Pokaż wyniki od 1 do 8 z 8

Wątek: Naprawa obiektywu

Domyślnie Naprawa obiektywu

Ostatnio w wyniku upadku uszkodzil mi sie obietkyw. Delikatne pekniecie na pierścieniu ostrości znacznie utrudnia ustawianie jej. Bedac w salnie naprawy sprzetu fotograficznego uslyszalem ze jedyne co mozna z tym zrobic , to zdjac pierscien i obtoczyc obietkyw tokarka do zegarow(czyli pewnie jest tez jakies wgniecenie delikatne). Obiektyw to Cannon 50mm 1.8 wiec cena nowego nie przekracza 400 zl, a wartosc naprawy to 150 zl. Da rade wykonac gdzies to taniej? Czy moze ktos zna inny sposob na wykonanie tego , ktory mozna wykonac samemu.

Coś już napisał
    Miasto
    Kraków

Domyślnie Odp: Naprawa obiektywu

400zł kosztuje nowy. Używane znacznie taniej kupisz. Pytanie czy jest sens się bawić w naprawianie... zwłaszcza, że na jej wynik pewnie nikt gwarancji nie da.

Obiektyw jest wciąż na gwarancji ale wątpie by została uznana taka reklamacja. A co do naprawy to serwis daje 3 miesiące gwarancji.

Początki nałogu Awatar Sezamek
    Miasto
    Ostrów Wielkopolski

Zawsze możesz spróbować go samodzielnie rozkręcić. Tego jeszcze nie rozkręcałem ale podejrzewam, że ciężko się do tego pierścienia dostać nie będzie więc spróbuj coś samemu z tym wykombinować bo jak już chłopaki powiedzieli, używkę kupisz za 300 albo poniżej złotych w pełni sprawną więc średnio na moje się opłaca 150zł dawać za naprawę. Który serwis na tyle wycenia tę naprawę?
    FF + trzydziestka piątka

Serwis z Gdańska koło ulicy matejki na Wrzeszczu. Nawet nie wiem czy ma jakąś nazwę.

Miasto
    Ostrów Wielkopolski

To może właśnie to jest tańsza alternatywa. Ciekawe ile CSI by chciało
    FF + trzydziestka piątka

Gdzie znajde jakas instrukcje jak rozmontowac poprawie obiektyw?

Miasto
    Ostrów Wielkopolski

Z tym to nie do mnie, może wujek google będzie wiedział, ja zawsze na czuja rozkręcam 40mm się udało nawet złożyć bez żadnych śrubek pozostałych na końcu
    FF + trzydziestka piątka

Uprawnienia umieszczania postów