasek Marceliński, jak i Żurawiniec, to dwa lasy w mieście, które mają dość dziki charakter, zupełnie różny od cywilizowanych parków. To też jest fajne.

Co do pozostałych wspomnianych przez Ciebie miejsc. Nie byłem w Nysie! Zapisane na liście do odwiedzenia Świnoujście jest fajne, ale poza sezonem. W sezonie jest tam zdecydowanie zbyt tłoczno. To też fajna baza wypadowa na wycieczki do naszego zachodniego sąsiada. A niemieckie wybrzeże Bałtyku, aż do Rugii włącznie jest tego warte, żeby je zobaczyć.

Jeśli o mnie chodzi, to większość polskich dużych miast ma coś do zaoferowania turystom. O Krakowie nie będę się rozwodził, bo to oczywiste Ja wyjątkowym sentymentem darzę Trójmiasto (bez rozgraniczania na Gdańsk, Gdynię, Sopot). Może najmniej lubię rejon Monte Cassino i molo w Sopocie, które straciły dla mnie urok wiele lat temu. Ale gdańska starówka, stara Oliwa, Brzeźno, Orłowo, centrum Gdyni, Babie Doły, Plac Rybacki w Sopocie, Kamienna Góra - to wszystko ma niesamowity klimat. Szczecin, szczególnie na wiosnę, w okresie kwitnienia Krokusów, jest wspaniały. Mocno niedoceniony jest Lublin. Nie da się nie lubić Wrocławia. Mamy naprawdę wiele fajnych miast. A ile jeszcze fajniejszych mniejszych miasteczek i perełek przyrodniczych. Ja rónież to wszystko doceniam
    Sprzęt jest ważny, ale ważniejsze są chęci i umiejętności Niestety ja mam tylko chęci
    galeria na forum Canon-board
    galeria na stronie lotnictwo.net.pl
    galeria.solti.pl

Uzależniony
    Miasto
    Kraków

#Solti - być może chodzi o inny tramwaj, który jeździ Grunwaldzką, już nie pamiętam. W efekcie wróciliśmy jakimś autobusem, który jeździ spod Bałtyku. Będąc na rynku nie połączyłem kropek, bo przecież faktycznie tam przy tej fontannie fajnej jest tylko jedna linia tramwajowa i jeżdżą tamtędy tylko w jedną stronę . Teraz już jest jasne. Dla turysty nie jest to łatwe :P.

O widzisz, też nie wiedziałem, że Poznań słynie z makaronów. Ogólnie jedliśmy w kilku miejscach w Poznaniu, tj. właśnie te makarony na Grunwaldzkiej - Peppino Spaghetti Bar, Bistro Przychodnia na ul. Śniadeckich, jakąś pizzę "na szybko" Pizza Night na Rynarzewskiej (tu akurat coś na kolację chcieliśmy niedaleko naszego miejsca ulokowania) oraz w dobrej pizzerii Bella Mozzarella Pizza e Pasta na Smardzewskiej. W zasadzie wszystkie te 3 knajpy z wyjątkiem Pizza Night były spoko. Ta Bella Mozzarella niepozorne miejsce, bo w ogóle jakby w jakiś kontenerach robotniczych, jak na budowach mają ulokowana a pizza bardzo dobra.

Co do Warty właśnie, to nie byliśmy nad nią, ale przejeżdżając parę razy mostami, to odniosłem wrażenie jakby nie było tam ogarniętych fajnie bulwarów, tylko jest trochę zostawiona "na dziko". Zgadza się?

Z czego słynął/słynie lasek Marceliński? Tj ma lokalizację blisko stadionu Lecha, może jakieś bijatyki? Co do stadionu, to ogólnie oglądam Ekstraklasę i interesuję się piłką nożną, więc i na Bułgarskiej musiałem zawitać zobaczyć ten stadion i ku mojemu zdziwieniu nad którąś bramą widziałem napis "Amica" . Historię znam Amiki i Lecha z grubsza, ale czemu wciąż ten wielki napis tam jest? Amica sponsorowała budowę stadionu, czy coś?

Strona 16 z 28 PierwszyPierwszy ... 6141516171826 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów