#Thomas - foto robione z ręki, stąd podbite ISO, a więc i ziarno. Ciężko to było objąć obiektywem, a miejsca tam nie było zbyt wiele niemniej wiem, że ten obiektyw do architektury się nie nadaje w sensie technicznym. Już sobie wyczaiłem tutorial do prostowania architektury. Że też wcześneij tego nie robiłem, jak to zajmuje 30 sekund tyle, że gubi się nieco jakość zdjęcia

#Igor - to jest krytyka? Gdzie konkrety? Każde zdjęcie nadaje się do oceny tylko ludzie, którym wydaje się, że pozjadali wszelkie rozumy piszą tak jak ty. Próbowałem znaleźć twoje zdjęcia na forum - bez skutku.

#TS - 100% racji również jestem zdania, że gdyby każdy miał tworzyć zdjęcia zgodnie z literaturą i co w niej zapisane, to myślę, że właśnie sklejałbym kolejny model samolotu, a nie obrabiał zdjęcie.

Wydaje mi się, że do profesjonalistów trzeba też mieć trochę sprzętu jednak. Co jak co, ale to sprzęt daje większe pole manewru (pod warunkiem, że umiesz go użyć rzecz jasna ), i chyba wolałbym powstrzymywać się od powielania zdjęć profesjonalistów, wydaje mi się, że każdy powinien mieć swój styl, a ja lubię niszowość wszelkiej maści (od samochodów, przez sprzęt domowy po ubrania itp), dlatego na pewno moje zdjęcia nie uderzą do dużej grupy, ale jak to się mówi - lepiej mieć 1 przyjaciela niż 20 kolegów .

I przybijam Ci piątkę za słowa "to nie wyścig o puchar i tytuł mistrza" .

26.
27.